Mazare cu aripioare
In la 13 Mar 2012
Mazare cu aripioare
Am prajit aripioarele de pui, pe care le`am spalat si curatat inainte. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei. Cand a devinit aurie, am adaugat si ardeiul tocat si am stins cu apa calda. Am adaugat mazarea si am lasat la fiert 15-20 min. Zeama trebuie sa fie doar cat sa acopere toate...
Desert crema de zahar ars
In la 13 Mar 2012
Desert crema de zahar ars
Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca...
Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit legumele ptr 1 min. Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne. Cand...
Chec cu visine si cocos
In la 12 Mar 2012
Chec cu visine si cocos
Am mixat ouale cu zaharul timp de 5 minute. Am adaugat uleiul, mixand continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Am amestecat faina cu praful de copt si nuca de cocos si am adaugat peste compozitia de oua. Am amestecat bine cu mixerul si cu lingura de lemn. Am uns 2 tavi de chec,...
Ciorba radauteana
In la 12 Mar 2012
Ciorba radauteana
Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator). După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau...
Chifle de casa
In la 12 Mar 2012
Chifle de casa
Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui. Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am...
Bucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Am scos carnea, iar in uleiul incins am incorporat o lingurita de boia iute. Am adaugat din nou carnea, si...
Prajitura desteapta
In la 8 Mar 2012
Prajitura desteapta
Am topit margarina la microunde, si am lasat-o sa se raceasca. Am pus pe foc laptele impreuna cu zaharul vanilat, fara insa a-l fierbe. Ouale le-am separat, albusurile batandu-le spuma. Intr-un castron mai mare am pus galbenusurile, pe care le-am amestecat cu zaharul, frecandu-le bine. Am...
Preparare  Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine)....
Supa de fazan cu taitei
In la 6 Mar 2012
Supa de fazan cu taitei
Mai intai am pregatit taiteii, pentru a avea timp sa se usuce. Fazanul l-am spalat bine (eu l-am primit gata curatat), apoi l-am parlit pe flacara si l-am frecat cu o mana de malai (si aici s-a rupt pielea de pe fazan!). Am portionat fazanul si l-am pus la fiert cu putina sare, spumand...
Orez cu pui si ciuperci
In la 5 Mar 2012
Orez cu pui si ciuperci
Am calit in putin ulei ceapa si morcovul tocate marunt. Cand s-ai inmuiat putin am adaugat orezul spalat si scurs bine, si l-am lasat si pe acesta sa "ïnfloreasca". Am pus apa fierbinte cat sa acopere orezul. Am potrivit de sare si am adaugat si cubul cu aroma de pui. si am lasat...
Crap la cuptor
In la 5 Mar 2012
Crap la cuptor
Pentru inceput am condimentat peste cu condiment special pentru peste si piper. L-am dat la rece pentru 2-3 ore. Intre timp am pregatit o tava in care am pus ulei de masline. Am adaugat ardeii taiati pe lung, ceapa julien, iar cateii de usturoi intregi. Pe patul de legume am pus pestele, in...
Minibaghete fragede
In la 5 Mar 2012
Minibaghete fragede
Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute. Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am...
Pui umplut cu lamaie
In la 3 Mar 2012
Pui umplut cu lamaie
Am pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper. Una dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se...
Paine Floare
In la 1 Mar 2012
Paine Floare
Drojdia am frecat-o cu zaharul pana s-a inmuiat si am amestecat cu putina apa (cam jumatate din toata cantitatea). Am lasat 10 min. la crescut. Am amestecat faina cu amestecul de drojdie. Am adaugat si restul de apa si otetul, si am framatat. Cand a prins consistenta am adaugat uleiul,...
Cozonac floricele
In la 1 Mar 2012
Cozonac floricele
Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot. Am topit 50...
Ceapa tocata am calit-o in ulei, pana s-a inmuiat putin. Am adaugat ciupercile (spalate, scurse si tocate marunt), orezul, cimbru, piperul macinat si 200 ml apa, si am lasat sa fiarba pana se umpla orezul. Am pus o lingura de delikat si suc de rosii si am mai lasat 5-10 minute. Am lasat amestecul...
Prajitura turnata cu mere
In la 25 Feb 2012
Prajitura turnata cu mere
Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi. Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar. Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca Cat merele se racoreau,...
Am pus la călit cârnaţii, fără ai lăsa să se ardă. Separat am batut bine 3 ouă, adăugând brânza de burduf tăiată bucăţi. Am pus amestecul de ouă peste cârnaţi, am pus capac şi am lăsat câteva minute, până a fost gata. Am servit...
Se rup coditele ciupercilor, apoi se spala bine-bine si se toaca nu foarte marunt. Ceapa se toaca si ea marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand si-a schimbat culoarea se adauga ciupercutele tocate si o cescuta apa si se lasa sa fiarba. Cand ciupercile si-au injumatatit cantitatea, si...
Am separat ouale. Albusurile le-am mixat impreuna cu un praf de sare, pana au devenit spuma. Am adaugat si zaharul, obtinand o bezea. Am adaugat faina si nuca de cocos, amestecand cu o spatula prin rasturnare. Am uns o tava (20/30) cu unt si am tapetat cu faina. Am turnat blatul si am dat la...
Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba. Intre timp m-am...
Placinta cu branza
In Dulciuri la 20 Feb 2012
Placinta cu branza
Drojdia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom. Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut. Am adaugat faina...
Carnea am taiat-o bucati si am calit-o in putin ulei. Am adaugat putina apa, iar dupa 5 minute am pus ceapa si ardeiul tocate marunt. Am potrivit de sare si am lasat sa fiarba cateva minute, apoi am adaugat si morcovul taiat rondele. Am completat cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba cca 15...
Pilaf cu copanele la cuptor
In la 19 Feb 2012
Pilaf cu copanele la cuptor
Ciocănele de pui le-am condimentat, amestecănd bine-bine, apoi le-am dat la frigider pentru 2 ore. După 2 ore am pus ciocanele într-un vas de yena şi am dat la cuptor pentru 1 oră. Am pregătit legumele, am pus la calit morcovul, ardeiul, prazul, ceapa, iar când acestea...
Paine impletita
In la 19 Feb 2012
Paine impletita
Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid, am pus un pic de apă călduţă. Făina am pus-o într-un vas mai mare, am adaugat sarea şi treptat apa călduţă, amestecând bine. Când făina a absorbit toată apa, am...
Lasagna
In la 19 Feb 2012
Lasagna
Am pus 2 catei de usturoi la calit, iar cand si`au schimbat culoarea i`am scos. Am adaugat ceapa tocata marunt pe care am calit`o pana s`a inmuiat. Am adaugat morcovul ras si ardeiul tocat marunt si am lasat sa se caleasca cateva minute, apoi am adaugat carnea. Cand si carnea si`a schimbat...
Fasolea am lasat-o de seara pana a doua zi, in apa rece. A doua zi, am spalat bine fasolea care sa umflat, dublandu-si volumul, si am pus-o la fiert in apa colocotita, schimband 3 ape. In ultima apa am pus morcovul, cartoful, telina si ceapa mica, taiate bucati, si am lasat sa fiarba....
Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus-o in putin lapte caldut.  Am pus faina intr-un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte. Am framantat bine,...
Fasolea am pus-o  in apa rece si am lasat-o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima am adaugat si un cartof. Am adaugat si puna sare si am lasat sa fiarba... (nu am folosit oala sub presiune, ci am fiert-o...
Afisate 331 - 360 din 379 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking