Chifle cu iaurt
In la 28 Mar 2012
Chifle cu iaurt
Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut. Amestecand cu o lingura de lemn, am adaugat laptele caldut, iaurtul, sarea si oul. La urma am adaugat uleiul si am...
Prajitura cu visine
In la 27 Mar 2012
Prajitura cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu. Faina am amestecat-o cu praful de copt, apoi am incorporat-o in...
Salata de icre cu ton
In la 27 Mar 2012
Salata de icre cu ton
Icrele le-am pregatit in casa dupa reteta de aici , dar puteti folosi si icre de cumparat. Tonul l-am lasat sa se scurga bine cateva minute. Am amestecat icrele cu tonul scurs, si am mixat cateva minute. Cantitatea de icre trebuie sa fie aceeasi cu cea de ton. Daca doriti mai puteti pune...
Sarmalute in foi de vita
In la 27 Mar 2012
Sarmalute in foi de vita
Se toaca ceapa marunt, si se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, apoi se pune orezul, cimbrul, condimentul ptr sarmale, sare, piper, delikat. Se aleg frunzele de vita de vie, apoi se ia din compozitie si se formeaza sarmalutele (mie mi-au iesit 50 de sarmalute). Se pun intr-un...
Cremsnit
In la 26 Mar 2012
Cremsnit
Am pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50 ml lapte rece si faina, amestecand bine.   Peste amestecul format am pus jumatate din laptele...
Cum se prepara Ciorba de fasole verde - Reteta gustoasa de post Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Se adauga morcovul, pastarnacul, telina si ardeii, tocate toate marunt. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert 15 min. Se sareaza. Adaugam fasolea congelata si se mai fierba 15-20 min,...
Chiftelute prajite
In la 24 Mar 2012
Chiftelute prajite
Ceapa, mararul si patrunjelul le-am toacat marunt, usturoiul l-am pisat si am amestecat toate cu carnea tocata si ouale. Cartoful l-am dat prin razatoarea mica, l-am scurs de zeama si l-am amestecat cu compozitia de carne. Am pus delikat, o lingura de condimente ptr chiftele, sare, piper si am...
Rahatul se da prin masina de tocat, apoi se da si lamaia (alegand samburii ptr ca da un gust amar cremei). Rahatul si lamaia se amesteca cu margarina, iar cu aceasta crema formata se ung foile de napolitane. Se acopera cu un servet peste care se pune un fund mai greu si se lasa pana dimineata....
Fleica am taiat-o bucati lungi, pe care le-am condimentat cu sare si piper, iar apoi le-am rulat. Pentru mai multa siguranta le-am prins cu scobitoare. Intr-o tava am pus putin ulei, am adaugat rulourile de fleica, iar printre ele am pus bucati de morcov taiate pe lung, ceapa taiata in 4,...
Albuşurile le-am bătut spumă tare cu praful de sare, adaugând apoi zahărul, mixând până se topeşte. Am adăugat galbenuşurile pe rând, apoi cappucinno dizolvat în puţină apă şi untul topit şi lăsat puţin să se răcească. Am pus nucile măcinate, apoi...
Bucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora. Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru, busuioc, piper alb, sare si ardei iute uscat. Am pus ulei de masline si am amestecat. Am adaugat si...
Pieptul de pui l-am transat felii subtiri pe care le-am batut cu ciocanul de snitele. Le-am sarat si piperat. Deasupra pieptului batut bine am pus cate o felie de cascaval si o bucata de castravete murat. Am rulat bine, in asa fel incat sa nu iasa cascavalul cand le voi praji. Am imbracat...
Am bătut ouăle bine-bine cu furculiţa ... am adăugat telemeaua rasă si muschiul file pe care l-am rupt cu mâna bucăţi (eu am avut feliat, deci a fost mult mai usor de rupt). Am pus o tigaie cu ulei la încins, am adăugat amestecul de ouă, am dat focul mic şi am pus...
Am pus la fiert un amestec din 500 ml apă, 50 g zahăr şi lămâia tăiată felii. Între timp am curăţat merele de coajă, am scobit mijlocul şi am scos sâmburii, apoi le-am tăiat în sferturi, apoi se pun în siropul de pe foc şi am lăsat la fiert 5 minute....
Frigarui de pui cu legume
In la 21 Mar 2012
Frigarui de pui cu legume
Am pregatit marinata amestecand toate ingredientele cu bucatile de carne taiate potrivit. Am lasat la marinat cca 15 ore (de seara pana a doua zi la pranz). Am pregatit legumele ptr frigarui, pe care le-am taiat, si m-am apucat de tras in teapa legumele si carnea alternand dupa cum mi-au venit...
Ciorba de vacuta
In la 21 Mar 2012
Ciorba de vacuta
Carnea am spalat-o bine, schimband de mai multe ori apa. Rosiile le-am oparit in apa cu sare. Am pus carnea la fiert in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fierta, am taiat-o bucati mici, iar zeama am strecurat-o. In zeama strecurata am adaugat legumele tocate marunt si...
Am călit ceapa tocată mărunt. Când devine aurie am adăugat 5 căţei de usturoi pisaţi şi am mai lăsat la călit 1 minut. Am adăugat păstăile (eu am avut păstăi din grădina bunicii, congelate) şi am amestecat puţin, apoi am pus 400 ml apă călduţă. Când a...
Carne am transat-o… am condimentat-o si am pus-o la cuptor cu putina apa. Am lasat-o timp de o ora la foc potrivit, intorcand-o din cand in cand Am pisat usturoiul si l-am amestecat cu sucul de rosii. Am adaugat amestecul peste carne si am mai lasat la foc cca 30 min, intorcandu-le pe...
Melcisori cu scortisoara
In la 20 Mar 2012
Melcisori cu scortisoara
Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in...
Tochitura
In la 19 Mar 2012
Tochitura
Am pus la prajit sunca, carnatii si bucatile de carne taiate bucati nu foarte mici. Separat, am facut o mamaliga din apa, sare, ulei si malai.. o mamaliguta mai tare asa. Am rasturnat mamaliga fiarta bine, in mijlocul platoului, am pus deasupra branza de burduf rasa si bucatile de sunca...
Paine cu seminte
In la 19 Mar 2012
Paine cu seminte
Laptele se incalzeste putin. Drojdia se amesteca cu zaharul, iar apoi se adauga peste lapte. Amestecul de lapte, drojdie si zahar se pune in cuva masinii. Se adauga faina, apoi sarea, semintele si la urma bucatile de unt. Eu am programat masina la programul 3, iar dupa 3 ore (lungiiiii) a...
Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus faina cernuta si amestecata cu plicul de praf de copt, si am amestecat cu o spatula de jos in sus. La urma...
Aripioarele le-am fiert putin separat, spumand mereu. Ceapa tocata marunt am calit-o si cand a devenit aurie am adaugat ardeiul taiat fasiute si morcovul rondele. Cand legumele s-au calit, am adaugat aripioarele si am lasat putin sa se inabuse. Am completat cu apa in care au fiert...
Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora (in functie de fasole..). Am adaugat sira de porc taiata bucati si am mai lasat sa fiarba 15 min. Am...
Cum se prepara Varza murata calita cu afumatura reteta ca la mama acasa Varza am spalat-o in mai multe ape, si am mai lasat-o putin si la desarat. Carnea am spalat-o bine, si am taiat-o bucati porivite.  Carnea am calit-o pe toate partile in ulei incins.  Am adaugat...
Reteta de preparare a papanasilor Am amestecat bine oul batut cu zaharul, apoi am adaugat branza de vaci sfaramata, bicarbonatul, sarea, zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu mana pana se formeaza un aluat usor de modelat. Cu mainile infainate am...
Pui aromatizat la cuptor
In la 15 Mar 2012
Pui aromatizat la cuptor
Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet. Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe exterior si interior, cat si pe sub piele, avand grija sa nu se rupa pielea. Cartofii se taie pe...
Ciorba de ciolan de porc
In la 15 Mar 2012
Ciorba de ciolan de porc
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se bine. Cand carnea este fiarta, se scoate, oasele se dau deoparte, carnea se taie cubulete mici....
Se curata toate legumele, se toaca cubulete. Ceapa se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga morcovii, pastarnacul si ardeiul. Cand si acestea sunt un pic calite, se adauga orezul, spalat si scurs bine. Se caleste 2 min. Se adauga si restul legumelor congelate......
Am pus la calit in putin ulei sunca taiata bucati mici. Intr-un castron am pus cele 3 oua pe care le-am batut putin cu o furculita, apoi am adaugat branza data prin razatoare. Am pus amestecul peste sunca prajita (daca este nevoie aruncati surplusul de ulei/grasime), si am amestecat cu o paleta....
Afisate 301 - 330 din 379 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking