- zdrobim branza bine, adaugam coaja de lamaie, stafidele bine spalate, ouale batute separat cu uleiul si la sfarsit zaharul - ungem o tava cu ulei si pe margini si o imbraci cu 3-4 foi lasand marginile mai mari - turnam 2/3 din umplutura si peste ea faramam 2 foi de placinta si o presaram...
Ciorba cu carne de porc
In la 2 Sep 2012
Ciorba cu carne de porc
- punem 3 litri de apa la fiert intr-o oala cu capac - curatam legumele, le spalam si le tocam marunt - spalam carnea si o taiem cubulete mici - cand apa clocoteste punem legumele tocate, mai putin cartofii, lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam carnea si cartofii - cand carnea...
Snitele: - se taie sutirel pieptul de pui, se da prin faina , apoi printr-un amestec obtinut din cartofii curatati, dati prin razatoare si storsi de zeama, smantana, sare, piper, busuioc, faina si ou si se pun in tigaie la prajit in putin ulei - cand sunt gata se scot pe servetele...
Tort rapid
In la 30 Aug 2012
Tort  rapid
Blatul: -se incinge cuptorul la 175 C - separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un praf de sare dupa care incorporam si galbenusurile - presaram deasupra faina amestecata cu praful...
- se storc fructele de zeama si se toarna sucul de fructe in sticla de 2,5 litri unde se adauga si zaharul, apa cat sa se umple sticla si coaja de la o lamaie taiata in fasii care sa intre pe gura sticlei si se agita bine pana se topeste zaharul - se serveste cu cuburi de gheata
- incepem cu cartofii care trebuiesc fierti si necesita putin mai mult timp, asa ca ii curatam, spalam si taiem in cuburi potrivite si ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere 2 degete, cu sare , boabe de piper, usturoiul si ulei si ii lasam la fiert pana se inmoaie - cat fierb cartofii ne...
- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine - Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute - Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim...
Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...
- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin - se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele...
- se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei - pieptul de pui se taie in 4 bucati care se bat putin cu ciocanul de snitele, se sareaza si pipereaza dupa gust - cascavalul se taie in 4 bucati - se ia o felie de piept se aseaza o bucata de...
Fursecuri cu stafide
In la 21 Iul 2012
Fursecuri cu stafide
- stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece. - ouale se bat bine cu zaharul, la mixer vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. - se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina,...
- se spala ciocanelele si se zvanta - se curata cartofii, se spala si se taie in 4 sau 6 daca sunt mai mari - se amesteca toate condimentele si pesmetul si se pun intr-o punga unde se introduc cartofii si ciocanelele, se tine punga bine la gura si se scutura energic punga pt ca ciocanelele...
Compot tutti frutti
In la 15 Iul 2012
Compot tutti frutti
- se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si sa asteapta pana da din nou in clocot - se spala fructele, se scot samburii si se taie in bucati potrivite - se adauga fructele in apa cu zahar si se lasa sa fiarba pana ce toate fructele sunt bine fierte - se lasa la racit...
- am separat albusul de galbenus de la  cele trei oua . - am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina. - am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat...
Chec tigru guguluf
In la 15 Iul 2012
Chec tigru guguluf
- untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa , apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare. - adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o...
Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile. - adaugi faina si drojdia si framanti...
Rulada cu branza
In la 28 Mai 2012
Rulada cu branza
Rulada: - se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf sare si se adauga galbenusurile pe rand, apoi romul, faina si se amesteca bine - se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu pt 15 min. - se scoate blatul, se...
Salata din piept de pui
In Salate la 15 Mai 2012
Salata din piept de pui
- se fierbe pieptul de pui, se raceste si se toaca marunt - se toaca castravetii si gogosarii si se pun la scurs - morcovul se da pe razatoarea mica, iar usturoiul se curata si se piseaza - toate ingredientele se amesteca  cu maioneza ( facuta din = 2 galbenusuri- unul fiert si unul...
Pui cu smantana
In la 15 Mai 2012
Pui cu smantana
- spalam si taiem pieptul de pui , il taiem bucati potrivit de mari pe care le dam cu sare si piper si le punem la rumenit in ulei iar dupa ce s-au rumenit pe toate partile adaugam apa cat sa le acopere si lasam sa se inabuseasca vreo 10-15 min la foc mic - cand carnea este fiarta turnam...
BLAT: - se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste. CREMA: - amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece. - punem gelatina la inmuiat intr-oi cana...
Peste cu legume
In Peste la 26 Apr 2012
Peste cu legume
- se portioneaza trunchiul de merluciu dezghetat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in 2 linguri ulei pana se rumeneste frumos - cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei si cand s-au fiert se paseaza si se face un piure cu putin...
Ciorba ardeleneasca de miel
In la 26 Apr 2012
Ciorba ardeleneasca de miel
- speli carnea o tai bucati potrivite si o pui la fiert in apa cu sare si aduni spuma imediat ce se formeaza - cureti, speli si toci marunt morcovii, telina si ceapa uscata apoi le adaugi in ciorba cand carnea este pe jumatate fiarta - cand legumele si carnea sunt fierte amesteci intr-un...
Musuroi cu ciocolata
In la 26 Apr 2012
Musuroi cu ciocolata
- freci untul spuma cu zaharul, adaugi un praf de sare, esentele, ouale unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. - razi jumatate de ciocolata iar pe cea ramasa o tai bucatele si o incorporezi pe toata in compozitia de aluat - torni totul intr-o forma...
Tiramisu reţetă cu blat
In la 22 Apr 2012
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Blatul: - Bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, faina si mirodeniile - amesteci usor, apoi torni compozitia in tavade la aragaz tapetata cu hartie de copt - se da la cuptorul incins in prelalabil la 180C pentru 35-40 min - cand este...
Briose cu branza si stafide
In la 16 Apr 2012
Briose cu branza si stafide
- se maesteca toate ingredientele si se fomeaza un aluat putin mai tare decat cel de chec - se aseaza hartite speciale in formele de briose si se umplu pana la nivelul formei si se coc 20 min la foc mediu - 180C - - se scot si se ung cu galzura facuta din 1 lingura unt - 2 linguri cacao...
Pasca poloneza
In la 16 Apr 2012
Pasca poloneza
Blat: - freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema - adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec) Crema: - freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul,...
Pasca cu fructe
In la 16 Apr 2012
Pasca cu fructe
- inmoi gelatina in putin lapte - bati smantana cu o lingura de zahar pana se face frisca - amesteci 450 gr zahar cu ouale si cu laptele si fierbi pana se ingroasa, apoi lasi sa se raceasca - adaugi frisca, gelatina si esenta de vanilie - intr-o forma asezi o folie de plastic iar pe...
Aluatul: - cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata - dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut - zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin - freci galbenusurile cu sarea - faci o adancitura si framanti aluatul cu toate ingradientele in afara de unt...
Umplutura: - dai jambonul prin masina de tocat sau prin razatoarea cu ochiuri mari si o amesteci cu branza si untul la temp. camerei Rulada: - bati ouale ca pentru omleta si adaugi treptat laptele si faina apoi ceapa verde si patrunjelul tocate fin, sare si piper dupa gust -...
Aluat: - amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia - omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min - dupa ce s-a copt si...
Afisate 31 - 60 din 93 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking