Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte .Ciupercile se spala, apoi se rup in bucati .
Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Intr-o...
Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte.
Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si...
Se spala puiul si se pune la prajit in 1/2 pachet margarina.
Intre timp se amesteca intr-un castron ceapa taiata marunt, cu usturoiul tocat marunt, cu ketchupul, sosul de chili, otetul, zaharul si se amesteca bine.
Dupa ce s-a prajit frumos pe toate partile se adauga amestecul din castron....
Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata.
Laptele se amesteca cu untul topit si cu oul, apoi se toarna peste amestecul de faina mestecand bine sa nu se faca cocoloase....
Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.
Se topeste intr-o cratita untul, apoi se amesteca cu laptele, zaharul si cacao .Se lasa la racit compozitia si apoi se adauga galbenusurile cate unul. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se bat spuma albusurile si apoi le...
Se pune mazarea la scurs.
Ceapa se toaca marunt.
Tonul se scurge de apa si se pune intr-un castron si se paseaza marunt, apoi se amesteca cu mazarea, ceapa si maioneza. Se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust.
Pofta buna!!!
Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se unge o tava si se tapeteaza(tava mea a avut 26 cm).
Intr-un castron se pun untul moale cu faina, zaharul, praful de copt, ouale, iaurtul, sarea si se amesteca bine.
Nectarinele se desfac de samburi si se pun in tava cu partea in care a fost...
Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si sare de lamaie(dupa gust).
Ciocanelele se curata, se spala bine, apoi se lasa la scurs.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi punem varza la calit, pana se inmoaie putin.
Se adauga piper dupa gust si bulionul.
Ciocanelele se dau...
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit.
Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat...
Intr-o oala se pune apa la fiert, cu sare, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.Intre timp cat fierbe apa, se spala puii, se curata bine si se taie pe piept(vezi foto).
Dupa ce apa a dat in clocot se pun puii la oparit pentru aproximativ 10 minute. Dupa care se scot pe o tava, se dau cu...
Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.
Apoi pregatim aluatul asa:intr-un bol se pune...
Maiaua se pregateste asa:
se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pregateste asa:
se pune intr-un castron faina cu un praf...
Creierul de porc se spala, apoi se opareste in apa cu sare aproximativ 5 min, dupa care se scoate intr-o strecuratoare. Dupa ce se scurge bine, se amesteca cu o furcurita pana se face ca o pasta. Se adauga ouale, faina, sarea, piperul si se amesteca bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins...
Telina se taie felii potrivite care se prajesc in putin ulei.
Afumatura se taie bucati si se prajeste in acelasi ulei in care s-a prajit telina.
Maslinele se pun la scurs (daca sunt prea sarate se fierb putin).
Ceapa se taie marunt, se caleste, apoi se adauga bulionul si putina apa. Se...
Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie mestecand continuu(trebuie sa fie mai tare, daca nu este de ajuns gris, se mai pune o lingura).Cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Se lasa sa fiarba cateva minute. Cand este fiert se lasa la racit,...
Rosiile se curata de coaja (daca sunt prea tari se oparesc putin),apoi se taie cubulete.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Se pune ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce se inmoaie putin se adauga rosiile si o cana de apa, apoi se lasa sa fiarba pana scade bine. Se potriveste de...
Pentru crema de zahar ars se bat ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga laptele si faina.
Se tapeteaza o cratita cu zahar caramelizat, dupa care se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pune compozitia pentru crema de zahar ars in cratita si...
Se curata vanata si dovleceii de coaja. Se taie felii nu foarte groase.
Ouale se bat bine cu sare si piper(dupa gust), apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. In caz ca mai trebuie faina se mai adauga, compozitia trebuie sa fie nu foarte groasa(ca la clatite).
Se...
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pun ouale, sarea, bicarbonatul stins cu otet. Zaharul si zaharul vanilat se topeste in laptele caldut, apoi se pune putin cate putin peste faina si restul ingredientelor, framantand pana se face o coca potrivit de tare.
Se lasa la dospit 15 minute....
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivite si se pun la fiert.
Pipotelele se curata, se spala si se pun la fiert cu 1 lingurita delikat de legume.
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Cand capata culoarea aramie se adauga bulionul impreuna cu un polonic de supa de la...
Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la...
Se curata si se piseaza bine usturoiul cu sarea, pana se face ca o pasta. Apoi se freaca cu uleiul putin cate putin(ca la maioneza) pana se omogenizeaza bine.Pe urma se adauga galbenusurile pe rand, frecand bine, apoi se pune boiaua.
Se serveste de preferinta cu friptura la gratar sau cartofi...
Cum se prepara Paste cu lapte, desertul delicios al copilariei
Se pun intr-o oala la fiert cam 2 litri de apa, cu putina sare.
Se adauga pastele cand apa clocoteste si se lasa sa fiarba cam 7-8 minute(cum scrie pe pachet).
Dupa ce s-au fiert pastele se scurg intr-o strecuratoare si se...
Biscuitii se sfarma sau se dau prin masina de tocat (mie imi plac mai mari, asa ca i-am sfarmat).
Apa cu zahar se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce oprim focul se adauga esenta de rom. Se lasa la racit, apoi se pune peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se adauga cacaoa si nuca....
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Se pun galbenusurile peste albusuri, mestecand in continuare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Pieptul de curcan dezosat se taie transversal ca sa fie mai subtire, apoi se pune o folie de plastic deasupra si se bate putin.
Se unge cu putin unt si se da cu sare, piper si cimbru, apoi se ruleza si se baga la frigider pana este gata umplutura.
Se taie carnatii si ciupercile feliute,...
Blatul se face asa:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu...
Se taie carnea in cuburi nici mari, nici mici.
Legumele se spala si se sterg.
Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi.
Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incins adaugam ceapa si ardeii. Se calesc la foc redus 2 minute, apoi adaugam cuburile de carne. Se...
Prazul se curata, se spala in fasii de aproximaitv 2 cm.
Intr-o cratita punem uleiul la incins si punem prazul la calit.
Cand a inceput sa se inmoaie se adauga bulionul . Se mai caleste aproximativ 5 min si apoi se adauga maslinele si o cana cu apa. Se potriveste de sare si piper si...