Supa crema de legume cu svaiter

Postat de Oana in Supe
11 Noi 2009 | 7542 vizualizari
Supa crema de legume cu svaiter

Este excelenta, rapida si hranitoare! Neaparat trebuie sa incercati!

Ingrediente

  • 2 catofi mari
  • 2 morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o telina
  • un dovlecel
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 50 g unt
  • 200 g svaiter
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi mari. Se pun intr-o oala adanca, se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba cam 30 de minute, pana ce toate legumele sunt moi.

Se ia oala de pe foc si se paseaza legumele cu mixerul vertical, direct in zeama in care au fiert. Se adauga untul si smantana dizolvata in putina supa. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se pune iar oala pe foc, amestecand in continuu cu un tel, pana incepe sa clocoteasca. Se opreste focul.

Svaiterul se taie mai intai feliute subtiri si apoi cubulete. In fiecare bol se pune mai intai svaitel, cam 2 linguri, apoi supa. Se decoreaza cu smantana, feliute de svaitel si patrunjel verde taiat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu svaiter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii cu paste

Postat de rocsi_1612

Supa de rosii cu paste

Curatam morcovul, pastarnacul si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile decojite le matunrim. Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul,...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Postat de simona72

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2009, 20:52
frumoasa prezentare!
la 11.11.2009, 22:03
hmmm, imi ploua-n gura!!
la 11.11.2009, 22:26
Ma bucur ca va place! Stef a mancat si la pranz si seara , iar eu am papat doua portii la pranz Piticului nu i-am pus svaiter, ca se intindea, mama dar ce bunaaaa

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking