Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Postat de Sidy in Torturi
20 Noi 2010 | 5446 vizualizari
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Ingrediente

Crema :

  • 8 oua,
  • 1 l lapte ,
  • 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.

Blatul :

  • 5 oua,
  • 1 cana faina si 1 cana zahar

A doua crema:

  • un pachet de piure de castane,
  • 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
  • Frisca Milli 30% grasime,

un blat de tort din comert

Mod de preparare

 

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta ! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu iaurt si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu iaurt si capsuni

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...

Citeste continuarea

Tort castel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Tort castel

Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi. Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 08:32
ce combinatie!!!!
la 20.11.2010, 08:57
gigantfoarte bun
la 20.11.2010, 09:10
Splendid!
la 20.11.2010, 09:45
ff frumos, cum e crema de castane, nu cred ca am avut ocazia sa manac castane pana acum, deci nu prea imi dau seama cum ar fi la gust
la 20.11.2010, 09:47
o felie pt mine

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking