Velouté/supa crema de 4 legume

Postat de Sylvia in Supe
3 Dec 2013 | 6494 vizualizari
Velouté/supa crema de 4 legume

Asa cum v-am promis o sa urmez o serie de supe fierbinti care se regasesc in bucataria franceza si care cred eu trebuie gustate de toata lumea si introduse in cinele noastre de iarna . Velouté este numele dat in bucataria franceza supei pe baza de legume sau carne care este mixata la sfarsit si este “legata” cu smantana si adeseori galbenus de ou. Este extrem de indragita de francezi si este servita sau ca antreu cald sau pe post de cina seara imbogatita cu crutoane si cascaval ras dupa caz.

Ingrediente

  • potimarron/o specie dovleac mic portocaliu,
  • pastarnac,
  • cartof,
  • morcov.
  • Mai avem nevoie de
  • putin unt,
  • ulei de masline,
  • sare de mare,
  • piper,
  • pasta de ardei iute,
  • lapte,
  • ierburi aromate mixate cu ulei de masline si usturoi,
  • crutoane de paine.

Mod de preparare

Preparare : se spala si curata legumele ( cu exceptia dovleacului pe care il lasam cu coaja ) si se taie cuburi egale . Se pun la caramelizat putin in unt amestecat cu ulei de masline, sa fiti zgarciti cu cantitatile se calculeaza 10 grame de unt pe persoana si o lingura de ulei de masline in plus, nu grasimile ci aromele din legume dau gustul asa ca nu e cazul sa facem exces de grasimi.

 Dupa ce s-au caramelizat usor, se pun la fiert cu apa rece cat sa treaca peste legume putin si sare de mare. Se lasa la fie bine fierte ca se se mixeze uniform.  La sfarsit se ia de pe foc se mixeaza bine cu robotul vertical, se adauga lapte pana la consitenta dorita si se asezoneaza cu  piper si  pasta de ardei iute. Se serveste fierbinte cu putin ulei de masline cu ierburi aromate si ustupoi si cu crutoane aromatizate cu busuioc. Este o nebunie de supa, catifelata si consistenta, nu mai necesita nici o completare la cina. Daca doriti puteti sa adaugati smantana lichida si parmesan ras dar eu am servit-o simpla si a fost excelenta.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté/supa crema de 4 legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Velouté de morcov cu chimion

Postat de Sylvia

Velouté de morcov cu chimion

  Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).   Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2013, 13:37
supa pe care v-am promis-o pofta mare
la 03.12.2013, 13:38
buna buna
la 03.12.2013, 13:41
O bunatate de supa!Cu multe legume si dovleac are o anume consistenta!
la 03.12.2013, 13:44
Ce aspect apetisant are
la 03.12.2013, 13:52
Nu doar că arată minunat, ci chiar îmbie la o execuţie în regim propriu. Bravo!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking