Tarta cu legume de sezon si carne

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
3 Noi 2012 | 3609 vizualizari
Tarta cu legume de sezon si carne

O tarta aperitiv, savuroasa cu de toate;)

Ingrediente

  • vanata 1 bucata,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • dovlecel 1 bucata,
  • cartofi 2 bucati,
  • carne tocata amestec vita+porc 300 g,
  • oua 3 bucati,
  • gris 3 linguri,
  • faina 2 linguri,
  • ulei de masline,
  • unt 50 g,
  • telemea de oaie 100 g,
  • bulion Panacris 3 linguri,
  • usturoi 2 catei,
  • boia de ardie dulce,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Vanatase curata de coaja, se taie cubulete se da cu sare, se lasa cca. 10 minute pana se scurge lichidul amar, apoi se trec sub ub jet rapid de apa rece si se prezesc in ulei incins cca. 5 minute. Se scot dupa ce s-au prajit si se lasa inrt/o strecuratoare ca sa se scurga uleiul. Intre timp se curata dovlecelu si ardeii si se toaca marunt. Se amesteca intrun vas adanc, vinetele prajite, dovleceii, ardeii, carnea tocata, branza si cartofii rasi, grisul, ouale, faina si mirodeniile. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si faina, se pune compozitia de legume si carne, si se pune in cuptorul preincins cca. 35 de minute la foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii, se unge  tarta cu bulionul Panacris, si se mai lasa la cuptor la foc mic cca. 5minuta. Se serveste calda sau rece, cu adaos de ketchup sau smantana, dupa gustul fiecaruia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume de sezon si carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco

Postat de merisor67

Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco

Foietajul l-am lasat sa se decongeleze, dar nu sa se inmoaie de tot, apoi le-am intins pe masa de lucru atat cat au fost ele impacetate. Cascavalul si sunca presata le-am dat pe razatoarea...

Citeste continuarea

Dovlecei copti

Postat de Dya

Dovlecei copti

Taiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2012, 17:27
Arata bine! Nu cer ca ai pus si branza .
la 03.11.2012, 17:38
Timea Chiar ma gandeam la tine, in timp ce preparam, sa pun sau nu branza
la 03.11.2012, 17:45
Cris ) doar nu pt mine faci )
la 03.11.2012, 17:49
la 03.11.2012, 17:59
Mie-mi place si cu branza!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking