Cornulete bistritene
In la 24 Iun 2010
Cornulete bistritene
Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se framanta bine sa se omogenizeze cacaoa cu aluatul. Din cele doua feluri de aluat se fac 8-12...
Lasagne cu sos Bolognese
In la 23 Iun 2010
Lasagne cu sos Bolognese
Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza. In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe...
Se curata rodiile si se scot samburii.Se pun la fiert cu siropul, vinul si scortisoara.Se lasa sa fiarba cam 20 minute pina devine mai vascos. Fileurile de piept de curcan se pun pe o folie de nailon . Asezam peste ele frunze de patrunjel( busuioc), felii de sunca, branza si felii de ardei gras...
Chiftelutele lui Alex
In la 21 Iun 2010
Chiftelutele lui Alex
Pieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea cu gauri mici.Adaugam oul batut,patrunjelul verde tocat fin, sare si piper si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia. Acoperim amestecul si il dam la rece pentru cel putin 30 minute....
Branza telemea se rade si se amesteca apoi cu branza de vaci si untul. Amestecam bine si asezonam. Morcovul ras il stoarcem bine de suc, printr-un tifon . Amestecam branza cu sucul de morcov si cu foarte putin sofran. Din compozitia obtinuta facem b1lute de doua marimi. O parte le alungim...
Pe  piramida se infig scobitori cu aperitivele ce vreti sa le aranjati . Modelul aranjarii, poate fi in spirala, in forma de triunghi sau pe fiecare fata, alt aperitiv...depinde de inspiratia de moment.
Pasca sarata
In la 8 Iun 2010
Pasca sarata
Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Dupa ce aluatul a dospit,se rupe din el o bucata si se lasa deoparte. O tava de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu...
Guguluf cu visine
In la 7 Iun 2010
Guguluf cu visine
Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul. Albusurile le batem spuma cu un praf de...
Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece) Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic ,...
Pasticcio di fusilli
In la 3 Iun 2010
Pasticcio di fusilli
Ceapa se taie marunt  si se caleste in ulei adaugam apoi usturoiul taiat marunt.Dupa ce s-au calit 2-3  minute se adauga carnea tocata si se caleste si ea cam 10 minute. Rosiile se taie marunt si se adauga peste carnea ce se caleste , amestecam si asezonam.Lasam sa  fiarba cam...
Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt. Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici. In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie,...
Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase. Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din...
Maqlube a la Husny
In la 30 Mai 2010
Maqlube a la Husny
Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. Conopida...
Melcisori pizza
In la 29 Mai 2010
Melcisori pizza
Aluat: Am pus in masina ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sarea - uleiul -faina +praful de copt - drojdia - zaharul Am programat masina la programul Dough si am asteptat. Intre timp am taiat sunca feliute si am ras cascavalul. Cand aluatul a fost gata, l-am intins...
Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert afumatura se adauga zarzavaturile si apoi varza, se asezoneaza si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand...
Sarmalute din varza dulce
In la 28 Mai 2010
Sarmalute din varza dulce
Carnea tocata se mai macina o data cu masina de carne. Ceapa se curata , se toaca marunt si se caleste in foarte putin ulei pina cand devine sticloasa. Varza o oparim cateva minute in apa ce fierbe cu o lingurita cu sare( dupa ce i-am scos cotorul).Desfacem frunzele si taiem partea tare....
Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute. Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase. Lasam sa fiarba (...
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare). Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde. In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se...
Pulpele spalate si scurse bine se dezoseaza. Ficateii se spala, se taie in doua si se scurg bine, apoi se prajesc. Se scot pe o hartie absorbanta. Cascavalul se taie betigase, la fel si ardeiul kapia. Luam cate o bucata de pulpa, o asezonam, radem morcovul pe razatoarea cu gauri mici...
Paine semi
In la 23 Mai 2010
Paine semi
Painea am facut-o la masina de paine si am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sarea - laptele praf - uleiul - faina - drojdia - zaharul Am programat masina pe programul de paine frantuzeasca FRENCH si...am asteptat sa miroase a paine copata, in casa.... Este un...
Tarta exotica
In la 22 Mai 2010
Tarta exotica
Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care...
Salata mozaicata
In Salate la 21 Mai 2010
Salata mozaicata
Salata verde se spala , se scurge bine si apoi se taie fideluta, la fel ca si varza. celelalte legume se curata , se spala, se scurg bine de apa si se taie marunt. Morcovul , telina si gulia se dau pe razatoarea cu gauri mari, la fel si oul fiert. Mararul si patrunjelul se toaca marunt si...
Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile. Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si...
Se pun la topit 50 g unt . Cand este topit adaugam faina si amestecam repede adaugand incet si laptele pina il punem pe tot.Se formeaza un sos pe care il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam galbenusurile crude , amestecam si adaugam sare si piper. Albusurile batute spuma le...
Friptura de miel cu miere
In la 17 Mai 2010
Friptura de miel cu miere
Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante. Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa. Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si...
Cartofii si ouale se spala si se pun la fiert , separat fiecare.Dupa ce s-au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa si usturoiul cu frunze cu tot se taie marunt si se adauga la cartofi si oua.Amestecam bine si adaugam iaurtul , sare , piper...
Ficatei surpriza
In la 16 Mai 2010
Ficatei surpriza
Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute cat mai subtiri. Intindem feliile de bacon in care rulam cate un ficatel , apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca ruloul. Intr-o tava punem hartie de copt unsa cu putina untura sau...
Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin. Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde. Aluatul se rastoarna pe masa pe...
Ceafa la tava alla Claudiu
In la 2 Mai 2010
Ceafa la tava alla Claudiu
 Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata. Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii....
Tort din piscoturi
In la 1 Mai 2010
Tort din piscoturi
Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine de tot impreuna cu intaritorul, conform instructiunilor de pe plic.La fel procedam si cu crema de vanilie. Pe un platou se aseaza un strat cu piscouri.Peste ele asezam un strat de ananas...
Afisate 661 - 690 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking