Punem ouale intr-un vas impreuna cu praful de sare, zaharul, esenta si zaharul vanilat si mixam cu ajutorul mixerului pana se topeste zaharul. Adaugam si laptele. Stingem bicarbonatul si il punem in vas. Mixam in continuare si incepem sa turnam din faina putin cate putin. ( vom obtine o crema de...
Briose cu crema de unt
In la 26 Noi 2012
Briose cu crema de unt
Untul l-am frecat impreuna cu zaharul pudra la temperatura camerei pana ce s-a topit tot si am impartit crema in doua parti ( in una ama daugat o lingura de cacao, iar in cealalta putin colorant alimentar albastru).
Negresa de post
In la 26 Noi 2012
Negresa de post
Se amesteca toate ingredientele enumarate pana obtinem o compozitie ca o crema si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit complet o taiem si o asezam in platou.
Incalzim 75 ml de lapte in care dizolvam mierea ( sa fie caldut, nu fierbinte). Il punem intr-un vas adanc peste care vom turna 100 g faina si drojdia uscata. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri pentru a nu se forma cocoloase. Lasam maiaua sa creasca pentru 30 de minute intr-un loc...
Gogosi ca la bunica
In Dulciuri la 14 Noi 2012
Gogosi ca la bunica
Am pus apa cu zaharul,esenta, zaharul vanilatm praful de sare si scortisoara pe foc pana s-a topit zaharul. Pana s-a racit siropul obtinut am cernut faina intr-un bol incapator in mijlocul caruia am facut o gaurica unde am sfaramat drojdia. Turnam apa peste drojdie si cu ajutorul furculitei...
Focaccia cu masline
In la 14 Noi 2012
Focaccia cu masline
Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol cernem faina si facem o gaurica in mijloc...unde vom turna maiaua; adaugam si lingura de ulei ( de...
Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc. Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia. Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul linguritei facem gramajoare una langa alta. ( sau punem...
Aripioare crocante
In la 10 Noi 2012
Aripioare crocante
Spalam aripioarele si le taiem in doua. Intr-un vas punem faina, in altul ouale pe care le batem si adaugam smantana, mustarul si condimentele, iar in alt vas punem pesmetul cu susanul. Trecem fiecare bucatica prin faina, ou, pesmet. Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un...
Curatam dovleacul si il dam prin razatoare. Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali. Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul,...
Curatam cepele si ardeii  si le spalam. Punem la calit ceapa si ardeii, dupa care adaugam si cele 3 lingurite de bulion. Dupa ce s-au calit acestea adaugam vinetele ( pe care le-am copt, le-am curatat si le-am tocat din congelator :D ) Mai lasam 10 minute si oprim focul. 
Punem carnea intr-un vas. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii dam prin razatoare. Usturoiul il curatam si il pisam. Painea o punem la inmuiat in apa. Patrunjelul il tocam marunt. Peste carnea tocata adaugam morcovii, painea scursa si faramata, ouale, patrunjelul , usturoiul si...
Spaghete cu de toate
In Paste la 1 Noi 2012
Spaghete cu de toate
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare . Le spalam si le lasam la scurs. Fierbel pulpele si le lasam sa se raceasca pentru a le putea dezosa si le taiem bucatele, alaturi de cabanosi si kaizer pe care il vom taia fasii. Spalam aredeii si ii taiem fasii. Punem la calit intr-un vas...
Batem ouale impreuna cu zaharul. Punem o cratita cu ulei la incins. Trecem fiecare felie de paine prin oua, le scoatem pe o farfurie si le prajim in uleiul incins. Le scatem pe un prosop de bucatarie si le ungem cu ce dorim. Eu am pus gem de prune!
Reteta de preparare a papanasilor Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara, uleiul,  dupa care le-am adaugat peste branza si am amestecat bine bine. Incepem sa turnam din faina...
Pachetul contine 3 plicuri..unul cu praful pentru blat, cel pentru crema si unul cu fulgi de ciocolata. Punem intr-un vas praful pentru blat peste care adaugam amrgarina si cele 3 linguri de lapte si mixam timp de 5 minute. Punem la copt intr-o forma mai inalta de cca 24 cm diametru. Coacem...
Gogosi
In Dulciuri la 22 Oct 2012
Gogosi
Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini....
Pandispan
In Dulciuri la 15 Oct 2012
Pandispan
Laptele il punem pe foc cu o cana de zahar si il lasam pana se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam o cana cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, mirodeniile si praful de copt stins in putin otet. Turnam peste...
Snitel de porc
In la 15 Oct 2012
Snitel de porc
Se bat snitelele ( pe care punem o folie de plastica sa nu sara bucati de carne)  pe un tocator cu ciocanelul. Intr-un vas punem faina, in altul ouale batute si amestecate cu mustarul si condimentele, in celalalt pesmetul. Se ia fiecare bucata de carne si se trece prin faina. ou , pesmet....
Paste cu pui si broccoli
In la 10 Oct 2012
Paste cu pui si broccoli
Am fiert pulpele, broccoli si pastele in apa clocotia cu sare si ulei ( fiecare in vasul prorpiu). Pentru sos am pus apa si bulionul impreuna cu condimentele la fiert si l-am lasat pana a dat 2-3 clocote. Am spalat pastele, le-am scurs..am dezosat carnea de pe os si am pus-o in sos impreuna cu...
Budinca la cuptor
In Dulciuri la 3 Oct 2012
Budinca la cuptor
Fierbem pastele in apa clocotita cu ulei si sare. Dam branza prin razatoare, coaja de lamaie, spargem ouale unul cate unul si amestecam. Adaugam esenta, zaharul vanilat, smantana si zaharul. Ungem tava cu unt. Pastele le spalam in apa rece si le lasam la scurs. Punem pastele in tava si peste...
Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se...
Chec din albusuri
In la 27 Sep 2012
Chec din albusuri
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care turnam din zahar putin cate putin mixand in continuare. Punem faina, amestecam, coaja de lamaie si celelalte ingrediente. Ungem vasul cu unt si il tapetam cu faina si lasam la foc mic pana se rumeneste frumos. ( 20 de minute a durat la mine)
Bonibon cioco :))
In Dulciuri la 26 Sep 2012
Bonibon cioco :))
Cu crema care mi-a ramas in plus de  la aceasta tarta (de ce sa o arunc? :D) , http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-crema-de-ciocolata-36448.html Am pus intr-un vas folie alimentara...niste bombonele si apoi am turnat compozitia de ciocolata si am lasat la frigider 2 ore. Am rasturnat-o...
Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul pudra, untul la temperatura camerei, oul, apa si esenta de vanilie si am amestecat bine pana am obtinut un aluat de tarta pe care l-am pus la frigider pentru 40 de minute. Dupa ce s-a intarit l.am intins in forma de tarta unsa cu unt cu ajutorul...
Ciorba de burta
In la 26 Sep 2012
Ciorba de burta
Se pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc mic si se readauga cubuletele de burta. Separat se amesteca galbenusurile cu smantana, o lingurita...
Gogosari in otet
In Conserve la 24 Sep 2012
Gogosari in otet
Spalam gogosarii si ii curatam de seminte. Ii taiem in patru. Punem toate ingredientele la foc , dupa ce da un clocot punem gogosarii si ii lasam cam 7 minute pentru a se inmuia. Ii scoatem cu o paleta si ii lasam la racit..dupa care ii asezam in borcan. La final turnam zeama peste ei. ( zeama...
Salata de muraturi
In la 24 Sep 2012
Salata de muraturi
Dam prin razatoare gogonelele si morcovii. Ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem fasiute. Punem toate ingredientele intr-o oala de dimensiuni xxl :))  impreuna cu uleiul, zaharul, otetul si condimentele. Lasam pe foc pana da cateva clocote. Apoi luam vasul de pe foc, il lasam...
Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi. Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele....
Regina de ciocolata
In la 22 Sep 2012
Regina de ciocolata
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata...
Rulada cu gem
In Dulciuri la 22 Sep 2012
Rulada cu gem
Cantitatile sunt pentru tava de la aragaz...In cazul in care folositi una mai mica folosim doar jumatate. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...dupa care adaugam zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula de lemn. Adaugam galbenusurile, unul cate unul...
Afisate 61 - 90 din 173 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking