Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius.
Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi...
Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne.
Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele mici in care se pun arpagicul, migdalele si nuca de cocos. Mainile se umezesc cu apa rece, apoi se...
Intai se preincalzeste cuptorul la 200°C. Apoi se pregateste tava de cuptor cu hartie de copt peste ea, pe toata suprafata ei.
Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand devin ca o crema galbena fina, se adauga faina,...
Pregatirea aluatului fraged:
Intr-un castron se pun faina si untul.Se mixeaza bine apoi se adauga restul ingredientelor.Se mixeaza in continuare dar nu excesiv,altfel dupa coacere va fi mai tare.Daca aveti aparat,atunci se pun toate ingredientele din start impreuna.
Aluatul se da apoi la...
Pulpitele de pui se calesc in ulei de masline ,apoi se scot intr-un castronel.
Ceapa se taie Julienne apoi se caleste in uleiul in care s-au calit si pulpitele.
Cand este calita se adauga sucul de rosii si rosiile cherry taiate pe jumatate.
Toate acestea cand sunt calite se sting...
Ceapa verde se taie rondele.
Cuptorul se pregateste la 175° C.
Intr-un castron, de marime mijlocie, se combina ingredientele de mai sus.
Se formeaza o crema mai consistenta.
Se pun feliile de Toast pe tava de cuptor, apoi se pune cu lingura crema deasupra.
Se dau la...
Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul.
In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele.
Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare.
Intai se amesteca compozitiile oua-lapte cu cea unt-zahar dar cu grija, sa nu se taie.
Apoi se incorporeaza cu...
Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit.
Intr-o tava se pune faina.Vezi poze.
Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara.
Apoi se tavalesc prin faina.
Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi.
Se prajeste bine,doua...
Intr-un castron inalt, special pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca.
Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa.
Eu am pus in 9...
Intr-un castron se mixeaza branza de vaci,laptele,mierea,vanilia si lichiorul de oua,pana se obtine o consistenta cremoasa.
Smantana lichida se mixeaza cu intaritor de frisca si 2 linguri de zahar.
In pahare de desert se orneaza intai cu crema de branza de vaci ,peste se presara visine apoi...
1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt.
2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se caleste ardeiul cu putina sare,piper si un varf de lingurita cu zahar.
Apoi se pune intr-un castron...
Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece.
Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in timpul prepararii.
Apoi se adauga vinurile si scortisoara si se mixeaza in continuare pana devine...
Pregatirea pilafului:
Intr-o oala de marime mijlocie se caleste ceapa in unt. Apoi se adauga morcovul ras si o lingurita de zahar. Se caleste la foc mediu.
Apoi se adauga orezul, supa,cimbrul, rosiile in sos propriu, piperul mozaic si cayenne, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic....
Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.
Se pune sare si piper dupa gust.
Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.
Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.
Apoi se...
1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de bucatarie.
2.Foile de lasagne se fierb cam trei minute in apa in care s-a fiert sparanghelul.Apoi se pun...
Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara.
Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita.
Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind .
Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata...
Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.
Forma in care se coace, se unge cu margarina sau unt.
Apoi se toarna compozitia in forma si se da la cuptorul incins la 180° C.
Se lasa...
1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile.
2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la foc mic,se amesteca mai continuu,se adauga si compozitia de mai sus.Se adauga si Ricotta ,mixand pana...
Intr-o craticioara am topit ciocolata la foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao.
Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider.
Eu am lasat ca. 20 de minute.
Am preparat si frisca din smantana lichida,intaritorul de frisca si zaharul.
Am...
Eu am copt ardeii la cuptor deoarece nu am avut la indemana gratarul .
La 200 de grade i-am lasat sa se coaca pana si-au format o crusta.
Apoi se scot de la cuptor si se pun intr-un castron acoperit cu un prosop curat de bucatarie, pentru circa o jumatate de ora .
Apoi se curata de...
Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii.
Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C.
In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg.
Atentie : Nu se taie...
Cuptorul se preincalzeste la 160°C.
Pregatirea blatului:
Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon....
Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.
Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.
Tava se unge cu ulei si cu faina....
Intai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne.
In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul.
Untul sau uleiul se incing in tigaie.
Pulpitele se dau intai prin faina,apoi prin ou iar pe urma prin pesmet si se pun in tigaia cu unt sau...
Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoarea mare si apoi se calesc intr-o tigaie in doua linguri de zahar si putina scortisoara.
Se separa ouale .
Din galbenusuri se face o crema ,se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana crema este deschisa la culoare.Apoi aveti...
Se spala capsunii ,se curata de coditele verzi si se maruntesc intr-un castron cu blenderul.Doar asa pe jumatate,sunt mai buni cand nu sunt mixati la greu.
In alt castron se mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Cand este gata se incorporeaza capsunii in...
Albusurile se separa de galbenusuri.
Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului.
Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se formeaza ca o bezea.
Apoi se adauga galbenusurile,se mixeaza in continuare dar pe...
Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.
Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.
Cand este gata se formeaza cu...
Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.
Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.
Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.
Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3...
Intai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete.
Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
Se fierb la foc mediu, cand sunt gata se strecoara de apa.
Intr-o oala se pune ulei de masline,cam doua linguri si cand s-a...