Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

Postat de botcrina in Pui
21 Iul 2012 | 3400 vizualizari
Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

Ingrediente

  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumătate de ardei roşu
  • 1 ceapă medie
  • 1 roşie
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 100 g griş
  • puţină apă
  • sare, piper după gust
  • tarhon după gust
  • putin ulei
  • 100 ml bulion
  • un pumn de mazăre

Mod de preparare

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.

Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.

Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.

Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.

Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.

Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.

În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.

Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.

La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.

Poftă bună !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

Postat de Constelatialeu

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

Mai intai ne ocupam de pulpe, le curatam, taiem si spalam bine, apoi le condimentam cu sare, piper si cimbru si le lasam sa stea cat timp taiem rosiile si ardeiul in cubulete.Punem tuciuletul pe...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2012, 12:48
la 21.07.2012, 12:50
bun
la 21.07.2012, 15:15
buna buna!
la 21.07.2012, 16:40
buna
la 21.07.2012, 19:04

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking