În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele, folosindu-ne de un cuțit și o linguriță. Este nevoie de mult aer, dacă nu se poate lucra afară, măcar...
Zacusca de dovlecei
In Conserve la 11 Oct 2016
Zacusca de dovlecei
Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor...
Cernem făina într-un bol. În mijloc am făcut o adâncitură în care am adăugat drojdia, sarea, uleiul și apa minerală. Am amestecat ușor cu o lingură și am lăsat să se dizolve bine drojdia, chiar să se umfle puțin. Amestecăm în continuare cu toată...
Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel verde tăiat julienne. Gătim pentru aproximativ 10 minute amestecând ocazional. Adăugăm boia...
Cartofii, se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa, usturoiul și cartofii. Călim pentru aprox. 5 minute la foc potrivit. Adăugăm frunzele de dafin. Adăugăm apă...
Vinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe. Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine. Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Morcovul se curăță, se spală și se taie rondele...
Se pune apă la fiert cu un praf de sare. Când aceasta începe să clocotească adăugăm spanacul și lăsăm maxim 1 minut. Scurgem și clătim cu apă foarte rece, de preferat cu gheață. Așa păstrăm culoarea spanacului. Lăsăm la scurs spanacul. La fel procedăm și cu...
Topim untul într-o tigaie. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și cartofii curățați și tăiați cubulețe. Gătim pentru maxim 1 minut la foc potrivit. Adăugăm și dovlecelul tăiat cubulețe, în cazul în care optați pentru el. Acoperim cu apă, chiar să...
Iepurele se taie bucăți potrivite. Punem untul într-o tigaie la foc potrivit. Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte.  Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii. Se călesc în...
Ouăle fierte tari și răcite se curăță de coajă. Se taie pe jumătate. Se scoate ușor gălbenușul care se pune într-un castron. Se curăță avocado și se adaugă și el în castron. Zdrobim avocado și gălbenușurile cu o furculiță. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe...
Socata reteta bunicii Dacă ați cules voi florile de soc, atunci știți dacă trebuiesc spălate sau nu. De preferat ar fi să nu se spele, pentru a nu se pierde aroma. Se aleg florile de micile impurități, gâze sau alte crenguțe. În cazul în care se alege spălarea...
Prima variantă - congelarea după opărirea frunzelor în prealabil   Se spală bine frunză cu frunză și se fac pachete de câte 5 frunze. Se pune apă la fiert în care vom pune și o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă punem pe rând pachetele...
Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine. Se amestecă cu făina cernută, ouăle, leurda tocată mărunt (ceapa sau usturoiul verde), și brânza Gouda rasă....
Hribii uscați se spală sub jet puternic de apă pentru înlăturarea impurităților. Se lasă minim 30 minute în apă pentru hidratare. Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se spală bine. Se pune în apă clocotită maxim 1 minut, după care se scoate în...
Cartofii se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Se scot în apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. Broccoli se desface buchețele cât mai mici, se spală și se pune la fiert max. 5 minute.  Se scoate imediat în apă rece,...
Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.  Adăugăm imediat și 1 litru de apă...
Brioșe albe cu afine
In Dulciuri la 23 Apr 2016
Brioșe albe cu afine
Avem nevoie de 24 forme de brioșe, pe care le vom unge cu ulei. Amestecăm făina, tărâțele de ovăz, zahărul, praful de copt, scorțișoara și sucul de mere. Amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și amestecăm ușor cu o paletă albușurile bătute spumă cu un praf de...
Se spală bine frunzele de ștevie.  Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze. Se pune apă la fiert cu un praf de sare.  Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată. Când apa începe să clocotească, se adaugă...
Dovleceii se spala si se taie cubulete mici. (Multa lume curata dovleceii de coaja, eu merg pe principiul ca cele mai multe vitamine se afla in coaja). Dovleceii se tavalesc prin faina si se prajesc pe rand in ulei incins. Se scot si se pastreaza la cald. Uleiul ramas se strecoara, sa...
Ceapa se taie julien si se caleste intr-o cana de apa.  Daca apa scade se mai adauga una.  Se tine pe foc cca. 20 minute. Intre timp se curata telina de coaja, se taie cubulete de aproximativ 1 cm.  Se adauga si ea in cratita peste ceapa.  Daca este nevoie se mai...
Legumele se taie betisoare lungi de ~ 5 cm. Incingem uleiul intr-o tigaie (Wok) si calim morcovul pentru 5 minute. Adaugam si restul de legume si amestecam. Condimentam cu sare si piper. Adaugam sosul worcestershire si mai lasam 2-3 minute. La sfarsit adaugam semintele de susan....
Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se spala si se taie in doua. Ceapa se caleste in 3 linguri de ulei. Cand este aproape gata, se adauga ciupercile si se mai calesc cateva minute. Intre timp...
Dovleceii se spala si se taie pe lungime. Rosiile se oparesc, se inlatura pielita si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca. Cartofii se pun la fiert, apoi se curata de coaja si se taie felii. Verdeata se spala si se toaca marunt. Incingem cuptorul la 200 grade C....
Cartofii se pun la fiert in apa rece,  cu tot cu coaja. Vinetele se spala si se taie in felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se presara cu sare si se lasa sa stea 10 minute. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca fin si se calesc intr-o lingurita de ulei incins. Se scot si se...
Orezul se caleste in 2 linguri cu ulei si se adauga 500 ml apa. Se lasa pe foc pana absoarbe toata apa. Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2 linguri cu ulei. Se adauga peste orez si se amesteca bine, adaugam si pateul, verdeata tocata marunt si o lingura cu  pesmet....
Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă rece cu gheață (pentru a opri fierberea și a rămâne verde). Între timp punem făina la...
Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca cu untul pana la omogenizare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul, nucile tocate, smantana si coaja de la o lamaie. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma concomitent cu faina. Se amesteca usor, se pune intr-o tava unsa cu unt...
Se prapara aluatul, amestecand pe rand ingredientele. Aluatul trebuie sa fie moale, sa curga din lingura. Amestecam branza cu oualele, zaharul, coaja de lamaie si stafidele. Intr-o tava unsa cu unt (margarina), se pune jumatate din cantitatea de aluat, se repartizeaza uniform crema de...
Se freacă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine pufos. Adăugăm ouăle unul câte unul, apoi gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina cernută cu sare și praful de copt, apoi bicarbonatul stins cu...
Morcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8 felii, se condimentează cu sare și piper după care se așează într-o tavă, împreună cu...
Afisate 61 - 90 din 491 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking