Supa de cartofi cu zer

Postat de Alina26 in Supe
27 Mai 2013 | 5351 vizualizari
Supa de cartofi cu zer

Aceasta reteta am vazut-o pe un site(reteteculinare.ro) si am "furat"putin de acolo,insa ne avand toate ingredientele am folosit ce aveam prin frigider.Ai iesit foarte buna.Cu siguranta am sa mai fac.

Ingrediente

Pentru zer:
  • 2l de lapte integral
  • 1/2 cana de smantana(intre 25%-30%)
  • 3 linguri de otet de vin alb
  • 1/2 lg de sare
Pentru supa:
  • zerul
  • 500ml apa
  • 200g bacon
  • ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 bete de telina verde
  • 1kg cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovleac
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de salvie
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 cub de vaca sau de legume

Mod de preparare

1.Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele si smantana la o temperatura de 74°C,tineti sub control folosind un termomeru.Nu lasati sa ajunga temperatura mai mare.Opriti focul si adaugati otetul,apoi mestecati timp de 30 de secunde.Adaugati si sarea amestecand inca 30 de secunde.Acoperiti cu un prosop si lasati 20 de minute.

2.Intre timp puneti o oala la foc mic cu putin ulei de masline in care prajiti baconul.Tocati ceapa marunt si dupa ce s-a prajit baconul adaugati si ceapa.Puneti un capac si lasati la foc mic sa se inmoaie timp de 10 minute.

3.Tocati si celelalte legume (in afara de cartofi) si le puneti in oala dupa ce s-a inmuiat ceapa.Lasati inca 10 minute.Adaugati salvia tocata marunt,oregano uscat si cubul.Amestecati din cand in cand.

4.Strecurati zerul printr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa.Adaugati zerul si inca 500ml apa.Taiati cartofi cuburi si puneti in supa.Cand incepe sa fiarba,dati la foc mic pana cand cartofi sunt fierti.Adaugati piper si gustati pentru sare daca mai este necesar.Puneti patrunjelul si stingeti focul.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu zer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de cartofi cu tarhon

Postat de Ksenya

Supa de cartofi cu tarhon

Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la...

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

Postat de Oana

Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 15:41
buna
la 27.05.2013, 15:47
Cred ca-i foarte buna
la 27.05.2013, 15:48
trebuie sa fie tare buna
la 27.05.2013, 15:56
la 27.05.2013, 16:22
asa-i e foarte buna!!!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking