Tournedos de vitel cu ceapa

Postat de Sidy in Vita
22 Aug 2010 | 7520 vizualizari
Tournedos de vitel cu ceapa

Turnedo (fr. tournedos) este carne din muşchi de vită preparată în sos picant.

Ingrediente

  • 700 g muschi de vitel
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita granule de usturoi

Mod de preparare

Muschiul de vitel il taiem in felii cam de 1 cm grosime. Ceapa si ardeiul le taiem marunt de tot si le sotam in uleiul de masline. Taiem marunt si rosia si o adaugam langa ceapa.

In cratita adaugam o cana cu apa peste legumele sotate si adaugam muschiul , foile de dafin, usturoiul taiat feliute subtiri si celelalte condimente. Lasam sa fiarba la foc potrivit, acoperit, cam o ora pina ce carnea este bine fiarta. La sfarsit adaugam pasta de tomate si mai lasam sa dea un clocot

Tournedos-ul il servim cu piure de cartofi, orez sau mamaliguta. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tournedos de vitel cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Postat de Satisfyyourcravings

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.  Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de aliliana

Friptura de vitel cu legume

Carnea se spala, se portioneaza, se usuca. Se pune intr-un bol peste care se pune sare, piper, cimbru, marar si uleiul de masline. Se lasa la rece.  Intre timp legumele  se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2010, 14:54
ce apetisant...vin si eu sa pap
la 22.08.2010, 16:12
ce bunatate!!!!!!!!!!!
la 22.08.2010, 16:33
si eu vin la o portie, te rog mai pune un scaun.............
la 22.08.2010, 17:08
o portie va rog las furcile la schimb 5
la 23.08.2010, 00:52
Ce de sos! Excelent arata!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking