Placinta cu rabarbar
In la 23 Ian 2014
Placinta cu rabarbar
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate iar in altul amestecam ingredientele umede, mai putin albusurile de ou pe care le mixam intr-un alt bol pana devin spuma. Incorporam usor ingredientele umede in cele uscate. Din aceasta compozitie oprim 3 linguri. Punem compozitia intr-o tava...
Salata de paste cu ton
In Salate la 23 Ian 2014
Salata de paste cu ton
  Fierbem pastele al dente in apa cu sare,le punem in strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece. Punem pastele intr-un bol si incepem sa adaugam pe rand celelalte ingrediente! Punem sare si piper alb dupa gust,presaram busuioc iar la sfarsit punem smantana. Daca nu pun smantana si...
Buturugi
In la 22 Ian 2014
Buturugi
Albusurile se mixeaza pana devin spuma,adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu telul. Cu o lingurita luam si punem mici dramajoare de spuma intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 200 grade C dupa care mutam la 120 grade C si coacem bezelele pana...
Islere
In Dulciuri la 22 Ian 2014
Islere
Framantam un aluat din toate ingredientele pentru biscuiti si il dam la rece pentru 1-2 ore. Scoatem aluatul de la rece si pe un blat de lemn infainat,intindem o foaie de aproximativ 30 mm grosime. Cu un pahar sau cu ce forma vrem noi,taiem biscuitii, ii punem intr-o tava pe care am pus hartie de...
Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o lamaie, extractul de vanilie si apa. Framantam bine aluatul si-l dam pentru vreo doua ore la frigider,...
Prajitura Chinezoaica
In Dulciuri la 21 Ian 2014
Prajitura Chinezoaica
Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care...
Extract de vanilie
In Dulciuri la 21 Ian 2014
Extract de vanilie
Avem nevoie de 5 pastai de vanilie. Cu un cutit ascutit la varf,taiem pe lungime fiecare pastaie in parte.Cu varful cutitului alunecam usor de-a lungul pastaii si adunam semintele de vanilie.Le bagam in sticluta in care avem alcoolul.Eu am folosit vodka Stalinskaya dar merge si coniac,cred. Tot...
Prajitura inteligenta
In la 21 Ian 2014
Prajitura inteligenta
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam spumos galbenusurile cu zaharul,adaugam pe rand semintele din pastaia de vanilie, coaja de lamaie,untul tinut la temperatura camerei,faina cernuta si amestecata cu praful de copt si mixam in continuare. Adaugam  laptele si albusurile spuma pe care le...
Taiem nuca si o prajim putin. Taiem ciocolata grosier si o topim impreuna cu frisca lichida si esenta de menta,pe baie de abur. Cand are o consistenta smantanoasa adaugam nuca si amestecam bine. Luam vasul de pe baia de abur si lasam putin sa se raceasca. Pe o foaie de copt ponem gramajoare cu o...
Covrigi polonezi
In Dulciuri la 14 Ian 2014
Covrigi polonezi
Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de  cozonac. Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si punem laptele caldut amestecat cu drojdia,zaharul,extractul de...
Pizza rapida
In Pizza la 14 Ian 2014
Pizza rapida
Am amestecat ouale, faina si laptele, am pus putina sare si piper, nu foarte mult. Am taiat fasii salamul si ardeiul. Am taiat cuburi rosiile, am ras cascavalul. Le-am amestecat pe toate si am pus compozitia intr-un vas ceramic uns cu grasime si tapetat cu faina. Am bagat vasul in cuptorul incins...
Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si taiate cuburi mici. Alegem si spalam orezul si-l adaugam in amestecul de carne si legume apoi framantam...
Prima data mi-am pregatit varza .Am pus cei 2 l de apa sa fiarba,am adaugat sarea si otetul,cand apa a dat in clocot, am bagat pe rand cele trei verze spalate si  curatate de cotor.Am oparit bine verzele dupa care le-am scos intr-un castron sa se raceasca.Am desfacut foaie cu...
  Am tocat carnea de porc intr-un minut,gratie minunatei masini de tocat carne de la Naumann.Am curatat si am spalat ceapa,cartoful si cateii de usturoi si le-am taiat cuburi mai mari dupa care le-am tocat tot cu masina de tocat carne.In amestecul rezultat am adaugat o lingurita de ierburi...
Curatam si spalam ceapa dupa care o tocam marunt.Intr-o tigaie pune uleiul sa se incinga,adaugam ceapa,sucul de rosii, pasta de ardei,ardeiul iute si le calim foarte usor. Adaugam carnea tocata si morcovul ras si le lasam si pe ele sa se caleasca bine dupa care adaugam ciupercile tocate si...
Crema de zahar ars
In Dulciuri la 18 Sep 2013
Crema de zahar ars
Intr-o cratita caramelizam 6 linguri de zahar pana devin aurii,nu insistam ca se amareste. Rotim usor cratita pana acoperim frumos peretii cu zaharul caramelizat si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol mixam cele 6 oua cu stropul de sare si cu celelalte 6 linguri de zahar. Adaugam...
Prima data mi-am pregatit chiftelele: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt,usturoiul zdrobit,patrunjelul tocat,sare si piper dupa gust.Am format chiftelele si le-am lasat sa astepte cuminti pe un blat de lemn pana mi-am pregatit compozitia pentru budinca. Am mixat bine ouala,am...
Reteta de preparare a papanasilor Prima data am zdrobit biscuitii.Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca dupa care am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am lasat sa se rumeneasca usor.Astfel mi-am pregatit pesmetul in care am imbracat papanasii fierbinti. Urmatorul pas a fost sa-mi...
Placinta cu rubarba
In la 24 Iun 2013
Placinta cu rubarba
Am cernut faina si praful de copt,am adaugat 150g zahar si vanilia. Am adaugat cele 4 galbenusuri,iaurtul,untul si coaja de lamaie.Am amestecat bine cu mixerul. Am turnat amestecul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Am presarat peste compozitia din tava,rubarba spalata,curatata si...
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat celelalte doua linguri de faina pe planseta si am impartit aluatul in 9 bucati.Din fiecare bucata am rupt...
Paine neagra cu seminte
In la 31 Mai 2013
Paine neagra cu seminte
Prima data am cernut faina dupa care am facut in mijlocul ei o groapa in care am pus zaharul sarea si drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat  apa calduta si am framantat un aluat destul de tare,pana a inceput sa se desprinda de pe maini.Am adaugat uleiul de masline,am mai...
Briose parfumate
In la 28 Iun 2012
Briose parfumate
Intr-un castron spargem ouale, adaugam zaharul si vanilia, mixam bine ,adaugam laptele, uleiul, sucul si coaja rasa de lamaie, sarea, faina si praful de copt cernute. Amestecam bine cu mixerul, toate ingredientele si punem compozitia in formele de briose. Umplem formele de 3/4 cu compozitia...
Am spalat merele si perele,le-am curatat de coaja si le-am dat pe razatoarea mare, am adaugat sucul de lamaie, zaharul vanilat si scortisoara si le-am amestecat. Am amestecat toate ingredientele uscate intr-un bol. Am impartit margarina in trei parti egale. Pe fundul tavii de 25/35 cm,...
Biscuiti cu unt de arahide
In la 28 Mar 2012
Biscuiti cu unt de arahide
Am cernut faina amidonul si praful de copt, am adaugat toate celelalte ingrediente. A rezultat o coca destul de molicica, dar care nu se lipea de degete. I-am dat forma de rulou, pe care am impachetat-o intr-o folie alimentara. Am pus ruloul la frigider cca o ora dupa care l-am scos din frigider,...
Chec cu limetă
In la 5 Mar 2012
Chec cu limetă
Int-un bol am amestecat bine zaharul, mierea si uleiul dupa care am adaugat laptele de soia, coaja rasa de limeta si sucul. In alt bol am cernut faina, praful de copt si amidonul, am adaugat varful de cutit cu sare si le-am incorporat usor in amestecul de lichide. Am uns o forma rotunda de chec...
Cornulete cu migdale
In la 10 Ian 2012
Cornulete cu migdale
Framantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa. Aluatul il invelim in folie alimentara si-l punem in frigider pentru 2 ore. Dupa ce au trecut cele doua...
Dezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si noi nu vrem asta, asa ca daca e nevoie, il mai bagam dupa ce s-a dezghetat,la frigider, asa vreo 30...
Nasturei de ciocolata
In la 10 Ian 2012
Nasturei de ciocolata
Amestecam toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa si sarea. Separat mixam foarte bine untul care a fost tinut la temperatura camerei, adaugam cele 150 g de zahar si mixam bine in continuare. Cand untul cu zaharul a devenit spumos, adaugam pe rand cele doua oua. Amestecam...
Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa....
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 10 Ian 2012
Bomboane Raffaello
Frecam bine untul moale cu zaharul,adaugam 150 gr nuca de cocos,sucul de la o portocala si esenta de vanilie.Din aceasta compozitie,luam cu lingurita si formam bomboane rotunde in mijlocul carora introducem o aluna.Trecem bomboanele prin cele 50 gr nuca de cocos ramase. Pofta buna!
Afisate 31 - 60 din 123 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking