Ciupercile curatate si spalate bine le-am asezat intr-o tava gen Tefal (antiaderenta). Am oprit doua ciuperci mai mari si le-am tocat cubulete. La fel am procedat si cu ardeiul gras. Ceapa si usturoiul le-am curatat si le-am taiat marunt, iar mararul, patrunjelul si busuiocul le-am tocat...
Mancare de pui cu verdeturi
In la 23 Mar 2014
Mancare de pui cu verdeturi
Am spalat si curatat de pielite ciocanelele si fasiile de muschiulet, dupa care le-am asezat intr-o tava. Le-am condimentat cu sare si piper. Ceapa si usturoiul curatate si spalate le-am taiat marunt si le-am pus peste carne in tava. Am tocat marar si patrunjel, din care am adaugat o parte...
Friptura de pui cu ochiuri
In la 17 Mar 2014
Friptura de pui cu ochiuri
Am curatat intai copanelele, le-am spalat si le-am asezat intr-o tava.  Le-am condimentat cu sare, piper si tarhon uscat. Usturoiul l-am curatat si am taiat cateii, dupa care i-am imprastiat in tava. Am turnat sucul de rosii peste copanele si am adaugat putina apa. Tava am pus-o...
Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert. Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile...
Chifle umplute
In la 25 Feb 2014
Chifle umplute
Pentru inceput am umezit chiflele si le-am stors de surplusul de apa. Am taiat branza si sunca in felii potrivite, am tocat ceapa, usturoiul si verdeata. Le-am amestecat pe toate. Am taiat o bucata de hartie de copt, am umezit-o si am pus chiflele pe ea. Le-am crestat din loc in loc, iar...
Biban fript cu legume
In Peste la 25 Feb 2014
Biban fript cu legume
Am curatat pestele si i-am taiat capul si coada.  Am spalat cateva buchetele de broccoli si am curatat cartoful si ciupercile. Am pus tigaia la incins pe foc. Dupa cateva minute am asezat in tigaie pestele si cartoful feliat si am acoperit tigaia cu capacul. Dupa vreo 5 minute pestele...
Clatite cu dulceturi
In la 24 Feb 2014
Clatite cu dulceturi
Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase.  Am mixat intai ouale, am adaugat apoi laptele, apa minerala si sarea. Faina am adaugat-o in ploaie, mixand rapid, pentru ca...
Pui cu legume in vas roman
In la 24 Feb 2014
Pui cu legume in vas roman
Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos.  Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas. Am...
Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.  Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga. Am pus apa in vas, am...
Am pregatit intai pieptul de pui: dupa ce l-am spalat, l-am taiat in doua si l-am asezat intr-un vas de lut.  Am stors zeama de la o jumatate de portocala si am turnat-o peste pui. Am condimentat puiul cu sare, piper si anason. Am adaugat un baton de scortisoara. Am pus pieptul de...
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde. Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare.  Urmeaza morcovul...
Strudel cu dovleac si nuci
In la 30 Ian 2014
Strudel cu dovleac si nuci
Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia....
Dupa ce foaia s-a dezghetat, am decupat rondele cu un pahar cu gura destul de mare. Mi-a dat prin gand sa folosesc si forme de tarte si forme de briose, asa ca, pana la urma, am pregatit trei tarte si doua cosulete umplute. Am uns fiecare tarta si cosulet cu ou, dupa care le-am umplut cu...
Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte. Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine...
Intai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava.  Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, in cantitati nu foarte mari, pentru ca fiecare planta in parte are o aroma destul de...
Am dezosat pieptul de pui si l-am taiat fasii subtiri, ca pentru snitele. Am asezat trei fasii de piept usor suprapuse si le-am batut. Acestea vor forma o rulada. Am rasnit putine condimente deasupra si am rulat pieptul de pui. Rulada obtinuta am pus-o intr-o tava, am stropit-o cu putin...
Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua. Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos dulce-picant.  Sosurile se adauga fiecare dupa gust.  Am turnat apoi si vin alb si am mai adaugat ceva...
Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea in zona rosie. Am oprit vasul.  Atunci cand acul indicator a coborat in zona galbena am...
Am pregatit pilaful cu ciuperci in vasul Zepter. Am spalat si scurs orezul. Ciupercile le-am decongelat si spalat, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus vasul la incins, acoperit cu capacul. Atunci cand acul indicator a intrat in zona verde am ridicat capacul, am pus uleiul, ceapa si...
Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la incins pe foc, acoperit cu capacul.  Cand acul indicator al butonului Thermocontrol a intrat in...
Salata nicoise
In Salate la 22 Noi 2013
Salata nicoise
Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul.  Cand acul a coborat in zona galbena am scos cartofii. I-am lasat la racit, dupa care i-am curatat de...
Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja.  I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o cescuta de apa si am imprastiat cativa graunti de usturoi, tot in coaja. Am pus tava in cuptorul...
Briose glazurate
In la 21 Noi 2013
Briose glazurate
Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie. Reteta aici . De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata cu zmeura. Din pacate poze cu prepararea glazurilor nu am...dar am pozele finale. :) Untul...
Lasagna cu carne de curcan
In la 19 Noi 2013
Lasagna cu carne de curcan
Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna.  Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter. Am...
Am batut ouale bine. Matei a taiat suncuta cubulete, iar eu am dat mozzarella pe razatoarea mare. Mararul l-am tocat marunt. Am amestecat ingredientele si am pus un praf de sare. Am incins o tigaie, am stropit-o cu foarte putin ulei si am turnat compozitia. Am lasat-o pana s-a rumenit...
Ciocolata de casa
In la 14 Noi 2013
Ciocolata de casa
Cand musc dintr-o bucata ma duc cu gandul departe, departe. Mama ne facea acasa si era asa de buna! Iar cand eram in facultate (stateam la camin, ca asa era pe vremea aia) si ne apuca dorul de ciocolata ne faceam singure, pe resoul la care ne si incalzeam. Era asa de simplu de facut... Astazi...
Am separat intai galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom. Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si le-am incorporat usor, dupa care am adaugat si faina, cate o lingura, amestecand la fel de usor,...
Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem...
Modul de pregatire pentru Vestitele parjoale moldovenesti din cartea lui Pastorel moldovenesti am sa-l redau exact ca in carte, pentru a nu-i stirbi din farmec: Treci carnea prin masina de doua ori. A doua oara adaugi miez de paine muiat in lapte, sare, marar, patrunjel fin tocat si prajit in...
Desert prajitura negresa
In la 6 Noi 2013
Desert prajitura negresa
Iata si reteta mea de negresa:  Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat. Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom. Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.  La final am adaugat faina si praful de...
Afisate 91 - 120 din 291 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking