Torta antica

Postat de Adi75 in Torturi
9 Mar 2014 | 3168 vizualizari
Torta antica

Torta antica cu mici modificari , reteta originale nu are crema, doar putina frisca pentru ornat ( eu o prefer asa ... )

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • jumate de plic praf de copt
  • 9 linguri suc de compotul de ananas
  • un compot de ananas ( 580 g )
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • Ornat
  • ciocolata , fructe ...

Mod de preparare

Blat: 

Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena .

Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia obtinuta . Dam la cuptor deja prencalzit la 180 grade pentru 20-25 min . Intre timp pregatim crema .

Doua galbenusuri frecate bine cu 250 g mascarpone , albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar , adaugam bezeaua obtinuta in crema mascarpone si mai mixam putin .

Cand blatul se raceste se taie pe orizontal , se insiropeaza cu suc din compot , se pune jumate din crema peste blat , deasupra vom pune jumatatea de blat cu feliile de ananas . ( cealalta jumatate din crema o lasam pentru ornat ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta antica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu mousse si jeleu de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu mousse si jeleu de zmeura

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 22:38
la 09.03.2014, 22:46
la 09.03.2014, 22:51
ce bine arata!
la 09.03.2014, 22:59
Deyutzky , MotanLaOale , Florentina_Cristina
la 09.03.2014, 23:07

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking