Am spalat si am curatat fructele, apoi le-am taiat cuburi.  Am pus toate fructele in recipientul blenderului Breville Active Pro , apoi am adaugat apa. Am atasat capacul cu lame, apoi am fixat sticla pe unitatea blenderului. Am apasat butonul de pornire si am mixat doar cateva...
Adaugam toate ingredientele in recipientul detasabil al blender-ului Breville Blend Active Pro si atasam capacul cu lame. Fixam recipientul in aparat, apasam butonul de pornire si mixam timp de cateva secunde.  Turnam smoothie-ul intr-un pahar sau il servim direct din recipientul...
Banana o curatam si o taiem felii. Zmeura, daca este proaspata, o spalam cu grija. Adaugam toate ingredientele (banana, zmeura, iaurtul, laptele si mierea), in recipientul de mixat, infiletam capacul cu lame, apoi fixam recipientul in blenderul Breville Active Pro . Apasam butonul de...
Curatam banana, o taiem felii si o punem in recipientul blenderului Breville Blend Active Pro . Adaugam untul de arahide, mierea, pudra de roscove si lapele de soia. Infiletam capacul cu lame si fixam recipientul in aparat. Apasam butonul de pornire si mixam cateva secunde. Turnam bautura...
Iata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma.  Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul ei faceti o gropita in care adaugati apa calduta. In apa calduta dizolvati drojdia si o amestecati...
Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios,...
Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam. Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc. Turnam un polonic din compozitie si...
Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor la foc potrivit...
Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si amestecam cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Adaugam faina amestecata cu...
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.  Umplutura:...
Paine cu bere
In la 17 Noi 2015
Paine cu bere
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute. Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand...
Curatam si spalam ceapa si ardeii, apoi le taiem fideluta. Intr-o oala turnam cateva linguri de ulei si punem ceapa. O lasam la calit la foc mic cateva minute pana devine lucioasa. Adaugam ardeiul si il calim cateva minute la foc mic impreuna cu ceapa. Acoperim oala cu un capac si lasam sa...
Paste cu spanac
In Paste la 30 Oct 2015
Paste cu spanac
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam spanacul si il oparim 5-6 minute, dupa care il scoatem, il scurgem bine de apa si il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam...
Vinete umplute cu paste
In Paste la 29 Oct 2015
Vinete umplute cu paste
Vinetele le spalam si le stergem de apa cu un servetel. Le taiem in jumatate, pe orizontala. Cu o lingura scoatem miezul vinetelor, presaram vinetele cu sare si le lasam deoparte pentru aprox.20 de minute, apoi le punem intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Le...
Punem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet. Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu un praf de sare, apoi turnam treptat 40 g zahar. Mixam galbenusul cu restul de zahar pana cand isi...
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi la scurgem bine de apa. Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt si putina apa. Lasam pe foc 1-2 minute.  Peste usturoi punem ardeiul spalat si taiat cubulete, apoi adaugam...
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp topim intr-o tigaie o lingura de unt, apoi adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt si le calim putin. Adaugam ciupercile taiate...
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.  Aluat:  Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine. Adaugam spuma de albusuri si amestecam...
Aluat: Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.  Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator...
Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Crema:  Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu,...
Supa cu galuste
In la 10 Sep 2015
Supa cu galuste
Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le...
Bulz
In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2015
Bulz
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita. Lasam...
Incepem cu crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se...
Savarine
In Dulciuri la 8 Sep 2015
Savarine
Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte. Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o spatula pana cand incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat destul de moale. Acoperim...
Penne cu ton
In la 22 Aug 2015
Penne cu ton
Intr-o oala punem la fiert apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cand apa incepe sa clocoteasca punem pastele si le lasam sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalaj. Intre timp curatam, spalam si maruntim usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul si putina apa...
Fierbem laptele cu zaharul la foc mic si turnam grisul in ploaie.  Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa. Stropim cu apa formele(eu le-am pus in forme de silicon pentru a se desprinde usor) si turnam compozitia in ele.  Dam la rece formele pana cand budinca se...
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si...
Supa de legume cu turnatei
In la 3 Aug 2015
Supa de legume cu turnatei
Curatam si spalam toate legumele. Taiem ceapa fideluta si o punem la calit intr-o oala in care am adaugat 2 linguri de ulei. Adaugam si putina apa.  Taiem bucati mari si restul legumelor. Punem acum in oala toate legumele in afara de dovlecel si cartofi, adaugam zarzavatul si cca. 3,5...
Pizza rapida la tigaie
In la 26 Iul 2015
Pizza rapida la tigaie
Intr-un bol batem oul cu iaurtul si uleiul. Adaugam treptat faina amestecata anterior cu praful de copt, sarea si zaharul. Amestecam bine compozitia pana obtinem un aluat moale. Ungem cu unt o tigaie de cca 26 cm diametru, la care trebuie sa avem neaparat si capac. Intindem aluatul pe...
Afisate 91 - 120 din 366 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking