Supa poloneza cu mazare verde

Postat de mihaelar63 in Supe
25 Ian 2010 | 8593 vizualizari
Supa  poloneza   cu mazare verde

o supa care place mult copiilor dar si celor mari .

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu 
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 400 gr. mazare verde boabe [congelata sau proaspata ]
  • 1 buc os proaspat de porc
  • 3 oua
  • faina
  • alba
  • sare 
  •  100 ml ulei
  • piper
  • marar
  • zeama lamie
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

  1. curatati spalati , taiati  legumele .morcovul de preferinta rondele .
  2. ceapa , ardeiul , taiate cubulete se prajesc putin in ulei .
  3. se adauga cam 3-4 l apa si se pune mazarea , cartofii cuburi ,usturoiul , sarea si osul [in prealabil oparit ]la fiert .
  4. dupa 30 min , se bat ouale si se adauga faina alba, sa rezulte o coca de consistenta unei smantani mai groase [puneti si putina sare ].
  5. din coca rezultata cu ajutorul unei linguri puneti in supa clocotinda galuscute cat mai subtiri .
  6. dregeti supa cu smantana , zeama lamaie  ,verdeata ,piper si neaparat marar .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa poloneza cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Postat de Doinavar

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si...

Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de Irina

Supa crema de legume

Am curatat si spalat bine legumele si le-am pus intr-un vas cu apa, pe foc. Am acopertit vasul cu capacul si am lasat sa fiarba. In scurt timp, acul indicator a ajuns in zona verde, intrucat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2010, 00:28
Cum se cheama supa?
la 26.01.2010, 01:00
Hei! in primul rand felicitari pentru reteta! Eu am o reteta poloneza cu mazare uscata o sa pun curand se numeste zupa grochowa.
la 26.01.2010, 01:48
Arata tare bine.vreau si eu
la 26.01.2010, 07:31
papa bun , exista in meniul restaurantelor acum 25 ani varianta cu cremwusti si se numea ,,supa poloneza " ,nu sunt sigura daca avea galuscute cu faina alba , dar noua ne plac
la 26.01.2010, 09:22
multumesc adinuta, chiar mi-as dori o reteta cu mazare uscata , nu am facut niciodata , si cum vine direct de la sursa .... abia astept

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking