Ingrediente
- 3,5 kg gogosari
- 3/4 ulei
- 1,5 de sare
- 1,5 l bulion de casa
- putin cimbru
- 3 foi de dafin
- 4 kg vinete gata coapte
- 1 kg de ceapa
- piper macinat o jumatate de lingurita
- 1 conservant dr.Otker
Mod de preparare
Am spalat gogosarii, i-am curatat, ceapa am curatat-o si am spalat-o bine, apoi am macinat totul cu robotul cu sita cea mai mica. Am pus intr-o oala de inox uleiul la care am adaugat gogosarul si ceapa macinate, am lasat sa se caleasca bine pina a scazut apa (cca 40 minute), apoi am adaugat vinetele pe care le-am scos din congelator de cu seara si la fel au fost macinate prin robot cu sita cea mai marunta. Am lasat sa fiarba impreuna inca 30 minute. Dupa care am adaugat bulionul, cimbrul, sarea, piperul si foile de dafin si lasam la foc domol pina uleiul iese deasupra. Oprim focul si in borcanele sterilizate in prealabil punem zacusca. Fiecare borcan il intoarcem cu capacul in jos pentru 10 minute. Apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura pina a doua zi, dupa care destinatia camara...
Pofta buna! Trebuie sa facem tot ce putem, ca auziti ce iarna grea vine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|