Supă cremă de spanac

Postat de CulinaryRainbow in Mancaruri de post
9 Ian 2014 | 24367 vizualizari
Supă cremă de spanac

Toată lumea știe că spanacul e sănătos pentru faptul că acesta conține fier. Defapt, conținutul de fier este mijlociu, doar 2-5 mg/100g. :) Însă deosebita frunzuliță verde, are nenumărate alte proprietăți. Pentru că are ca și constituenți săruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod; vitaminele A, complexul B1, B2 și B12, PP, C și acid folic, aminoacizi precum arginina și lizină, lipide, protide, glucide și mucilagii, este un deosebit întăritor al sistemului imunitar și în același timp are capacitatea de a combate scorbutul. Este nutritiv și un deosebit tonifiant al miocardului. Stimulează secrețiile gastrice, pancreatice și biliare. Totodată provoacă eliminarea viermilor intestinali și previne infecția gingiilor. Iată cât de câștigați suntem, consumând spanac. :)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g spanac congelat
  • 4 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • câteva felii de morcov
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul de călesc puțin, apoi se adaugă cam 250 ml de apă caldă și puțină sare. Se taie morcovul în felii subțiri, iar cartofii în cuburi mici, apoi îi adăugăm în cratiță.
Se lasă pe foc vreo 25 de minute, apoi adăugăm spanacul și fierbem încă vreo 10 minute amestecând continuu. Se mixează totul cu ajutorul blenderului vertical, se potrivesc condimentele, și supa este gata! :)

Poftă bună, și nu uitați:

Consumați mai multe legume și mai puțini cârnați! :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de katty

Supa crema de mazare cu spanac

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...

Citeste continuarea

Supa crema de spanac

Postat de katty

Supa crema de spanac

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 09.01.2014, 22:40
buna
la 09.01.2014, 22:48
Prefer supa decat carnatii
la 09.01.2014, 22:50
la 09.01.2014, 22:52
Mulțumesc fetelor, e chiar super!
la 09.01.2014, 23:10

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking