Ingrediente
- Blat
- 2 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 160 g faina
- jumate de plic praf de copt
- 9 linguri suc de compotul de ananas
- un compot de ananas ( 580 g )
- Crema
- 2 galbenusuri
- 250 g mascarpone
- 3 linguri de zahar
- Ornat
- ciocolata , fructe ...
Mod de preparare
Blat:
Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena .
Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia obtinuta . Dam la cuptor deja prencalzit la 180 grade pentru 20-25 min . Intre timp pregatim crema .
Doua galbenusuri frecate bine cu 250 g mascarpone , albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar , adaugam bezeaua obtinuta in crema mascarpone si mai mixam putin .
Cand blatul se raceste se taie pe orizontal , se insiropeaza cu suc din compot , se pune jumate din crema peste blat , deasupra vom pune jumatatea de blat cu feliile de ananas . ( cealalta jumatate din crema o lasam pentru ornat )
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta antica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|