Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

Postat de merisor67 in Curcan
21 Iul 2014 | 10706 vizualizari
Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug. Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul. Am preparat-o la multicooker, pentru ca nu stiam cat de repede va fierbe carnea de curcan.

Ingrediente

  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.

Adaugam apa si putina sare.

Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.

Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.

Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu).

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp ne ocupam de legume.

Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz.

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam.

Tocam ceapa julien si morcovul rondele.

Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper.

Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea.

Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.

Curatam ardeii coptii sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare.

Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea,  adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o.

Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate.

Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul.

Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare.

La final, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare usor picanta si dulceaga.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Postat de merisor67

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer. Presaram condimentele pe friptura de curcan , o asezam in tava unde punem si...

Citeste continuarea

Papricas de curcan

Postat de oanapl

Papricas de curcan

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc. Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 14:07
Se confisca . Cu tot cu bol )
la 21.07.2014, 14:10
Mihaela, iti place bolul meu? Si mie! )
la 21.07.2014, 14:16
Ce mancarica bunaaa, da buna rau!!
la 21.07.2014, 14:17
la 21.07.2014, 14:18
Multumesc, Simonel!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking