Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 cartof
- frunze de leustean
- sare, piper
- Ingrediente pentru perisoare:
- 100 gr sunca presata
- 100 gr cartofi fierti
- 1 ou
- ½ lingura faina
- ½ lingura pesmet
- leustean tocat
- sare, piper
Mod de preparare
Prima data vom pune la fiert 1 cartof mic (aprox de 100 gr) pentru perisoare.
Taiem cubulete mici toate legumele (morcovii, radacina de patrunjel, cartoful) le punem intr-un vas cu apa, condimentam cu sare sau vegeta, adaugam si frunzele de leustean, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand incepe sa fiarba supa, pregatim perisoarele. Punem sunca intr-un blender cu cutit si tocam marunt (sau dam prin masina de tocat carne). Cartoful fiert si racit il zdrobim ca pentru piure, adaugam sunca, oul, faina, pesmetul, putin leustean tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena usor de modelat. Formam bilute, iar cand legumele din supa sunt fierte, adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic pana se ridica la suprafata.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de leustean cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|