Bors de peste
In la 28 Sep 2010
Bors de peste
Preparare bors de peste. Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile. Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Se pun bucatile  de...
Se spala pulpa ,se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si se pun bucatele de usturoi si slanina taiate in feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se unge bine cu untura, se pune intr-un vas pulpa, se pune 1 pahar de vin alb si se da tava la cuptor pentru 1 ora.Se completeaza cu...
Se curata fasolea se taie bucatele . Morcovul se taie rondele subtiri Ceapa se curata si se taie pestisori. Ardeiul se taie cubulete. Frunzele de patrunjel si telina se toaca marunt Rosiile se taie feliute Se pune ulei intr-o oala se pune un rand de fasole dupa care se pune...
Se caleste ceapa cu morcovul si baconul tocat se condimenteaza cu sare si piper dupa care se pune pasta de tomate si vinul. Se pune apa sa fiarba 400 ml cu 300 ml lapte  putina sare  si faina de malai se face o mamaliguta mai moale. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei  se...
Daca va e lene sa faceti blat si aveti chef sa mancati o pizza ,se gaseste o  solutie rapida si foarte buna,blatuL simplu de cumparat Se unge blatuL de pizza cu pasta de tomate, se presara mozzarella si oregano, se pun feiultele de jamon si din nou mozzarella. Se da tava la cuptor...
Se curata pestele  se taie in doua se condimenteaza bine cu sare si piper.Se da pestele prin oul batut,faina, din nou prin ou si pesmet,dupa care se prajeste  in ulei. Va  rezulta un peste crocant si super gustos Mamaliguta se fierbe in apa cu sare . Mujdei: se curata...
Se taie costitele de miel bucatele si se pun la fiert cu ceapa taiata  bucatele mai mari ,o feliuta de ardei rosu,sare si piper, se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora,se completeaza cu apa daca e nevoie,se fierbe cu capac. Cand coastele sant fierte se scot se pun intr-o tigaie de teflon...
Se dezgheata filetele si se condimenteaza cu sare si piper,se lasa la rece 1 ora. Ouale se bat bine cu un praf de sare Se dau filetele prin nuca de cocos, apoi prin oul batut, din nou  prin nuca de cocos,dupa care se prajesc in ulei fierbinte. Se servesc cu mujdei,mamaliguta....
Blatul sincer am fost tare lenesa si l-am cumparat. Se unge blatul cu pasta de tomate se pune mozzarella,dupa care cascavalul ras,sunca taiata cubulete foarte subtiri si fin,maslinele taiate marunt,ardeiul rosu si verde,se presara oregano si busuioc si mozzarella se da tava la cuptor pentru...
Bananele se curata de coaja si se taie cubulete mici se stropesc cu sucul de la lamaie pt a nu se oxida Untul se topeste cu ciocolata rupta bucatele,dupa care se pune zaharul si se ia de pe foc ,se amesteca pana se topeste zaharul,se lasa la racit putin dupa care se pun ouale intregi cate unul...
Se curata ardeiul sau gogosarul se taie feliute subtiri Ceapa se taie pestisori. Morcovul se taie rondele subtiri. Orezul se fierbe separat pe jumatate. Se amesteca ardeiul,ceapa,morcovul si orezul , se pun toate la calit cu uleiul ,sare ,foile de dafin,piper si foile de dafin,se...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,se pun bucatile de carne ((se poate praji in prealabil e mult mai gustoasa)se condimenteaza cu sare si piper si boia dulce,se lasa sa se prajeasca 5 minute dupa care se pune 1 canita de apa se lasa sa fiarba cu capac la foc acoperit.Se pune  pasta...
Se feliaza pieptul de pui ,se bate bine cu un ciocenel de snitele se condimenteaza cu sare si piper. O parte din piept l-am fiert in supica dupa care l-am tocat marunt, Se amesteca carnea tocata cu ouale crude ,usturoi,sare,piper si morcovul tocat sau ras. Se ia o bucata de carnita...
Budinca de gris
In Dulciuri la 20 Sep 2010
Budinca de gris
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta. Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se pune compozitia ,se da la cuptor pentru 30 minute la 150...
Se curata bine pulpele sau puiul se spala bine dupa care se pun la marinat peste noapte in 500 ml lapte amestecat cu 1 capata de usuturoi drobit sau pisat bine. Ciupercile se curata si se taie feliute,cartofi se taie cubulete sau in 4 si se condimenteaza cu untul amestecat cu condimentele,dupa...
Blat: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se pune laptele,uleiul si treptat faina cu praful de copt. Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia,se coace 20-25 minute la 150 grade. Cand blatul e copt se scoate si se unge cu un strat de gem...
Se curata cartofii ,se taie cubulete mici si subtiri se prajesc intr-o tigaie de teflon de preferat (altfel riscati sa se prinda )cu 3-4 linguri de ulei si putina sare cu un capac acoperiti,se  amesteca din cand in cand(aproximativ in  10 minute sant prajiti) Ceapa se taie...
Se spala cartofii bine , se lasa cu coaja,de preferat sa fie cartofi medii, ai mei au fost iarasi gigantici(aici toate sant gigantice) si se coc mai greu, se dau la cuptor pentru 40 minute, eu insa a trebui sa-i las mai mult fiind foarte mari. Se amesteca branza de vaci cu cascavalul(se...
Se coc vinetele pe plita se curata si se lasa la scurs. Ceapa se toaca cu usturoiul marunt. Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt,daca se poate si de smaburi(eu nu i-am scos) Patrunjelu se toaca marunt. Dupa ce vinetele sau scurs bine se toaca si ele se amesteca cu putina...
Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cu ardeiul rosu ,se caleste 2-3 minute dupa care se pun cartofii Cartofii se curata de coaja se taie in 6-8 depinde de cartofi,daca aveti posibilitatea incercati cu cartofi noi cei mai mici si lasati intregi,se pun cartofii peste...
Se curata usturoiul si se piseaza marunt se caleste in ulei cu baconul taiat bucatele. Salata se taie marunt si se pune peste baconul prajit,se lasa sa se caleasca 5 minute dupa care se pun  3 litri de apa si sare. Se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se pregatestesc ouale cu smantana si...
Ciupercile se curata, se scot piciorusele se condimenteaza cu sare si piper,se prajesc in putin ulei. Fasolea se zdrobeste bine si se amesteca cu putina sare. Ceapa se taie pestisori si se prajeste in ulei cu putina boia. Se face mamaliguta se pune intr-un vas si se lasa la racit,dupa...
Feliutele de carne se condimenteaza bine cu sare si piper se dau prin faina alba si se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti dupa care se pune o cana de apa se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se amesteca 2 linguri de faina cu apa si delikat se pune peste carne se lasa sa fiarba 5 minute...
Tort savarina
In la 16 Sep 2010
Tort savarina
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina. Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade. Siropul: Se caramelizeaza  zaharul dupa care se stinge cu apa ....
Bomboloni
In Dulciuri la 16 Sep 2010
Bomboloni
Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar se lucreaza foarte bine cu el Se lasa la programul de framantat+dospit aproximativ 2 ore (sau se...
Se curata ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei doua minute ,dupa care se pune ardeiul rosu taiat cubulete si ciupercile taiate si ele marunt. Se lasa sa se caleasca 2-3 minute dupa care se pune 1 cana de orez , apa , sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 20 minute dupa care se...
Se pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine pana se ingroasa. Se rastoarna intr-un castonel si se lasa la racit . Dupa ce mamaliguta s-a racit se taie cubulete cu un fir de ata sau cu un cutit. Ceapa se caleste cu ardeiul rosu in putin ulei dupa care se...
Supa cu alfabet urias
In la 15 Sep 2010
Supa cu alfabet urias
Se curata zarzavaturile se spala bine si taie in 4-6 si se pun la fiert in apa cu sare si o ceapa intreaga. Se pun frunze de patrunjel si telina legate, delikat si se lasa sa fierba bine toate. Cand zarzavaturile sunt fierte se ia supa de pe foc, se strecoara dupa care se pune din nou pe foc si...
Cartofii se fierb in apa cu sare dupa care se zdrobesc. Ciupercile se scurg din conserva  se taie marunt sau se toaca. Sunca cu salamul se prajesc putin dupa care se toaca sau se taie marunt. Se amesteca bine cartofii zdrobiti cu ciupercile si sunca, se condimenteaza, se pune...
Se taie salamul foarte fin si se prajeste putin dupa care se pun ouale batute bine cu un praf de sare, cascavalul ras si smantana se lasa sa se prajeasca la foc mic acoperit dupa care se intoarce pe capac si se prajeste pe ambele parti. Merge grozav de bine cu o salata de...
Afisate 181 - 210 din 746 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking