Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase.  Buunn, deci mixam 1/2 din...
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic.  Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar. Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam la loc cald aprox. 10 minute, pana...
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare.  Curatam si spalam usturoiul. Doi catei de usturoi ii tocam marunt, iar pe ceilalti ii zdrobim sau ii dam pe razatoarea mica. Spalam si curatam ciupercile, apoi le taiem cuburi sau felii. Intr-o tigaie topim untul, apoi punem...
Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi. Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.  In alt vas amestecam faina cu praful de copt. Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica...
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.  Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet. Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic....
Crema de ciocolata: Incepem cu crema de ciocolata pentru a avea timp sa se raceasca.  Intr-un vas punem 100 ml frisca lichida si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se incalzeste bine(aveti grija sa NU fiarba!), apoi adaugam ciocolata si amestecam pana cand aceasta se topeste. Lasam...
Blat: Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt. Va recomand sa folositi si o tava cu inel detasabil. Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare...
Feliile de paine se taie cu grija in forma de inima, apoi se inmoaie in lapte si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Spalam si curatam ardeiul, apoi 1/2 din el il taiem bastonase subtiri, iar restul cubulete mici. Sunca o taiem bucatele, iar branza/cascavalul se da prin...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun. Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana...
Crema: Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa. Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic....
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...
Aluat: Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea. Adaugam aceasta compozitie peste...
Tort Ecler
In la 5 Apr 2016
Tort Ecler
Crema: Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. ...
Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom. In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua. Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare. Tapetam tava cu...
Spalam fasolea si o scurgem bine de apa, apoi o punem intr-un bol. Curatam si spalam ceapa si ardeiul, apoi le taiem si le adaugam peste fasole.  Adaugam maslinele, putin patrunjel tocat marunt, sare dupa gust si putin ulei.  Amestecam toate ingredientele si apoi servim. ...
Paine cu faina integrala
In la 30 Mar 2016
Paine cu faina integrala
Intr-un bol amestecam faina integrala cu faina alba. Formam in mijloc o gropita in care adaugam 250 ml apa calduta, zaharul si drojdia. Dizolvam drojdia in apa calduta si o lasam la crescut la loc caldut aprox. 10 minute. Adaugam 3 linguri ulei de masline si amestecam bine compozitia....
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea. In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul. Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini,...
Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea.  Adaugam aceasta compozitie peste maia si...
Incepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca. Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.  Lasam...
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam...
Curatam si spalam ceapa si cartofii. Ceapa o taiem in 4, iar cartofii cuburi. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat cuprinde, putina sare si punem la fiert. Intre timp spalam si curatam ardeiul capia, apoi il coacem. Eu l-am copt in 2 timpi si 3 miscari:)) cu ajutorul aparatului Breville...
Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta. Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi...
Pui Kiev
In la 20 Feb 2016
Pui Kiev
Untul moale il amestecam cu patrunjelul tocat, usturoiul dat pe razatoarea mica sau zdrobit, mararul tocat, sarea si piperul. Punem compozitia pe o bucata de folie alimentara si o rulam. Trebuie sa obtinem un rulou subtire. Dam ruloul la congelator pentru 10 minute. Taiem pipetul de pui...
Curatam si spalam ceapa, iar apoi o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa si putina apa (2-3 linguri) si o lasam timp de cateva minute.  Spalam bine scarita si o taiem bucati, apoi o adaugam peste ceapa si o calim impreuna ceapa. Adaugam apa cat cuprinde,...
Punem betele de frigarui in apa rece si le lasam acolo pana cand ne ocupam de ingrediente. Pieptul il spalam bine si il taiem cuburi.  Legumele le spalam si le taiem astfel: dovlecelul cuburi subtiri, ardeiul patratele, ceapa in 4 si ii desfacem foitele.  Pe fiecare bat punem...
Blat:  Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale. Turnam prima parte din compozitie...
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte. Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi...
Biscuiti digestivi
In Dulciuri la 19 Dec 2015
Biscuiti digestivi
Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.  Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. ...
Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam treptat peste compozitia lichida. Aluatul va fi asemanator unei smantani groase.  Adaugam in aluat fructele taiate cuburi si amestecam cu grija,...
Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul  pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie...
Afisate 61 - 90 din 366 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking