Ingrediente
- 4 l apa
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 bucata telina
- 1 legatura patrunjel (sau 1 radacina patrunjel/pastarnac)
- 1 l bors
- 4 + 1 catei de usturoi
- 400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu prea mari
- 4 cartofi mari, taiati cuburi
- 3 linguri de smantana
- 1lingurita maghiran uscat
- sare dupa gust
- oua fierte, 1 ou la fiecare portie de ciorba
Mod de preparare
Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa.
Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.
In timpul acesta fierbe ouale tari.
Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi, tocat marunt. Da un clocot, adauga smantana, sareaza dupa gust si inchide ciorba.
Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zurek - ciorba poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|