Fartons (bastonase pufoase)
In la 11 Feb 2013
Fartons (bastonase pufoase)
Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana ...
Prajitura cu mere
In la 9 Feb 2013
Prajitura cu mere
Faina se  amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti. Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam...
Blat :albusurile se bat bine cu un praf de sare dupa care punem zaharul si batem bine pana devine lucios ca la bezea.Galbenusurile le batem cu  uleiul  pana devine ca o crema dupa care le punem peste albusuri si amestecam cu spatula punem si zaharul vanilat si faina amestecata cu praful...
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine. Punem intai tigaia la incins,uleiul,  dupa care punem cartofii. Peste cartofi punem...
Prajitura Alba ca Zapada
In la 19 Ian 2013
Prajitura  Alba ca Zapada
Preparare foi :se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale. Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie...
Prajitura turnata cu branza
In la 12 Oct 2012
Prajitura turnata cu branza
Ouale se freaca cu zaharul pana devin ca o crema, dupa care adaugam uleiul treptat. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si laptele. Trebuie sa fie un aluat care sa curga, sa fie putin mai gros decat cel  de clatite. Umplutura: se amesteca branza cu ouale si...
Cozonac cu mac
In Dulciuri la 28 Dec 2011
Cozonac cu mac
Faina  o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste faina cernuta, adaugam si drojdia dospita, esenta de lamaie, zaharul vanilat  si framantam cu...
Fructele de padure le punem la  foc cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul. Punem  gelatina la hidratat, luam fructele de pe foc si lasam un minut dupa care punem gelatina hidratata  si amestecam bine pana se topeste Dam la racit. Branza o amestecam cu iaurtul dupa care...
Strudel cu mere
In Dulciuri la 25 Noi 2011
Strudel cu mere
Merele le spalam, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari  si le punem la calit cu zaharul. Intre timp intindem foietajul. Cand merele s-au calit punem scortisoara si luam de pe foc si le lasam putin sa se raceasca dupa care umplem aluatul Eu  am taiat...
Coronita cu ciocolata
In la 25 Noi 2011
Coronita cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul bine bine ,se adauga sarea,zaharul vanilat,ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. Radem jumatate din ciocolata si o  incorporam in aluat . Cealalta jumatate o rupem bucatele si o amestecam in aluat. Se toarna...
Ciulama de pui
In la 25 Noi 2011
Ciulama de pui
Punem puiul la fiert cu vegeta si ceapa, lasam sa fiarba si cand e aproape fiert taiem usturoiul,punem o tigaie la foc si  topim untul . Punem usturoiul la calit si adaugam faina,  o prajim foarte putin si adaugam putin cate putin din supa in care a fiert puiul  amestecand...
Spaghete carbonara, reţetă italiana Punem spaghetele la fiert in apa cu sare si un pic de ulei. Separat prajim feliutele de bacon. Adaugam piper si sare daca e nevoie. Daca baconu e sarat punem cu grija. Batem galbenusurile cu crema de branza si adaugam peste baconul care e luat de pe...
Chec cu lamaie
In la 17 Noi 2011
Chec cu lamaie
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai. Galbenusurile le amestecam cu uleiul dupa care le incorporam in albusurile batute spuma  amestecand...
Fierbem oule bine le dam la racit dupa ce au fiert, le punem  in apa rece. Dupa ce s-au racit le taiem in doua si scoatem galbenusurile, le faramitam cu furculita si le amestecam cu  pateul, maioneza si restul de igrediente. Facem ca o pasta; cu aceasta pasta umplem albusurile...
Tort teren de fotbal
In la 3 Noi 2011
Tort teren de fotbal
Preparare blaturi: Se fac 2 blaturi. Impartim igredientele pentru 2 blaturi. Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin, dupa care punem galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaoa. Amestecam cu o lingura...
Preparare blat :batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem...
Ceapa am pus-o la prajit in ulei. Cand s-a prajit bine adaugam faina si o lasam putin la prajit. Adaugam pasta de tomate, apa, restul de zarzavaturi spalate si taiate, costita afumata, fasolea fiarta, sare dupa gust si cimbru. Lasam sa fiarba si cand e gata oprim focul. Adaugam leustean verde (eu...
Gogosi
In Dulciuri la 25 Sep 2011
Gogosi
Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si  am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem putin la dospit, circa 10 minute. Intr-un  vas mai mare punem faina, adaugam drojdia punem si...
Zacusca cu fasole
In la 21 Aug 2011
Zacusca  cu fasole
Fasolea  se pune in apa  cu o zi inainte sa se faca zacusca, iar a doua zi se pune la fiert. Ardeii ii dam prin masina de tocat carne (eu i-am tocat cu robotul). ii punem deoparte, apoi procedam intocmai cu ceapa si fasolea fiarta si racita. Dupa ce le-am dat prin masina punem uleiul...
Dulceata de prune
In la 21 Aug 2011
Dulceata de prune
Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda. Se scoate...
Turta dulce
In Dulciuri la 20 Aug 2011
Turta dulce
Se amesteca toate igredientele si se face un aluat care se intinde ceva mai gros . Se fac forme dupa dorinta sau se ia cate un pic  din aluat si se fac bile mai mici dupa care le turtim si le facem ca turta dulce de cumparat. Le punem in tava la copt si le bagam la cuptor incalzit...
Rulada cu crema de lapte
In la 14 Aug 2011
Rulada cu crema de lapte
Preparare Rulada cu crema de lapte : Punem  laptele la foc, iar cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem vanilia, zaharul si faina cernuta. Punem la foc si lasam pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam frisca batuta si ciocolata topita si o punem la rece. Preparare blat...
Prajitura Kinder Pingui
In la 1 Aug 2011
Prajitura Kinder Pingui
Foi: Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga grisul, faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao. Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compozitii se amesteca cu o spatula. Acest...
Prajitura delicioasa
In la 1 Mai 2011
Prajitura delicioasa
Blat: Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din...
Se pun aripile de pui la fiert. Luam spuma si punem  verdeturile, Dupa ce au fiert le scoatem pe o farfurie oprim focul, punem vegeta si pregatim galustele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam galbenusul, o lingurita ulei si patrunjel verde, amestecam  si punem cu...
Foi de napolitana cu crema
In la 24 Apr 2011
Foi de napolitana cu crema
Intr-un castron punem untul cu 200 grame zahar il frecam bine si adaugam ouale, le amestecam. Separat punem restul de zahar la topit cu cateva picaturi de apa, lasam pana se topeste dupa care adaugam amestecul de oua cu unt si amestecam incontinuu pana se topeste zaharul, dupa care umplem...
Aripioare crocante
In la 20 Apr 2011
Aripioare crocante
Aripioarele le fierbem 15 minute, dupa care le scoatem pe o hartie absorbanta si batem oule bine si adaugam pesmet  sa facem o pasta sa nu fie nici subtire nici groasa. Punem cate putin pana devine ca o pasta, aripioarele le condimentam dupa care punem uleiul la incins si dam aripioarele...
Prajitura cu nuca de cocos
In la 20 Apr 2011
Prajitura cu nuca de cocos
Se freaca faina cu untura, se adauga oul, zaharul, praful de copt ,cacaua. Se face un aluat si se imparte in 2, se fac 2 foi. Intindem prima foaie si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care preparam umplutura. Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam nuca de cocos...
Spuma de capsuni
In Dulciuri la 4 Apr 2011
Spuma de capsuni
Capsunile le dam prin  robot, le tocam. Peste ele punem albusurile impreuna  cu zaharul, batem spuma tare. Punem frisca batuta cu 2 plicuri zahar vanilat peste spuma de albusuri, dupa care dam la frigider pana se raceste.
Tort egiptean (de ziua mea)
In la 15 Mar 2011
Tort egiptean (de ziua mea)
Preparare foi: albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.  O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le...
Afisate 1 - 30 din 78 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking