Ingrediente
- * 1 lingura de unt
- * 1-2 linguri de faina
- * 1 litru de lapte
- * 1 litru de apa
- * 200 g cascaval
- * 1 ou
- * 3-4 linguri de smantana
- * sare, piper
- * 1/2 lingurita nucsoara
Mod de preparare
Punem untul intr-o oala sa se topeasca. Adaugam faina, amestecam si le lasam pe foc cateva minute. Apoi stingem cu 1 litru de apa si 1 litru de lapte. Cand se aproprie de fierbere, adaugam cascavalul ras. Din experienta mea, va recomand cascavalul Penteleu, pentru ca se topeste “estetic” fara zdrente. Lasam sa dea in clocot si sa se topeasca cascavalul.
Potrivim de sare si piper (mult piper - merge de minune cu cascavalul) si adaugam si nucsoara. Daca nu aveti in casa, merge si fara nucsoara, dar acest condiment ii da supei un gust foarte special.
Apoi separat intr-un castron batem oul, amestecam smantana si adaugam apoi 2-3 polonice de supa ca sa se subtieze. Amestecam apoi incet totul in supa. Stingem focul si gata!
Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de caşcaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|