Desert tort Padurea Neagra
In la 30 Apr 2017
Desert tort Padurea Neagra
Pregatirea aluatului fraged: Pe o placa de lucru, se pune faina, cacao, 3 gr. praf de copt (1 lingurita rasa). In mijloc, se adauga 50 gr  zahar, zaharul vanilat si untul rece (se taie in bucati mici). Se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza un aluat. Daca aluatul se lipeste de...
Salutari din inima
In Dulciuri la 14 Dec 2014
Salutari din inima
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus. Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul. Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore. Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o...
Curatam ciocanelele ,le spalam si le tapetam cu un prosop de hartie,pentru a le zvanta. Asezam ciocanelele pe un platou si le condimentam cu sare si piper. Ouale le condimentam cu sare si piper si le amestecam bine cu furculita. Faina si pesmetul le punem separat in cate un castronel....
Bowle cu capsuni
In Bauturi la 10 Iun 2014
Bowle cu capsuni
Spalam capsunile si le curatam coditele verzi. Taiem capsunile in bucati mai mici. Punem capsunile intr-un castron mai mare de sticla . Presaram peste capsuni doua linguri de zahar. Treisfert din vin turnam peste capsuni si zahar si amestecam putin. Punem si frunzele de menta in...
Dulceata de capsuni reteta
In la 9 Iun 2014
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde. Intr-o oala de 6 litri punem...
Intr-o cratita cu pereti mai grosi punem untura la incins pe aragaz. Spalam carnea ,o condimentam cu sare si piper. Punem carnea la prajit,aproximativ 7-8 minute pe ambele parti. Intre timp curatam ceapa,o spalam si o taiem fideluta. Curatam si usturoiul si il taiem bucati mai mici....
Spalam rosiile si le taiem felii. Curatam castravetele si-l taiem rondele. Cascavalul se taie cubulete. Schnittlauchul si mararul le spalam si le taiem marunt. Punem toate aceste ingrediente intr-un bol. Condimentam cu otet balsamic,ulei de masline si putina sare . Amestecam...
Mod de preparare blat: Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se topeste,dupa care o dam la o parte de pe foc. Amarettini il punem intr-o punga de plastic mai...
Mod de preparare omleta: Intr-o tigaie prajim feliile de bacon pe ambele parti ,pana devin maroniu deschis. Dupa ce s-au prajit, le punem separat pe farfurie. Separat ouale, smantana,sarea ,piperul si ceapa verde, le amestecam cu furculita si le turnam la prajit,in tigaia in care am...
Felia de paine o ungem cu unt ,punem felia de cascaval deasupra ,apoi frunza de salata verde si deasupra cele doua felii de sunca Serrano.
Modul de pregatire al pestelui: Spalam pestele cu apa rece, dupa care il zvantam cu un prosop de hartie. Asezam bucatile de peste pe un castron si le condimentam cu: sare,piper,zeama de lamaie si le stropim cu cateva picaturi de worcestershire sauce. Separat intr-o tigaie, punem uleiul...
Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca . Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii . Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi. A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa...
Mod de preparare: Spalam tomatele si le taiem felii. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o taiem felii subtiri. Mozzarella  o taiem felii ca si tomatele. Pe un platou,punem o felie de tomata rosie,una de tomata galbena si una de mozzarella pana la terminare. Deasupra punem...
Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa . Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri. Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem...
Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora. Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si...
Spalam carnea cu apa rece, dupa care o taiem cubulete. Curatam zarzavatul (ceapa,morcovii,patrunjelul,telina), le spalam, dupa care le taiem marunt. Tomatele le curatam de coaja si le taiem cubulete. Spalam ardeiul si il curatam de samburi, dupa care-l taiem marunt ca pe zarzavat....
Gulas
In la 24 Aug 2013
Gulas
Se taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se caleste foarte bine apoi se adauga lingurita de boia si pasta de tomate,se mai caleste usor apoi se pune...
Afisate 1 - 17 din 17 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking