Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian

Postat de simonacallas in Supe
7 Mai 2014 | 8929 vizualizari
Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian

Este prima oară când gătesc (şi mănânc) mazăre galbenă. Am ales să o prepar simplu, sub forma unei supe-creme, uşoare şi energizante, condimentate cu seminţe de chimion şi chili temperate în ulei de cocos. Singurul condiment care nu prea aparţine bucătăriei indiene este cimbrul, pe care eu am ales să îl introduc în locul tradiţionalului coriandru. Am avut emoţii în privinţa uleiului de cocos, nu am mai folosit aşa ceva decât la dulciuri şi nu ştiam dacă îmi va plăcea. Nu m-au dezamăgit nici mazărea gabenă şi nici supa, dimpotrivă, rezultatul este neaşteptat de bun.

Ingrediente

  • 200 g mazăre galbenă uscată
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov potrivit
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1 lingură ghee sau grăsime de cocos pentru gătit
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimion
  • 1/2 linguriţă pudră de chilli
  • 1 crenguţă cimbru proaspăt
  • 1 limetă

Mod de preparare

Mazărea, aleasă şi spălată, am pus-o la fiert, împreună cu sarea, turmericul, ceapa şi morcovul, într-un litru de apă. Din momentul în care a început să fiarbă apa, am dat focul la mic şi am lăsat până când s-a fiert bine mazărea (circa 40 minute). Am scurs apa (nu am aruncat-o!) şi am pasat mazărea, adăugând câte puţin din zeamă până când am obţinut consistenţa dorită. Am pus supa în boluri.

Într-o tigaie mică, am pus 1 uleiul de cocos la încins, am adăugat seminţele de chimion şi, după câteva secunde, am stins focul şi am adăugat chilli. Am lăsat câteva secunde să sfârâie în tigaia încinsă apoi am picurat peste supă. Am garnisit supa cu frunzuliţe de cimbru proaspăt şi am servit-o imediat, stropită cu suc de limetă şi alături de felii crocante din cereale integrale.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă-cremă de mazăre galbenă în stil indian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...

Citeste continuarea

Supa suedeza de peste

Postat de mihaelar63

Supa suedeza de peste

Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 13:42
Ce prezentare frumoasa!
la 07.05.2014, 13:51
foarte buna si interesanta
la 07.05.2014, 13:59
Tare frumos e prezentata,dar nici sa ma bati nu mananc..
la 07.05.2014, 14:03
la 07.05.2014, 14:04
imi place

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking