Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.  Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime). Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu...
Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam. Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este...
Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri.  Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam bine compozitia.  Amestecam faina cu nucile macinate, apoi adaugam acest amestec in ploaie...
Plachie de peste
In la 3 Noi 2016
Plachie de peste
Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste. Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.  Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti...
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.  Intr-o tigaie incingem uleiul si punem 3 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam putina apa(3-4 linguri) si lasam putin la inabusit. Restul de usturoi il pisam bine sau il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il lasam...
Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam deoparte minim 40 de minute, pana incep sa lase zeama, apoi le scurgem si le stergem cu prosoape de hartie. Eu le-am pus intr-o sita si le-am lasat sa se scurga de zeama.  Intr-un bol batem ouale cu sare si piper, iar...
Feliile de paine le ungem cu un strat subtire de unt. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare felie de paine punem branza razuita, apoi peste branza adaugam ouale. Punem sare si piper dupa gust(daca puneti telemea e posibil sa nu mai fie nevoie de sare), apoi mai...
Curatam si spalam legumele.  Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt. Le lasam la calit 1-2 minute, apoi adaugam putina apa. Punem ardeiul taiat marunt si il calim cateva minute.  Adaugam cartofii taiati cuburi, putina sare si...
Blat: Spalam bine merele si le taiem felii. Imbracam tava de tort cu hartie de copt, apoi ungem hartia cu unt.  Presaram in tava cele 3 linguri de zahar, apoi punem feliile de mere pe toata suprafata tavii. Le distribuim sub forma de floare.  Dam tava la cuptorul preincalzit...
Crema: Intr-un bol am pus branza, indulcitorul si esenta. Am amestecat compozitia cu o lingura sau un tel. Am pus deoparte 2-3 linguri din crema de branza, iar restul de crema am dat-o la frigider.   Blat: Biscuitii ii maruntim la robot, ii rasturnam intr-un bol, apoi adaugam...
Preparare Reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci si legume Curatam si spalam bine ciupercile, apoi le taiem cuburi si le lasam deoparte.  Curatam, spalam si tocam ceapa, apoi o punem intr-un vas in care am pus uleiul la incins.  Adaugam putina apa si lasam 1-2 minute...
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga amidonul amestecat cu praful de copt, apoi se pune laptele si laptele praf degresat. La final se adauga esenta de lamaie si se...
Pieptul de pui il spalam si il tocam la robot sau il dam prin masina de tocat carne, apoi il punem intr-un bol. Curatam si spalam ciupercile si ceapa, apoi le tocam in robot. Turnam aceasta compozitie peste carne.  Adaugam oul, usturoiul pisat bine sau dat prin razatoarea mica, painea...
Coji de eclere: Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este incorporata complet. Amestecam bine pana cand aluatul se desprinde de pe peretii...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.  Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam...
Intr-un vas mic punem legumele spalate si tocate marunt(ceapa, ardeiul, morcovul), uleiul si 2 linguri de apa si le lasam la inabusit cateva minute la foc mic.    Spalam orezul si il punem in vasul de pe foc, apoi il lasam la calit impreuna cu legumele aprox. 2-3 minute. Amestecam sa nu...
Pui Shanghai
In la 26 Aug 2016
Pui Shanghai
Spalam pieptul de pui si il taiem fasii, apoi il punem intr-un bol. Adaugam sare si piper dupa gust, 1/2 cana de apa, uleiul de masline si vinul alb. Acoperim bolul cu un capac si il dam la frigider pentru minim 30 de minute. Pieptul de pui pe care l-am avut eu a fost de tara si l-am lasat la...
Salata de paste cu legume
In la 11 Iul 2016
Salata de paste cu legume
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si le lasam atata timp cat este specificat pe pachet.  Cat timp pastele fierb, spalam toate legumele si le curatam.  Rosiile le taiem felii, ceapa fideluta(daca aveti verde o taiati rondele), ardeiul fasii si castravetele...
Spalam pulpele si le punem la fiert intr-o oala cu cca. 4 litri de apa. Cand spuma s-a format la suprafata, o inlaturam.  Spalam toate legumele si le curatam. Ceapa o taiem fideluta, morcovul rondele, ardeiul bastonase, dovlecelul cuburi. Le adaugam in oala peste carne si le lasam...
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile cu sarea pana cand se fac spuma. Adaugam treptat 4 linguri de indulcitor si mixam pana cand acesta se topeste. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu restul de indulcitor(6 linguri), amidonul si esenta de vanilie. Peste compozitia de...
Intr-un bol amestecam apa+uleiul+zaharul si amestecam pana cand acesta din urma se dizolva. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam acest amestec treptat, lingura cu lingura, peste compozitia lichida si amestecam cu un tel pana la incorporare....
Pulpe de pui pane
In la 10 Iul 2016
Pulpe de pui pane
Pulpele le spalam si le punem la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba 15-20 minute, astfel incat sa nu se despinde pielea de pe os.  Dupa ce le-am fiert le potrivim de sare si piper dupa gust.  Pregatim 3 boluri in care vom pune separat faina, pesmetul si ouale batute...
Coacem ardeii pe un gratar, apoi ii punem intr-un bol, ii presaram cu sare si acoperim bolul cu un capac. Ii lasam acoperiti aprox. 20-30 de minute, apoi ii curatam si ii taiem bastonase. Intr-o oala punem apa cu sare, iar cand apa da in clocot adaugam pastaile congelate si le fierbem 10-15...
Blat: Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.  Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom.  Tapetam tava cu hartie de copt si turnam...
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele treptat, apoi dam oala pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit.  Blat: Intr-un...
Prajitura de post cu mere
In la 7 Iul 2016
Prajitura de post cu mere
Aluat: Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: margarina taiata bucatele, apa, vinul, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea...
Paste cu branza sarata
In la 6 Iul 2016
Paste cu branza sarata
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Le lasam sa fiarba conform timpului mentionat pe pachet. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pastele fierte si scurse bine de apa. Amestecam si lasam 1-2 minute pastele in tigaie, la foc mic. Adaugam branza si amestecam, apoi mai lasam...
Ceapa si 3 catei de usturoi se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas cu ulei incins, apoi se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit. Carnatii ii spalam si ii taiem rondele, apoi ii punem in vasul de pe foc si ii lasam 5-10 minute impreuna cu ceapa...
Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica.  Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam compozitia, iar daca vi se pare ca nu prea e legata, mai adaugati putina faina. Conectam...
Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine.  Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa, ardeiul si maslinele taiate marunt, peste ouale batute. Conectam aparatul Panini Maker la priza...
Afisate 31 - 60 din 366 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking