Ingrediente
aluat
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 130 g unt
- 1 ou si 1 galbenus
- 1 praf de sare
Crema
- 3 oua si 1 abus de ou
- 90 g amidon DR.Oetker
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic finess vanilie burbon
- 8 linguri zahar
- cca 300 ml lapte
- 60 g unt
Ornat
Mod de preparare
Aluat:
Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm diametru),am intins aluatul scos de la frigider si l-am pus in forma de tarta.Am bagat tarta la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min,eu am parlit-o un pic,ca asa-i cand faci si alte chestii....esti cu capul in nori....Scoatem tarta din cuptor o rasturnam pe platou si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Ouale mixate cu zaharul ,zaharul vanilat si vanilia burbon,pana devine o crema omogena,adaugam amidonul si apoi laptele amestecand usor sa nu se faca cocoloase.Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.Luam dupa foc,lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam untul si amestecam bine,turnam crema calda peste tarta.O lasam sa se raceasca ,apoi ornam cu zmeura....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|