Turtite de orez cu peste

Postat de cristeena20 in Peste
9 Oct 2014 | 7443 vizualizari
Turtite de orez cu peste

Foarte bune la o gustare sau chiar la o masa principala alaturi de o salata si un sos.

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 bucata de peste file
  • 1/2 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 rosie
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • coriandru verde sau patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos:

  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri maioneza light
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • putin suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • piper alb

Mod de preparare

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta de tomate si orezul. Calim 1 minut si adaugam apa (2 cani). Punem sare si piper alb. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand e gata fiert punem putin coriandru proaspat. Lasam orezul sa se raceasca bine. 

Pestele se prajeste dat prin faina. Puteti si sa il fierbeti. Apoi il faramitati cu mana, sa fie bucati mici de tot. Dam deoparte.

Intr-un bol amestecam orezul cu pestele, adaugam inca verdeata tocata marunt (coriandrul merge tare bine la peste, dar e bun si patrunjelul), 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ou si faina. Gustam de sare, piper si daca vreti mai picante puneti putin sos tabasco. Amestecam bine si dam la frigider pentru 1 ora.

Facem sosul: amestecam iaurtul si maioneza, stropim cu putin ulei de masline si punem putin suc de lamaie. Gustam de sare, piper si zdrobim un catel de usturoi.

Din compozitia de orez cu peste formam turtite cu ajutorul unei linguri si le prajim in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si servim alaturi de o salata si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite de orez cu peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crap portughez

Postat de Ina

Crap portughez

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Tajine cu dorada si masline

Postat de Satisfyyourcravings

Tajine cu dorada si masline

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 17:23
la 09.10.2014, 17:25
bun la favo
la 09.10.2014, 17:49
interesant
la 09.10.2014, 17:56
Y
la 09.10.2014, 18:44

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking