BUDINCA DE PASTE CU BRANZA
In la 2 Iul 2014
BUDINCA DE PASTE CU BRANZA
Preagatim mai intai pastele conform instructiunilir de pe punga...stiti voi in apa multa clocotita cu sare ...fierbem aldente.Dupa ce suntr gata fierte, le lasam in strecutratoare la scus. Ouale le frecam putin cu zaharul , apoi punem uleiul si esentele cu coaja de lamaie. Branza o...
Crema de zahar ars
In la 27 Iun 2014
Crema de zahar ars
200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine. Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam...
Ficateii de pui ii spalam cu grija si taiem in 2 bucatile mai mari. Punem uleiul in tigaie si calim putin 4 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului. Adaugam ficateii si ii inabusim putin, apoi turnam vinul si lasam pe foc pana scade lichidul. Presaram sare si piper. Scoatem ficatii cand...
Carnea o spalam si o taiem bucatele mici- cam cat o nuca. Punem carnita la fiert intr-o oala cu cca 3 l de apa si un praf de sare. Spumam bine si mai lasam cca 10 minute sa fiarba. Intre timp spalam si curatam legumele si le taiem cubulete. Adaugam legumele taiate peste carnita si...
Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoare cu ochiuri mari. Presaram peste ei putina sare si ii lasam vreo 15 minute; ii stoacem bine si ii punem intr-un castron. Adaugam verdeata, usturoiul pisat, sare, piper, delikat, branza si la final faina si amestecam bine sa se omogenizeze. Punem ulei...
Curatam si spalam bine fasolea, dupa care o rupem in bucati de cca 2 -3 cm. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins; O calim pana devine transparenta, apoi adaugam fasolea. Punem cca 1 canuta de apa si lasam la inabusit; Saram si piperam, apoi cand e aproape gata adaugam...
Fasolea o curatam de codite si o spalam bine. Punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam sarea si fasolea; fierbem cca 20 minute, pana este patrunsa bine. O clatim cu apa rece. Pregatim un dresing din ulei si otet; amestecam cu usturoiul pisat - eu il dau pe razatoarea mica - sare si...
Nugat glacee cu nuci
In Dulciuri la 18 Iun 2014
Nugat glacee cu nuci
Punctul de inspiratie a venit de aici : http://www.bucataras.ro/retete/nugat-glace-by-radu-popovici-49942.html Am batut frisca si am lasat-o la rece. Pentru crant, pregatim un caramel brun din 200 gr zahar.Cand este gata caramelul, adaugam nucile prajite usor si amestecam bine ca sa...
Friganele
In Dulciuri la 17 Iun 2014
Friganele
Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul si adaugam vanilia. Ouale le batem bine cu un praf de sare. Punem uleiul la incins. Trecem feliile de franzela prin lapte ca sa se inmoaie bine, apoi prin oul batut si apoi punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos pe ambele...
Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte. Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu...
Cartofii in spalam bine cu apa si ii frecam cu un burete abraziv sa indepartam pe cat se poate cojita. Punem uleiul in cratia apoi cartofii spalati. Presaram toate condimentele si sarea si amestecam bine ca sa se acopere unniform. Adaugam apa pe o parte a cratitei ca sa nu...
Incepem cu merele - le curatam de cotoare si le taiem cubulete; incingem 50 gr unt intro cratita incapatoare si punem merele la calit putin;adaugam zaharul,esebnta de rom si scortisoara, si tinem pe foc ca sa se inmoaie usor; la final adaugam si 3 linguri de gris ca sa absoarba din zeama...
mai intai am curatat ciupercile si le-am taiat feliute;la fel si ceapa, am curata-o, spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o cratita si am adaugat ceapa;cand a devenit transparenta am pus ciupercile si un capac. Am lasat sa fiarba putin,pana a inceput sa scada zeama de la...
Pentru blat frecam galbenusurile cu uleiul si dam deoparte pana batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Amestecam usor de sus in jos albusul batut cu galbenusul si adaugam la final faina. Tapetam o forma detasabila cu hartie de copt si punem blatul la cuptor pt cca 30 minute. Verificam...
Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom. Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom. Luam cate un biscuit,il trecem prin...
Paine de casa cu cartofi
In la 5 Mai 2014
Paine de casa cu cartofi
Incepem cu cartofii pe care ii curatam de coaja si ii punem la fiert ca pantru piure, in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, scurgem apa , pe care o oprim, si o lasam sa se raceasa, pasam cartofii si ii amestecam cu untul si cu cca 100 ml lapte; adaugam si sarea din reteta la piureul de cartofi....
Pui dulce-acrisor cu ananas
In la 28 Apr 2014
Pui dulce-acrisor cu ananas
Taiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam bucatelele de pui prin malai si prajim in uleiul incins pana devin aurii. Le scoatem pe hartie absorbanta....
Aluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura. Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu am apucat sa le mai tin la inmuiat in rom), esenta de rom si coaja de lamaie. Am amestecat totul si...
Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai pregatim una alta :) Acum separam galbenusurile si le frecam cu sare, apoi adaugam jumatate din...
Paine "Iepurasi"
In la 24 Apr 2014
Paine
Am pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute. Punem  faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu sarea si in mijloc adaugam maiaua dospita; incepem sa framantam incet incet, adaugand laptele in care...
Mai intai am pregatit toate cele : am spalat bine pipotele si inimile, la fel si ficateii si verdeturile. Am pus pulpele de pui, pipotele si inimioarele la fiert in apa rece si putina sare; dupa ce am spumuit bine, am adaugat boabe de piper, 3-4 fopi de dafin si catva catei de...
Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in...
Am curatat frunzele de stevie de codite si am spalat-o in multe multe ape, ca sa indepartez eventualii daunatori (melci de gradina) si pamant. Punem o oala cu apa la fiert si oparim stevia cateva minute, in mai multe transe, pentru ca nu incapea toata odata; astfel eliminam posibilitatea...
Gogosi cu bors
In Dulciuri la 11 Apr 2014
Gogosi cu bors
Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate...
Pentru blat: frecam galbenusurile cu zaharul pana de formeaza o spuma , apoi adaugam peste faina amestecata cu untul rece si framantam un aluat fraged.Il dam la frigider cca 1 ora. Curatam fructele ; caisele le desfacem in doua, iar nectarinele daca sunt mari le taiem in 3.Spalam zmeura si...
Gris cu lapte
In Mancare copii la 8 Apr 2014
Gris cu lapte
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote, apoi il punem in castronele. Pentru decor am creat un Smilyface din scortisoara.
Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem...
Pieptul de pui il spalam, indepartam pielea si il taiam in bucatele mici. Ardeiul il curatam si il taiem fasii,ceapa o curatam si o taiem solzi,iar morcovul il curatam, spalam si il taiem betisoare. Punem la incins 2 linguri de ulei si calim puiul pe toate partile, pana se albeste usor, apoi...
Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si  frecam cu lingura cca 5  minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos. Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie...
Ciolan copt impanat
In la 5 Apr 2014
Ciolan copt impanat
Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile. Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de...
Afisate 151 - 180 din 209 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking