Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb. Feliile de...
Tortul acesta special dupa cum spuneam, este facut din piscoturi si crema de ciocolata buna si aromata. Crema de ciocolata am obtinut-o punand la topit ciocolata amara impreuna cu frisca lichida si esenta de rom. Am folosit mai multa cantitate de ciocolata decat frisca pentru ca imi doream o...
Pentru aceasta placinta am folosit branza de oaie, ciuperci proaspete, cartofi, rosii cuburi din conserva si varza chinezeasca. Placinta mea cu branza si legume a luat nastere in felul urmator: am dizolvat drojdie in apa – doua cani de apa mai exact – apoi am adaugat sare si faina...
Din cantitatile prezentate mai sus eu am umplut 15 rosii. Si fiindca au iesit si vinetele, nu se putea sa nu fac si o salata de vinete. Si uite asa am umplut rosiile cu salata de vinete. Despre salata de vinete nu cred ca e prea mult de vorbit, toata lumea stie sa faca salata de vinete. Banuiesc...
Am ales cam 4 castraveti potriviti si 4 rosii, le-am taiat felii si le-am adaugat intr-un castron. Apoi am luat 3 fire de ceapa verde, am taiat-o si pe ea si am adaugat-o in castron, apoi ardeiul gras l-am taiat fideluta, ardeiul iute si el si ultima data am taiat marunt cam 3 catei de usturoi...
Salata de fructe
In Salate la 31 Iul 2013
Salata de fructe
Ca tot suntem in sezonul fructelor am folosit piersici, caise, lamaie si pepene galben. Piersicile si caisele le-am taiat felii, iar pepenele taiat cubulete. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Pentru un plus de aroma si ca sa impiedic oxidarea fructelor am folosit zeama de la o lamaie....
Am gatit legumele la aburi – intr-o cratita am pus apa, am asezat cratita pe foc si deasupra ei am pus o sita mare, iar in sita legumele. In felul acesta putem gati orice fel de legume, nu trebuie neaparat sa fie legume congelate. Le-am lasat deasupra aburilor la foc potrivit cam 20 de...
Am luat doua oua, nu mai multe doar doua, le-am batut bine si am adaugat mirodenii dupa gust, adica cimbru, oregano, busuioc, tarhon si piper, ba chiar am pus si niste Fuchs ca nu strica sa fie si ceva legume pisate pe-acolo.  Dupa ce le-am amestecat pe toate, am incorporat in compozitia...
 Am umplut eclerele cu crema de vanilie facuta ca pentru cremsnit fiindca am dorit sa nu folosesc budinca din comert, asa ca m-a pus pe facuta crema, iar cojile de eclere le-am cumparat. Crema am facut-o din sase oua, zahar, esenta de vanilie si un litru de lapte.  Mai intai am...
De data aceasta am asamblat o salata din rosii, castraveti, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, telina, mirodenii si branza de oaie ca aveam in frigider si mi-am zis ca ar merge tare bine in salata. Am taiat rosiile si castravetii felii, alaturi de ceapa verde si le-am pus pe toate intr-un...
 Mai intai am taiat un dovlecel marisor felii si l-am pus la foc in tigaie cu putin ulei. Ar fi bine sa aveti in vedere sa ungeti tigaia bine cu ulei si pe peretii ei fiindca veti avea nevoie mai tarziu, sa nu se arda omleta. Dovlecelul taiat felii nu l-am lasat foarte mult, doar cat sa-l...
Intr-o craticoara de un litru am taiat cam patru rosii felii si le-am pus cu apa la fiert impreuna cu o mana de paste – penne am folosit eu. Am lasat sa fiarba rosiile bine pana ce s-au inmuiat si a inceput a se desprinde pulpa de coaja si pana s-au fiert si pastele. In stadiul acesta am...
Am amestecat fainoasele in cratita si le-am lasat la foc mic pret de cam 15 minute. In rastimpul asta am pregatit 2 dovlecei marisori pe care i-am feliat in rondele subtiri si apoi fiecare feliuta data in patru si i-am aruncat in tigaia incinsa cu putin ulei pentru wok. Imi place uleiul acesta...
Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena. Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, am adaugat si laptele, iar cand s-a omogenizat, am turnat...
Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de condimente am folosit sare, piper alb, piper verde, chilli si maghiran. Daca doriti, puteti adauga si...
 Cum am mai spus si in alte randuri, pentru blat am folosit faina neagra. Zica lumea ce-ar vrea, insa eu consider ca e mai sanatoasa decat faina alba si daca tot nu strica prajitura, de ce n-as folosi amestecurile mele de fainuri sanatoase. Blatul l-am facut ca pentru pandispan din faina,...
Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de masline. Tot in tava am turnat cam un pahar de vin alb si am bagat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de...
Am pus broccoli împreună cu celelalte legume congelate într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă pe foc, să se facă la aburi; nu prea mult că strică și se duc toate vitaminele, iar eu tocmai de asta nu aveam nevoie. Deci le-am lăsat la aburi cam 10-15 min...
Am luat 1 legatura de ceapa verde si le-am pus la calit in tigaie cu carnea de porc si cu putin ulei pentru wok. Cat timp carnea taiata cubulete a stat la prajit in tigaie cu ceapa verde, am adaugat si 2 fire de usturoi verde si apoi niste ardei gras si varza chinezeasca taiata marunt. Le-am...
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus...
Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faiana alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita. Ce nu...
Afisate 61 - 81 din 81 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking