Tort diplomat cu kiwi

Postat de anomisana in Torturi
14 Ian 2012 | 8798 vizualizari
Tort diplomat cu kiwi

Acest tort a pornit de la o idee simplă: vroiam să-i fac un tort de aniversare unei persoane deosebite, care se întâmplă să-mi fie prietenă. Nu ştiam care-i sunt preferinţele la prăjituri şi nici cu timpul nu stăteam prea bine, căci mă rugase o colegă să-i fac un tort de ziua ei iar colegele mă rugaseră să fac un tort pentru această colegă, pentru la birou. Aşa că am copt un blat în plus şi mi-am spus că văd eu ce cremă fac, pe parcurs, deşi mă bătea gândul unui mousse. În final, cu ce a rămas dintr-un tort, am adăugat frişcă şi iaurt şi a ieşit acest tort, care la vremea lui a fost foarte apreciat.

Ingrediente

Rţeta şi ingredientele blatului le găsiţi aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html   Crema de cafea este tot aici:  http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html  

Crema diplomat:    

  • 200 gr iaurt
  • 200 ml frişcă lichidă
  • răzătură de portocală
  • 2 kiwi
  • esenţă de portocale
  • 2-3 linguri de zahăr

    Decor:    

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 6 steluţe de kiwi
  • 1 plic tortgelee transparent

Mod de preparare

Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat răzătura de portocală. Separat am bătut frişca tare, apoi am adăugat-o peste crema de iaurt.

Pentru asamblare am aşezat un blat de tort într-un inel detaşabil, am adăugat crema de ciocolată, am dat la rece pentru o oră, apoi am adăugat jumătate din crema diplomat, am presărat bucătile de kiwi, apoi am adăugat restul de cremă şi am dat iar la rece până a doua zi.

Pentru decor am îmbrăcat tortul pe lateral în frişcă bătută, am făcut 6 aveline de care am sprijinit câte o stea de kiwi, peste care am turnat uşor gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de lucy2002

Desert tort Diplomat

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Postat de RODIMUR

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 19:26
Foarte racoritor tortul cu iaurt Ce-mi place cand faceti torturi pentru colegi!
la 14.01.2012, 19:33
fain tortul
la 14.01.2012, 19:43
Nu trebuie oare să dăruim din sufletul nostru şi altora? Este atât de frumos să fac şi pe alţii din jurul meu să zâmbească.
la 14.01.2012, 19:46
Ai dreptate si ma gandesc ca eu facut surprize doar pentru familie, nu si pentru prieteni
la 14.01.2012, 20:02
ce-mi place..vreau si eu desert!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking