Turnulețe din legume și brânză de burduf

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
10 Apr 2014 | 3935 vizualizari
Turnulețe din  legume și brânză de burduf

Am savurat din prima Mille feullie al Sylviei;) A urmat Lia_1, cu altă tentație, dar când a apărut și Simona cu varianta ei, chiar m-am pus pe treabă ;) Eu l-am vrut ca fel principal nu ca și garnitură;) Savuros, iar cu legumele te poți juca în orice variantă. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • vânătă mov, bombată 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare aromată a la Panacris,
  • brânză de burduf,
  • ulei de nucă.

Mod de preparare

Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și rondelele de cartofi.

Un sfat foarte important, de la Sylvia, legumele se coc separat, pentru a nu se împreuna gusturile. Legumele  coapte se așează în straturi, de aici vine și numele de Mille Feuille;), alternând, rondele de vinete, ceapă, brânză de burduf, ardei, cartof ;), apoi cartof, ceapă, brânză de burduf, ardei, vinete. Se obțin 4 turnulețe de legume cu brânză ;)

După ce s-au montat turnulețele se pun într-o tavă termorezistentă și se dau la cuptorul preîncins, cca. 10 minute, până ce se topește brânza.

Turnulețele, se servesc fierbinți, ca atare, fără niciun fel de adaos ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulețe din legume și brânză de burduf" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda

Postat de simona72

Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda

Pentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu carne si susan

Postat de RuxyRux

Placinta rustica cu carne si susan

Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 18:19
Abia asteptam si varianta ta!
la 10.04.2014, 18:25
wow...o minunatie!!!
la 10.04.2014, 18:27
ce frumos arata!
la 10.04.2014, 18:27
Adriana
la 10.04.2014, 18:28
Cris, pot să declar deliciu pentru papilele gustative,deși poate unii sunt mai cârcotași vizavi de brânza de burduf Nouă ne place tare mult, probabil că va urma o nouă variantă și cu mozzarela

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking