Zacusca de vinete

Postat de babi5 in Zacusca
20 Sep 2013 | 4326 vizualizari
Zacusca de vinete

Azi am facut o portie de zacusca, care a iesit neasteptat de buna. M-am abatut un picut de la reteta mea clasica pe care am avut-o si am facut-o de ani de zile, am scazut cantitatea de ceapa si ulei, am marit cantitatea de vin si bulion, am pus mai putin cu 1/2 litru. Nu ma laud dar rezultatul este peste asteptari. Asa ca daca va incumetati sa mai faceti incercati-o si nu o sa va para rau.

Ingrediente

  • 3,5 kg gogosari
  • 3/4 ulei
  • 1,5 de sare
  • 1,5 l bulion de casa
  • putin cimbru
  • 3 foi de dafin
  • 4 kg vinete gata coapte
  • 1 kg de ceapa
  • piper macinat o jumatate de lingurita
  • 1 conservant dr.Otker

Mod de preparare

Am spalat gogosarii, i-am curatat, ceapa am curatat-o si am spalat-o bine, apoi am macinat totul cu robotul cu sita cea mai mica. Am pus intr-o oala de inox uleiul la care am adaugat gogosarul si ceapa macinate, am lasat sa se caleasca bine pina a scazut apa (cca 40 minute), apoi am adaugat vinetele pe care le-am scos din congelator de cu seara si la fel au fost macinate prin robot cu sita cea mai marunta. Am lasat sa fiarba impreuna inca 30 minute. Dupa care am adaugat bulionul, cimbrul, sarea, piperul si foile de dafin si lasam la foc domol pina uleiul iese deasupra. Oprim focul si in borcanele sterilizate in prealabil punem zacusca. Fiecare  borcan il intoarcem cu capacul in jos pentru 10 minute. Apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura pina a doua zi, dupa care destinatia camara...

Pofta  buna! Trebuie sa facem tot ce putem, ca auziti ce iarna grea vine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 17:07
foarte buna!!!ù
la 20.09.2013, 17:07
Am gustat si eu ieri! Ca era proaspat facuta,, adr atat!
la 20.09.2013, 17:10
Imi place foarte mult zacusca
la 20.09.2013, 17:10
Ce imi place !!
la 20.09.2013, 17:14
mala,harnicutza tare

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking