Cremes a la Alina
In la 12 Iun 2012
Cremes a la Alina
Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la...
Ciupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se piseaza cu putina sare. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si se pune usturoiul putin la...
Placinta cu mere
In Dulciuri la 11 Iun 2012
Placinta cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Aici nu se gasesc foi de placinta ca la noi, se gaseste aluat de foetaj, este cam acelasi lucru. Merele se curata, se dau prin razatoarea mare, apoi se scurg de zeama si se adauga zaharul si scortisoara. Se aseaza foile in tava, peste care se pun...
Pieptul de curcan se spala, scurge de apa si se taie feliute subtiri. Morcovii se curata si se spala bine impreuna cu conopida si brocoli, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte se scot pe un platou. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la...
Salata de icre cu gris
In Peste la 9 Iun 2012
Salata de icre cu gris
Am pus o ceasca de apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba am pus grisul si am mestecat repede sa nu faca cocoloase, apoi l-am lasat la racit. Intr-un castron adanc am pus icrele si grisul racit mestecand bine cu mixerul. Apoi am inceput sa pun ulei in fir subtire, mestecand continuu ca sa nu...
Fasole cu ciolan afumat
In la 9 Iun 2012
Fasole cu ciolan afumat
Ciolanul afumat l-am oparit putin, ca sa ii mai iasa din gustul de fum, apoi l-am dezosat si l-am taiat bucati. Ceapa am curat-o, am spalat-o, am  taiat-o marunt, apoi pus-o la calit in ulei de masline. Cand s-a facut aurie am pus fasolea boabe cu tot cu sosul de tomate si bucatile de...
Prajitura Somloi
In la 5 Iun 2012
Prajitura Somloi
Blat de vanilie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua sa mixam pana obtinem o spuma tare. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, apoi se adauga si apa fierbinte, esenta de vanilie, iar mai apoi faina amestecata cu...
Carnatii se taie cubulete mici si se rumenesc impreuna cu baconul putin in 50 g de unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-au rumenit baconul si carnatii. Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50 g de unt. Cascavalul se rade. Se taie cubulete ardeii. Se...
Pulpa de curcan la cuptor
In la 27 Mai 2012
Pulpa de curcan la cuptor
Pulpele se pun la marinat de cu seara. se condimenteaza, se pun cativa catei de usturoi sfarmat, rozmarinul uscat, uleiul , vinul si putin sos de soia .Se pune intr-o punga si se lasa pana a doua zi. Intr-o tava se aseaza pulpa impreuna cu marinata din punga. Se adaugam rozmarin verde si...
Pui cu cartofi la cuptor
In la 27 Mai 2012
Pui cu cartofi la cuptor
Se curata cartofii si se taie in felii grosute. Separat se face un amestec de ulei, verdeturi uscate, condimente , sare , piper si o capatana de usturoi tocat si se pun cartofii in aceasta compozitie si se amesteca bine. Pulpele se spala, se curata si se lasa deoparte pana facem...
Briose cu nutela
In Dulciuri la 27 Mai 2012
Briose cu nutela
Intr-un castron se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor, chiar numai pana e incorporata faina, apoi se adauga nutela si se mesteca bine.  Se tapeteaza forma sau se...
Prajitura cu capsuni (2)
In la 16 Mai 2012
Prajitura cu capsuni (2)
Capsunile se curata, se spala, se scurg bine, apoi se presara 2 linguri de gris peste ele. Se bat ouale cu zaharul pana se topeste, se adauga uleiul si treptat faina. Apoi se adauga praful de copt stins cu o lingurita otet si se mixeaza bine. Capsunile se incorporeaza in compozitie. Se...
Prajitura cu capsuni
In la 16 Mai 2012
Prajitura cu capsuni
Se curata capsunile, se spala, se scurg bine si se presara 2 linguri de gris peste ele. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul si la urma laptele. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul...
Coasta de porc la cuptor
In la 15 Mai 2012
Coasta de porc la cuptor
Coasta se portioneza si se aseaza intr-o tava. Intr-un castronel se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, cimbru,usturoi pisat si patrunjel uscat.Cu acest amestec se unge  bine coasta, apoi se baga la cuptor. Se lasa pana se rumenesc bine. I-am servit cu cartofi (taiati mari) prajiti...
Tort de mere
In la 14 Mai 2012
Tort de mere
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la...
Tort cu crema de zahar ars
In la 10 Mai 2012
Tort cu crema de zahar ars
Se pun 15 linguri zahar intr-o cratita, se caramelizeaza. Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 40 minute. Se verifica daca crema s-a inchegat. Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se...
Apripile de pui se spala si se pun la prajit in uleiul de masline, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete mici. Dupa ce ceapa se caleste se adauga rosiile si se mai lasa sa scada putin. Dupa ce a mai...
Cozonac secuiesc
In Dulciuri la 8 Mai 2012
Cozonac secuiesc
Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune...
Gogosi cu iaurt si Nutella
In la 4 Mai 2012
Gogosi cu iaurt si Nutella
Drojdia se dizolva in lapte caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Se adauga pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta. Faina se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare si...
Tavalite
In la 4 Mai 2012
Tavalite
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi se adauga treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi apa minerala. Tot treptat se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt....
Desert tort diplomat
In la 28 Mar 2012
Desert tort diplomat
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se...
Ciorba de perisoare
In la 28 Mar 2012
Ciorba de perisoare
Legumele se pun la fiert impreuna cu cartofii taiati cubulete si delikat. Carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, cartoful dat prin razatoarea fina, ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se da focul incet si se pun perisoarele(se fac udand din cand in cand...
Se bat ouale.In alt vas se pune laptele. Feliile de paine se dau prin lapte, apoi prin ou si se pun la prajit in uleiul incins. Se servesc cu zahar si scortisoara. Pofta buna!
Clatite cu gem
In Dulciuri la 28 Mar 2012
Clatite cu gem
Se bat ouale cu sarea, apoi se adauga apa minerala, zaharul, esenta de vanilie, uleiul si apoi faina in ploaie. Se mesteca bine sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Se coc clatitele si se servesc dupa preferinta cu gem, ciocolata sau sirop de caramel. Pofta buna!
Rulada cu gem de prune Iri
In la 24 Mar 2012
Rulada  cu gem de prune Iri
Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul. Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut. Dupa ce...
Tocanita cu carne de porc
In la 24 Mar 2012
Tocanita cu carne de porc
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu un putina sare. Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se prajeste in 2-3 linguri de ulei, apoi se scoate intr-o cratita. In aceeasi tigaie unde s-a prajit carnea, se pune ceapa la calit. Dupa ce se caleste se adauga 1...
Cum se prepara Mancare de pipote, inimioare si ficatei cu usturoi - Reteta gustoasa si economica Pipotelele, inimioarele si ficatei se spala bine si se pun intr-o tigaie la prajit. Dupa ce s-au rumenit putin adaugam usturoiul pisat cu putina sare, lasam se se mai prajeasca putin apoi adaugam 2...
Supa de legume cu galuste
In la 23 Mar 2012
Supa de legume cu galuste
Se pun zarzavatul si cartofii (taiati cubulete) la fiert cu putin ulei,putina sare si delikatul de legume. Cand legumele sunt aproape fierte facem galustile astfel:se bat ouale cu uleiul, sarea, piperul, bicarbonatul de sodiu apoi adaugam grisul in ploaie. Este posibil sa trebuiasca mai mult...
Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa. Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit. Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam...
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat...
Afisate 61 - 90 din 99 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking