Cotlet Santana
In la 29 Sep 2012
Cotlet Santana
Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se usuca la prajire. Batem feliile puse ,pe rind, intr-o punga de plastic astefel ca nu vom face...
Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine. Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat. Framantam bine pina se omogenizeaza...
Vitel Stroganoff
In la 23 Sep 2012
Vitel Stroganoff
Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ciupercile le feliem subtire. Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas in care vom continua prepararea lor. Ceapa o calim putin in...
Pastele le fierbem in apa clocotita cu putina sare 8 minute , asa cum scrie pe ambalaj.Dupa ce au fiert , le strecuram si le dam sub un jet de apa rece.Le lasam in strecuratoare. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le amestecam cu smantana, le...
Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire. Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se...
Prima data separam galbenusurile de albusuri.Cel mai simplu se procedeaza cu u sticla de 500 ml de plastic, cu care aspiram galbenusul din oul spart. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Uz2Vnp5ZW4c Apoi mixam pina se albesc , galbenusurile cu zaharul si zaharul...
Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina dimineata; cu atat e mai buna). Punem apoi un gratar la incalzit pe aragaz, apoi prajim pulpele si...
Supa de fructe
In la 22 Iul 2012
Supa de fructe
Se curata merele si se taie feliute. Intr-o oala punem visinele si gutuile din compot cu sirop cu tot. Adaugam feliile de mar si apoi apa , cuisoarele, scortisoara si sarea.Lasam sa fiarba toate fructele vreo 10 minute. Galbenusul il amestecam cu smantana si su praful de budinca. Adaugam un...
Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se inabusa in 2 linguri ulei de masline.Adaugam varza rosie si amestecam sa se caleasca putin.Punem apa cat sa acopere varza, adaugam condimentele si lasam sa fiarba.Cand este fiarta adaugam amestecul mexican si porumbul si mai lasam sa fiarba 10...
Bors din ciuperci pleurotus
In la 22 Iul 2012
Bors din ciuperci pleurotus
Ciupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la...
Crumble cu mere si mure
In la 18 Iul 2012
Crumble cu mere si mure
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Curatam merele, scoatem cotorul si semintele si taiem merele cubulete.Stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Ungem un vas termorezistent ( eu am pus vasul meu Pyroflam) cu putin unt si punem in el un strat de mere, unul de mure, presaram zaharul si...
Curatam bine ficateii , ii spalam si ii punem sa se stoarca bine intr-o strecuratoare. Curatam cartofii ii spalam apoi ii stergem cu un prosop si ii taiem apoi felii subtiri. Patrunjelul verde il tocam marunt. Intr-o cratita Delimano punem doi-trei stopi de ulei si acoperim fundul...
Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie ,  se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se...
Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute. Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa...
Separam albusurile de galbenusuri.10 linguri cu zahar le mixam bine cu galbenusurile , apoi adaugam o cana cu lapte si mixam pina se topeste zaharul. Adaugam apoi faina si mixam sa se omogenizeze compozitia. Restul laptelui il punem la fiert si in mpmentul cand incepe sa clocoteasca reducem...
Curatam bine toate legumele, le spalam si apoi le taiem marunt. In putin ulei calim ceapa, ardeiul si rosia pina sticlesc, apoi adaugam ciupercile fara codite.Adaugam putina apa, asezonam, adaugam si usturoiul taiat marunt si la foc mic , lasam sa fiarba acoperit. Cand ciupercile sunt...
Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute. Preparam sosul pentru gratinare; batem bine...
Spalam bine somnul apoi im introducem pentru 1-2 minute in apa clocotita. Asa vom reusi mai usor sa ii indepartam pielea care are mirosul caracteristic de mâl. Taiem apoi fileurile de somn si le portionam. Le saram si le lasam la rece pentru o ora. Punem uleiul la incins....
Separam albusurile de galbenusuri, presaram pe ele putina sare si le mixam bine pina se intaresc. Intr-un alt bol avem galbenusurile la care adaugam faina amestecata cu praful de copt , invartim bine sa se omogenizeze bine. Cabanosul  si maslinele le taiem felii, salamul, casul,ardeii...
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele, le framantam bine de tot . Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget. Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei...
Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea. Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il amestecam apoi si cu putin patrunjel verde proaspat tocat. Ouale le batem bine cu sare,piper , apoi...
Taiem felii potrivite carnea de porc. Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele. Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm obloc , iar rosiile felii. Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu...
Rahatul si papaia le taiem cuburi mici si le amestecam impreuna cu merisoarele si stafidele. Facem un aluat din faina, margarina tinuta la temperatura camerei, oua, zahar si praful de copt amestecat cu faina. Adaugam putin cate putin laptele si framantam sa obtinem un aluat bun de intins....
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana,...
Preparam aluatul in masina de paine sau il framantam cu mana.Il lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.Intindem aluatul subtire astfel incat sa acoperim fundul unui vas in care vom prepara spanacul.Inainte de a pune aluatul , ungem vasul cu unt.Si pentru ca vasele Pyroflam sunt ideale pentru...
Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi.  Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa cu esenta de rom si apoi bine scurse. Crema se amesteca bine si apoi cu...
Batem bine fileurile de porc, cu ciocanul, apoi le condimentam si le dam la rece 30 de minute. Le scoatem de la rece si asezam in ele caise confiate si bastonase de cascaval si ardei rosu. Pliem snitelele si le prindem cu scobitoarea, apoi le dam prin faina, oua batute si...
Organele bine spalate le taiem cubulete. Ceapa verde si usturoiul curatate le tocam marunt. Mararul si patrunjelul verde le tocam, de asemenea, marunt. Incingem uleiul intr-o cratita in care vom sota ceapa verde. Adaugam apoi usturoiul tocat si maruntaiele taiate marunt. Asezonam si...
Salata de gulii
In Salate la 25 Mai 2012
Salata de gulii
Trei oua le fierbem tare 5-7 minute , apoi le racim 1 minut in apa rece ; cojim ouale.Razuim ouale pe razatoarea cu gauri mari.( un galbenus il lasam pentru maioneza si trei feliute de ou , pentru ornat) Curatim guliile , merele si ceapa. Dam pe razatoarea mare guliile si merele, apoi le...
Guguluf in trei culori
In la 24 Mai 2012
Guguluf in trei culori
Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza...
Afisate 121 - 150 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking