Tort cu visine (2)
In la 20 Ian 2012
Tort cu visine (2)
Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul. Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat...
Cum se prepara Supa de conopida - Reteta gustoasa imbogatita cu smantana Am curatat si taiat zarzavatul marunt, iar conopida am desfacut-o in buchete, si pentru ca era foarte compacta si acestea le-am taiat in felii. Am infierbantat 1 lingura de ulei intr-o oala si am dinstuit zarzavaturile cu...
Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi le  ţinem la cald, în cuptor, la 60-70 de grade, până facem sosul. În...
Am curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am adaugat carnatii, apoi zarzavaturile, am amestecat de cateva ori si am turnat peste varza acra cu zeama...
Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat. De data asta l-am servit langa peste proaspat. Am...
Taiem cornurile, sau covrigii vechi de o zi doua, eu am avut covrigi, in cubulete, si ii punem pentru jumatate de ora la inmuiat in 250 ml de lapte caldut. Curatam si taiem ceapa marunt, o parjim nitel in unt, pina sa se inmoaie si sa fie usor galbuie. La covrigii inmuiati, adaugam ceapa,...
Lapte de pasare
In Dulciuri la 4 Ian 2012
Lapte de pasare
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma adaugand la sfarsit 2 linguri de zahar. Am pus laptele, in care am adaugat miezul unui baton de vanilie, la fiert la foc mic, si in laptele cald am fiert pe rand cateva minute,  galuste de albus, pe care le-am format cu lingura. Le-am...
Varza a la Cluj
In la 18 Dec 2011
Varza a la Cluj
Am calit varza cam jumatate de ora la foc mic. Am condimentat-o cu praf de chimion. In paralel am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Am calit-o, am adaugat carnea macinata, am condimentat-o cu piper, pasta de boia, cimbru, oregano si am lasat totul pe foc  pana carnea si-a schimbat...
Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am...
Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un...
Fursecuri cu nuca
In la 11 Dec 2011
Fursecuri cu nuca
 Amestecam untul, zaharul praf, mierea si zaharul vanillat  pana la o consistenta spumoasa, adaugam, cele doua galbenusuri  si presaram faina si nucile macinate. Prelucram totul ca sa obtinem un aluat omogen. Cu un cornet, sau cu lingurita punem gramajoare in tava, pe hartie de...
Pregatesc legumele ( niciodata nu stiu exact care e diferenta dintre legume si zarzavat !! ) le spal, vanata o cojesc, ardeii ii tai felii mai grosute, dovlecelul il tai felii, curat ceapa si usturoiul le tai nu foarte marunt, curat cu o periuta ciupercile, fara sa le cojesc, si fara sa le spal...
Fursecuri "Linzer Augen"
In la 5 Dec 2011
Fursecuri
Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute. Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi,...
Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o foaie de 1,5 cm grosime, si, in forma aceasta, eventual taiat in doua, penru a fi transportat mai usor,...
Framantam un aluat din unt, faina, zahar, zahar vanillat, alune si praf de copt. intindem o foaie de aprox 6 mm grosime, decupam formele, si le coacem la cuptor 7 minute la 180 de grade. Intre timp topim nougat, si dupa ce s-au racit la ungem, le lipim cate 2, si le decoram cu glazura....
Amestecam untul cu zaharul vanillat si cu zaharul pudra pina devine spumos, adaugam amidonul si faina si formam bilute de aprox 1,5 cm diametru. Le asezam in tava de copt pastrand un pic de distanta intre ele si le aplatizam usor cu furculita. Se formeaza astfel santzuletzele care se vad in...
Cornulete de vanilie
In la 5 Dec 2011
Cornulete de vanilie
Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie
Cornulete cu vanilie 280 g faina 200 g unt 70 g zahar pudra 120 g alune sau nuci macinate. Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor, din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca...
Cornete
In la 27 Noi 2011
Cornete
Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe fundul tavii unse. Le coacem 3 minute in cuptorul incins, dupa care le desprindem cu grija si formam...
Am pus ingredientele in ordinea prescrisa, inlocuind grisul din reteta initiala cu malai si am verificat dupa un timp consistenta aluatului. Inainte de faza de dospire, dupa terminarea framantatului,  am scos cutitul cu mana infainata, ca piinea sa fie intreaga, fara gaura lasata de...
Cornulete de martipan
In la 20 Noi 2011
Cornulete de martipan
Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in forma de cornulete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am presarat cu fulgi de migdale si...
Curatam si taiem feliute partea alba a prazului dupa care il oparim cu apa clocotita. Strecuram bucatile de praz si le calim in ulei pina capata un pic de culoare. Intr-o alta cratita prajim faina fara ulei pina devine usor galbuie , dar nu se arde, adaugam pasta de rosii si cam 200 ml de apa,...
Am curatat zarzavaturile (ceapa, prazul si ardeiul) , le-am taiat feliute si le-am lasat sa se caleasca intr-o tigaie antiadeziva unsa cu putin ulei. Am adaugat rosiile si, fara sa astept prea mult, pentru ca rosiile sa ramana mai dergaba crude, am pus ouale batute. Cat de mult sa se...
Am curatat ceapa si zarzavaturile, ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline cu un pic de apa, apoi am mai adaugat 1,5 l de apa si legumele curatate intregi. In paralel am amestecat pasta de rosii cu 2 lingurite de germeni de ovaz solubili (Haferkleie)  daca nu aveti,...
Cas de gutui
In Dulciuri la 10 Noi 2011
Cas de gutui
Gutuile se sterg, se taie in sferturi si se pun la fiert cu seminte si cotoare cu tot pentru ca aceasta parte a fructului contine cea mai mare cantitate de pectina. Dupa ce s-au inmuiat, dupa aprox. 30 de minute, se scot din sucul in care au fiert, retinind 2-3 linguri de suc, se curata...
Pastrav pe pat de legume
In la 6 Noi 2011
Pastrav pe pat de legume
Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si  coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece. Am...
Curatam si spalam ceapa verde, o taiem in feliute subtiri.La fel si ardeiul. Avem grija sa indepartam semintele si nervurile. Pregatim umplutura, amestecind brinza cu ceapa, o lingurita de zeama de lamiie, sare si piper dupa gust. Intr-un vas punem la fiert un pic de apa cu sare si dam...
Amestecam hreanul in smintina  cu brinza si adaugam sare , piper si un pic de boia dupa gust. mie personal nu prea imi place iute... Aranjam cite 2 clatite pe farfurie, si pe linga cite o feliuta de somon si o lingura din compozitia de brinza cu hrean. Garnisim cu fire de arpagic...
Cuib de viespi
In la 23 Oct 2011
Cuib de viespi
Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini...  l-am pus o ora la cald sa dospeasca....
Snitelele de vitel de bat un pic invelite in folie si se ung cu pesto alla genoveze sau in lipsa cu mustar. Deasupra punem o  felie de sunca, rulam, apoi prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca dupa care le rumenim  pe toate partile intr-o lingurita  de ulei de masline, le pastram...
Afisate 91 - 120 din 128 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking