Apa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de ulei si cu condimentele "Fix pentru cartofi". Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se...
Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat. In timp ce se...
Preparare Reteta de Sos de iaurt grecesc cu usturoi Se curata usturoiul, se clateste cu apa si se preseaza intr-un castron. Se adauga sarea, piperul si uleiul de masline si se freaca totul cu o lingurita. Se pun iaurtul grecesc si firele de marar si patrunjel (spalate si tocate) si se...
Se ung placile de la Panini Maker Breville cu ulei. Se asaza feliile de bacon pe placa. Se conecteaza aparatul la sursa de curent electric. Ouale se bat cu sarea si mararul verde (spalat si tocat) si se toarna peste bacon. Se inchide aparatul si se verifica din cand in cand daca omleta este...
Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la frigider pentru cel putin 30 de minute. Dupa aceea, se incalzeste cuptorul si se incepe pregatirea...
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa. Se adauga foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat, putin oregano uscat si o...
Supa-crema de ciuperci
In la 21 Mar 2018
Supa-crema de ciuperci
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 150 ml apa si se lasa sa se inabuse, acoperind cratita cu un capac. Se spala...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si ardeiul si se presara peste ei putina sare, boiaua de ardei dulce si putin maghiran uscat. Ciolanul...
Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la  blender . Se toarna sucul obtinut in doua pahare. Rodia se taie pe jumatate, apoi se aleg semintele din ea si se dau prin blender. Sucul obtinut se strecoara si se pune peste sucul de kiwi....
Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun in vase diferite. Se pune apa peste ei, cat sa ii acopere. Se adauga sarea si uleiul in fiecare vas. Se fierb cartofii, amestecand prin ei din cand in cand. Daca este necesar, se mai adauga apa. Atunci cand cartofii sunt foarte bine fierti, iar...
Chiftele din carne de porc
In la 10 Ian 2018
Chiftele din carne de porc
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Se pun ceapa, usturoiul si painea in robotul de bucatarie si se maruntesc. Intr-un castron se pune carnea tocata de porc....
Smoothie cu para si mar
In la 27 Dec 2017
Smoothie cu para si mar
Se curata fructele de coaja, cotor si seminte, se clatesc cu putina apa si se taie felii subtiri. Se pun feliile de para in blender impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie si trei linguri de apa si se maruntesc. Se pune sucul rezultat intr-o sticluta. Se pun feliile de mar in blender...
Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet. Se omogenizeaza totul. Se pune faina treptat si se framanta pana cand se obtine o coca nelipicioasa....
Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic, amestecandu-se din cand in cand cu o spatula de lemn. Este gata atunci cand incepe sa se desprinda de...
Pepenele galben curatat de coaja si seminte si bananele fara coaja se taie in bucati. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu iaurtul si se maruntesc. Smoothie-ul cu banane si pepene galben se serveste proaspat, imediat ce a fost preparat.
Se taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie de castravete (dupa ce legumele au fost spalate si taiate). Se poate adauga putina sare si putin...
Se pregatesc legumele: frunzele de salata se spala, li se indeparteaza baza groasa si se zvanta de apa. Se spala o rosie mare si se taie doua felii rontunde din ea. Se taie o bucata de castravete, se spala si se taie in 3 felii. Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie 3 felii mari,...
Salata orientala
In Salate la 7 Apr 2017
Salata orientala
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa, cat sa ii acopere. Se mai adauga apa, daca este necesar pe parcursul fierberii. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata apoi de coaja, se clatesc cu apa rece, se taie cuburi si se pun intr-un vas mare....
Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi, sa se umfle. A doua zi, se scurge fasolea si se clateste cu apa rece. Se pune...
Desert pandispan cu visine
In la 11 Mar 2017
Desert pandispan cu visine
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza totul. Se scurg visinele bine de zeama si se adauga circa trei sferturi din cantitatea lor in aluat. Se incorporeaza...
Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine. Dupa ce carnea s-a fiert, se...
Varza se spala si se taie fideluta. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Se pun toate legumele intr-un castron si se...
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide si nuci Laptele, untul, zaharul, cacaua si esenta de rom se pun intr-o craticioara si se amesteca. Se dau in clocot, apoi se lasa sa se racoreasca. Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron impreuna cu nucile si stafidele...
Clatite
In Dulciuri la 11 Dec 2016
Clatite
Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand se obtine un aluat potrivit. Se unge o tigaie cu ulei si se incinge la foc. Se toarna un polonic din...
Vinetele se pun intr-o sita pentru a se scurge bine. Gogosarii se coc la flacara aragazului, apoi se pun intr-un craticor, se presara sare grunjoasa peste ei si se acopera craticiorul cu un capac. Dupa 10-15 minute se curata de coaja si seminte si se clatesc cu apa. Ceapa se curata de foi,...
Salata cu farfalle
In la 2 Apr 2016
Salata cu farfalle
Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie in doua jumatati, apoi acestea se taie pe jumatate de-a lungul si se pun la fiert intr-un craticior cu apa. Intr-o cratita se pun 1,5-2 l apa la fiert impreuna cu putina sare. Dupa ce dau in clocote se adauga pastele si se fierb conform timpului...
Se pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece, apoi se pun din nou la foc impreuna cu laptele. Cand acesta incepe...
Se pune apa la fiert cu zaharul. Cand da in clocot, se adauga florile de tei si se mai fierbe putin.  Intr-un castron se rup covrigii, peste care se adauga ceaiul fierbinte, strecurat. Se serveste cald.
Se taie slanina si se pune in tuci, la foc mediu. Peste ea se adauga pulpa de porc, taiata in bucati mari, si sarea. Se amesteca din cand in cand.
Se taie legumele, branza si salamul si se aseaza pe farfurie. Se sara rosiile si castravetii. Aperitivul se serveste cu paine.
Afisate 31 - 60 din 62 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking