Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete. Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar....
Cocoradă cu prune
In Dulciuri la 20 Noi 2012
Cocoradă cu prune
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza. Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim...
Curatam cepele si ardeii, ii spalam si stergem , apoi ii taiem marunt. Fasolea o rupem in bucati de 2 cm daca este mai lunga. Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem in cubulete mici. Spalam orezul in mai multe ape. Intr-o tigaie non aderenta punem doi stropi de ulei si sotam...
Pulpele de pui le folosim fara pielita. Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei cu mustarul , sosul de soia si 1/2 din cantitatea de usturoi,apoi chilli si sare  la care adaugam zeama de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Pulpele le crestam cu cutitul si cu ajutorul unei pensule le ungem...
Varza cu carne
In la 14 Noi 2012
Varza cu carne
Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt. Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm. Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt...
Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici. Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate...
Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.  Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei  pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati...
Ciorba de praz cu iaurt
In la 26 Oct 2012
Ciorba de praz cu iaurt
Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o curatim si o lasam intreaga. Dupa ce morcovul s-a calit , adaugam ci...
Curatam ceapa si o taiem marunt. Tocam marunt mararul. Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper. Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede. Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de...
In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde , iar deasupra se presara vegeta, piper si boia. Se coase pe margine fiecare pulpa, se pune intr-o cratita in care am pus ulei amestecat cu mustar si o cana cu apa. Deasupra se presara piper, boia...
Cordon Bleu crocant
In la 22 Oct 2012
Cordon Bleu crocant
Pregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper . Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm. Suprapunem apoi feliile de sunca cu cele de cascaval, alternativ. Pregatim  fiecare cordon bleu, punand...
Albusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi uleiul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Si faina o adaugam lingura cu lingura. O...
Conopida o desfacem in buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Se scurge de zeamă şi se lasă să se răcească. Se face o maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si unul crud) amestecate cu o lingurita de mustar si cu uleiul. Adaugam doua linguri de maioneza la iaurt...
Saramura de pui
In la 18 Oct 2012
Saramura de pui
Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga. Curatam si spalam bine si legumele. Pulpele le dezosam. Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem....
Gogonele asortate
In la 17 Oct 2012
Gogonele asortate
Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge. Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii. Frunzele se spala si se lasa la...
Tochitura mocaneasca
In la 16 Oct 2012
Tochitura mocaneasca
Carnea se taie cuburi cu latura de 2-3 cm. Carnatul il taiem felii. Ficatul il curatam si il taiem in bucati potrivite. Usturoiul il curatam si il dam prin presa. Se pune untura in ceaunul de tuci si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste,...
Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit. Ceapa o curatam si o tocam marunt Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt. Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea. Intr-un bol amestecam toate...
Ciorba taraneasca de legume
In la 14 Oct 2012
Ciorba taraneasca de legume
Se curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele. Cand sunt gata fierte adaugam zerul si stingem focul. Deasupra se presara frunze verzi de...
Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa.  Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de sare si piper .  Cind sunt aproape fierte legumele se adauga macrisul spalat si curatat....
Ciorba de zarzavat
In la 12 Oct 2012
Ciorba de zarzavat
Se curata legumele iar radacinoasele se taie rondele. Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Se adauga si celelalte legume si se adauga apa, sare, piper.Lasam sa fiarba cam 3-40 de minute, apoi adaugam borsul. Cind sunt toate legumele fierte,...
Supa de ghebe
In la 11 Oct 2012
Supa de ghebe
Se curata si se taie marunt toate legumele. Ghebele mele au fost congelate. In doua linguri ulei de masline pe pun morcovii si prazul si se soteaza bine cateva secunde. Adaugam celelate legume si apa necesara.Asezonam supa si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele....
Carnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza. Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca). Dupa ce s-a spumuit ciorba, adaugam tot zarzavatul , apa...
Ciorba de dovlecei
In la 10 Oct 2012
Ciorba de dovlecei
Se curata dovleceii, se taie pe lungime si  se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor. Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras. Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand...
Cartofii in coaja,ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam pina cand sunt bine patrunsi. Zaharul il amestecam cu scortisoara, intr-o cana, cu el vom umple prunele. Prunele spalate si bine scurse se desfac in doua , le scoatem simburii si incercam sa nu le rupem in doua, pe o latura sa...
Tort cu menta
In la 7 Oct 2012
Tort cu menta
Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac acest Tort cu menta , un tort plin de savoare, racoros , numai bun pentru caldura de afara. Am primit ingredientele necesare prepararii retetei,de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru. Am separat albusurile de...
Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala. Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa. Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate...
Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalam daca e proaspat si il rupem in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia. Intr-o tigaie Delimano puneti doi...
Paine de casa neframantata
In la 3 Oct 2012
Paine de casa neframantata
Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele. Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula pina se incorporeaza toata apa. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul...
Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic. Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat. Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie. Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca...
Ciorba de mazare cu galuste
In la 30 Sep 2012
Ciorba de mazare cu galuste
Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem...
Afisate 91 - 120 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking