Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau...
Rulada Buturuga
In la 23 Mai 2012
Rulada Buturuga
Mai intai am pregatit crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao,...
Halvita
In la 20 Mai 2012
Halvita
Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir...
Am calit in putin ulei ardeii tocati bucati mici. Peste ouale batute putin cu furculita, am adaugat branza data prin razatoare si mararul tocat marunt. Amestecul de oua l-am pus peste ardeiul calit si am amestecat cu o paleta pana ouale s-au prajit bine, dar nu arse. Am servit cu felii de rosii....
Am mixat ouale cu zaharul timp de 5 minute. Am adaugat uleiul, mixand continuu, apoi laptele si esenta de vanilie. Am amestecat faina cu praful de copt si nuca de cocos si am adaugat peste compozitia de oua. Am amestecat bine cu mixerul si cu lingura de lemn. Am uns 2 tavi de chec, le-am...
Stufat de miel
In la 15 Mai 2012
Stufat de miel
Se transeaza carnea in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, boabe de mustar si stafide si se lasa de seara pana a doua zi la frigider. A doua zi se pune intr-un vas incapator, se adauga ulei de masline, ardei pisat, usturoi granulat, vin si apa, cat sa le acopere. Se da la...
Prajitura Clujeanca (2)
In la 15 Mai 2012
Prajitura Clujeanca (2)
Mai intai am pregatit blatul : am frecat galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi am adaugat 7 linguri de lapte, faina, cacaoa si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte. Am amestecat bine, apoi adaugat albusurile batute spuma cu 150g zahar. Am pus amestecul intr-o tava tapetata...
Blat: Am fiert apa si zaharul pana s-a topit zaharul si am obtinut un sirop. Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, iar cand s-a intarit am adaugat siropul. Am freacat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat compozitiei de albus cu sirop. Am adaugat vanilia, praful de copt stins cu...
Varza calita cu afumatura
In la 14 Mai 2012
Varza calita cu afumatura
Am pus la calit ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie am adaugat bucatile de carne afumata. Am adaugat si rosiile in bulion si am lasat cca 1 min. (aici am uitat sa pozez). Am pus si varza tocata marunt (si frecata cu sare mare) si 100 ml ulei, si am lasat sa "fiarba" cca 20-30 min....
Ciulama de pui
In la 11 Mai 2012
Ciulama de pui
Pipotele si inimile de pui le-am fiert in apa cu sare, pana nu si-au mai lasat spuma. Intr-un tuci am topit untul, am adaugat faina, amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Am stins cu supa de pui fierbinte, amestecand pana la omogenizare. Am adaugat apoi lapte dulce, sare si piper, iar la...
Parizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea la scurs si racit. Folosind 2 boluri mari, am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile...
Cum se prepara Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale: Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se...
Pui cu legume la cuptor
In la 4 Mai 2012
Pui cu legume la cuptor
Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna la supita!) l-am frecat cu sare, piper si boia iute, l-am pus intr-o tava cu putina apa si l-am dat la cuptor pentru 30-45 minute, in aceasta perioada intorcand puiul cel putin odata. Intre...
Branza de burduf proaspata (nu foarte usturata!) am dat-o prin razatoarea mica, am amestecat-o cu mararul tocat marunt si pentru a o inmuia am adaugat 2 linguri de smantana. Cu compozitia rezultata am umplut cei 5 ardei capia (mie mi-a ajuns la fix!). Am dat ardeii la frigider, si i-am...
Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le-am lasat cca 1 ora. Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega...
Vinetele le-am copt, apoi le-am lasat la scurs pe plansete (am uitat sa fac poza aici). Am pregatit maioneza din galbenusul fiert, galbenusul crud, ulei, un pic de zeama de lamaie si sare. Cat am pregatit maioneza, vinetele s-au mai scurs putin intr-o sita. Cand vinetele s-au scurs bine, le-am...
Ciorba de loboda
In la 1 Mai 2012
Ciorba de loboda
Loboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape. Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si sare, si am lasat sa fiarba legumele. Am pus orezul si am mai lasat cateva minute, apoi am pus loboda...
Legumele le-am spalat, apoi castravetele l-am taiat rondele, ridichiile jumatati. Cascavalul l-am taiat patratele de cca 2/2 cm. Am format frigaruile in urmatoarea ordine: 1. ridichie, cascaval, castravete, rosie, cascaval, castravete, masline, miez de lapte 2. ridichie, cascaval,...
Ouale le-am baut bine, apoi am adaugat zaharul vanilat si cele 3 linguri de zahar si am mixat cateva minute. Am adaugat branza bine scursa si sfaramata si am continuat sa mixez. La compozitia rezultata am pus stafidele neinmuiate si esenta de rom, si am omogenizat bine. Intr-o tava (30/20)...
Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea. Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul,...
Am calit legumele in ulei. Cand s-au inmuiat, am adaugat si orezul spalat si scurs. Ciocanele le-am prajit cateva minute in ulei. Dupa ce am calit si orezul, am rasturnat totul intr-un vas de yena, adaugand si 1 canita de supa de carne si o lingurita de delikat. Am lasat cca 30 min, la...
Ciorba de burta
In la 24 Apr 2012
Ciorba de burta
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore. Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung. Cand oasele si legumele...
Bomboane Raffaello
In la 22 Apr 2012
Bomboane Raffaello
Untul moale, lasat la temperatura camerei, l-am mixat bine cateva minute. Cand a devenit spuma am adaugat zaharul pudra continuand mixarea pana s-a topit zaharul. Am adaugat laptele praf, continuand sa amestec cu mana. Pentru ca compozitia a devenit groasa, am pus frisca lichida, putin cate...
Supa de pui
In la 19 Apr 2012
Supa de pui
Fierbem carnea de pasare in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fiarta, strecuram zeama, taiem carnea bucati potrivite. In zeama strecurata adaugam toate legumele tocate marunt si bucatile de carne si lasam sa fiarba, acoperit. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam taiteii, iar dupa...
Am condimentat ciocanelele cu oregano, rozmarin, sare, piper si le-am lasat putin, cat am pregatit legumele. Am curatat si spalat bine toate legumele. Cartofii i-am taiat in doua, morcovul rondele, ceapa solzi, ardeiul felii mai groase, rosiile felii mari. Punem ulei intr-o tava, apoi...
Paine de secara cu seminte
In la 18 Apr 2012
Paine de secara cu seminte
Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn. Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si...
Cuscus-ul l-am pregatit conform instructiunilor de pe eticheta (la mine 6 minute in apa clocotita + sare).  L-am scurs de apa, apoi l-am condimentat cu curry, chilli, nucsoara si sare. Ceapa am tocata marunt si am pus-o la calit in putin ulei de masline, amestecand sa nu se arda. Am...
Legumele le-am curatat, spalat si taiat in bucati, felii, rondele, apoi le-am comdimentat cu busuioc, combru, oregano, fulgi de ardei si delikat. Am amestecat bine, apoi am pus ulei de masline si suc de lamaie si am dat la frigider ptr cca 3 ore. Carnea am portionat-o, am condimentat-o cu...
Cozonac cu cacao si nuca
In la 11 Apr 2012
Cozonac cu cacao si nuca
Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut.  Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut,...
Bors de miel
In la 11 Apr 2012
Bors de miel
Se fierb oasele de miel in apa cu sare, spumanadu-se bine. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Cand carnea este fiarta, se scot bucatile din oala, oasele se dau deoparte, carnea se taie, binenteles, in cubulete mici....
Afisate 241 - 270 din 379 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking