Bomboane Raffaello 2
In Dulciuri la 15 Mai 2015
Bomboane Raffaello 2
Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute pentru ca nuca sa absoarba laptele. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de...
Bomboane Raffaello 1
In Dulciuri la 15 Mai 2015
Bomboane Raffaello 1
Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf, zaharul vanilat si 100 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc...
Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru,...
Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule. Se scot pe hartie...
Prajitura Izaura
In Dulciuri la 11 Ian 2015
Prajitura Izaura
Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Galuste cu prune
In Dulciuri la 24 Oct 2014
Galuste cu prune
Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un rol din care se taie rondele de 1,5 cm grosime.Se imbraca fiecare pruna in aluat. Se pune la...
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare...
Foietaj cu smochine
In la 24 Oct 2014
Foietaj cu smochine
Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul. Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel...
Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor. Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de...
Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva  minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sare si sumac. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare  si piperul....
    Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa fel incat sa se scurga lichidul din ele.Se lasa astfel ½ ora si apoi se usuca cu hartie de bucatarie. Dovleceii se curate de coaja si...
Tort crocant cu mere
In la 11 Mai 2014
Tort crocant cu mere
Baza Se framanta faina, sarea si untul  intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat. Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se...
Curcan la cuptor
In la 5 Ian 2014
Curcan la cuptor
Friptura de curcan Curcanul daca este congelat, trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul dezvoltarii bacteriilor. Trebuie calculat cca. 1 zi pentru fiecare kg de carne de curcan; deci un curcan...
"Um Ali" (2)
In la 14 Oct 2013
Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de...
    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja si se taie marunt. Intr-o tigaie teflonata se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline virgin 2-3 minute, pana...
Rosiile cherry se taie in jumatati. Varza rosie se rade pe razatoare. Ceapa rosie se taie rondele. Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare. Se presara cu...
Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape. Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva. Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine. Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o...
Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars. Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia...
Desert prajitura Tosca
In la 16 Aug 2013
Desert prajitura Tosca
Blatul cu mac:  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia se toarna  intr-o tava (...
Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie. Caramelul Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta.  Se aseaza feliile de paine...
Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul....
"Kabsa" cu stafide
In la 27 Apr 2013
Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui , se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore. Se pun la fiert intr-o cratita de fiert sub presiune   o ceapa ,2 batoane de scortisoara, cateva cuisoare si 2-3 loomi  in 2 litrii de apa. Cand apa incepe sa...
Socata reteta bunicii
In Bauturi la 22 Apr 2013
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul....
Cheesecake "After eight"
In la 22 Apr 2013
Cheesecake
Blatul de biscuiti Se topeste  untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza  biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o...
Se pune apa la fiert cu sare si ceapa in care am infipt cuisoarele ;se adauga carnea de vita si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 45 de minute. Ceapa se indeparteaza dupa ce a fiert carnea si supa se strecoara. Bobul verde de gradina se taie in bucati de 2-3 cm. Se incinge...
Placinta cu mere( de post)
In la 19 Mar 2013
Placinta cu mere( de post)
    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat. Peste mere se presara zahar tos si scortisoara. Se...
   Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui. Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune   la calit cu putina sare, piper   proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute....
Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara cu mac sau boia iute de ardei. Se fiecare bucata de aluat pentru a se obtine o spirala si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 200 grade Celsius 20 de minute sau pana...
La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati. La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine. Se umplu frunzele de varza murata...
Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela. Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de...
Afisate 1 - 30 din 196 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking