Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

Postat de botcrina in Pui
21 Iul 2012 | 3400 vizualizari
Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre

Ingrediente

  • 3 pulpe mari de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 jumătate de ardei roşu
  • 1 ceapă medie
  • 1 roşie
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 100 g griş
  • puţină apă
  • sare, piper după gust
  • tarhon după gust
  • putin ulei
  • 100 ml bulion
  • un pumn de mazăre

Mod de preparare

Pentru tocăniţă tăiem toate legumele cubuleţe, după care le sotăm în ulei incins.

Punem carnea tăiată cubuleţe peste legume şi lăsăm să se prăjească puţin, după care stingem cu apă şi lăsăm să fiarbă. Potrivim cu condimente după gust.

Când carnea este aproape fiartă punem bulionul şi mai completăm cu apă dacă este nevoie.

Pregătim găluştele din ouă, puţină apă, făină şi griş. Când sunt gata adăugăm puţin ulei ca sa nu se lipească şi puţină sare.

Punem apă la fiert, iar când fierbe facem găluştele.

Scoatem găluştele într-o strecurătoare şi le spălăm cu apă rece, după care lăsăm să se scurgă bine.

În apa în care am fiert găluştele, fierbem şi mazărea.

Stoarcem mazărea şi o spălăm cu apă rece, pentru că astfel îşi păstrează culoarea.

La final punem peste sosul cu carne, găluştele şi mazărea, după care amestecăm bine dar cu grijă să nu rupem găluştele.

Poftă bună !!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de pui cu găluşte şi mazăre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

Postat de Alina26

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu  putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui cu dovlecel

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2012, 12:48
la 21.07.2012, 12:50
bun
la 21.07.2012, 15:15
buna buna!
la 21.07.2012, 16:40
buna
la 21.07.2012, 19:04

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking