Calesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina cernuta cu praful de copt. Adaugi compozitia de ciuperci racita si omogenizezi. Pui aluatul in forme de...
Începi cu crema de ciocolată, deoarece trebuie să stea câteva ore la rece. Incălzesti frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte. Blatul:...
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi...
Bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina si praful de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul, il tai in doua. Pregatesti crema astfel: dizolvi amidonul in doua-trei linguri de apa rece, ca sa nu faca...
Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita o tai cubulete. Speli patrunjelul si il toci marunt. Pui uleiul intr-un ceaun si calesti usor ceapa...
Torni laptele intr-un bol si adaugi fulgii de cereale. Pui semintele in rasnita si le macini timp de 30 de secunde, apoi le adaugi in bolul cu lapte. Le lasi sa se umfle si, intre timp, tai bucatele migdalele. Adaugi stafidele si amesteci. Poti sa adaugi, optional, fructe si miere de albine.
Incingi cuptorul la 180 grade C. Cureti coditele, speli fructele si le stergi cu un prosop absorbant. Le tai felii pentru ca sa nu cada la fundul tavii. Mixezi ouale cu zaharul si un praf de sare (cat luati cu trei degete) timp de cca. 2-3 minute.   Compozitia trebuie sa fie spumoasa....
Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se...
Somon cu legume la tigaie
In la 14 Iun 2017
Somon cu legume la tigaie
Speli legumele si apoi tai morcovul curatat si dovlecelul in feliute subtiri (pe care le tai in 4). Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi morcovii, dovleceii, porumbul si rosiile si adaugi sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasi sa se caleasca legumele pana cand se inmoaie. Speli pestele si...
Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat. Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul...
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora. Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp desfaci broccoli...
Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția. Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi...
Pui ficățeii la fiert in putină apă și ii lași să fiarbă câteva minute, pentru a scoate sângele. Ii scoti din apă, ii clătești și apoi ii pui într-o tigaie și adaugi untul tăiat cubulete și sare și piper măcinat. Ii sotezi...
Pentru aluatul 1, faina cernuta o amesteci cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care adaugi smantana framanti aluatul. Bila de aluat obtinuta, o tii la rece timp de o ora. Pentru aluatul 2, faina cernuta o amesteci cu uleiul si sarea, le framanti in timp ce adaugi apa calduta. Aduni...
Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia)....
Rupi ciocolata si o topesti cu 50 g unt la, bain marie. Cand se raceste putin, adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat, freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia. Incorporezi faina amestecata cu un praf de sare,...
Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Ungi cu unt o...
Gem de zmeura fara samburi
In la 7 Iun 2017
Gem de zmeura fara samburi
Speli zmeura usor, o lasi sa se scurga de apa si apoi o treci prin aparatul de suc de rosii. Treci zmeura de mai multe ori, pana cand pe o parte va iesi din ce in ce mai putin suc, iar pe partea cealalta vor iesi samburii sub forma unui carnacior uscat. Cantaresti lichidul rezultat si il pui la...
Pregatesti ingredientele uscate . Cerni faina impreuna cu praful de copt. Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza bine, apoi adaugi si faina. Imparti compozitia in doua, iar primul aluat, il intinzi intr-o tava de 22...
Desert tarta cu capsuni
In la 5 Iun 2017
Desert tarta cu capsuni
Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, cureti capsunile, le tai cubulete si le pui pe foc, intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si...
Tai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti broccoli, il scurgi bine de apa si il adaugi peste carnea...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii. Tai dovlecelul cubulete sau felii si il calesti timp de 5-10 minute in...
Chiftele de pui la cuptor
In la 2 Iun 2017
Chiftele de pui la cuptor
Carnea de pui o toci, apoi o amesteci cu ceapa mărunţită, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, oualle batute, usturoiul zdrobit, sare, piper şi cimbru. Inmoi o felie de paine in lapte, o storci bine si o rupi bucatele si o adaugi peste restul compozitiei. Formezi chiftelute...
Dulceata de afine
In la 2 Iun 2017
Dulceata de afine
Pui afinele in strecuratoare si le treci prin jet de apa rece, dupa care le cureti de codite si frunzulite. Pui afinele intr-un vas si presari zahar deasupra. Scuturi putin cratita ca sa se amestece fructele cu zaharul si le lasi astfel, in frigider pentru minim 3-4 ore, pana cand se formeaza...
Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit. Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta. Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin...
Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de...
Fierbi ficateii de pui, in apa cu sare, apoi il tai bucatele mai mici. Desfaci broccoli si il fierbi in apa cu sare, timp de 4-5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Tai ardeiul si maslinele felii subtiri....
Gem de caise
In la 31 Mai 2017
Gem de caise
Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Fierberea fructelor fara zahar are rolul de a elimina o parte din apa continuta de fructe, inainte de adaugarea zaharului,...
Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute. Cerni faina intr-un vas incapator si faci o adancitura in mijlocul ei si pui pe rand smantana,...
Afisate 541 - 570 din 873 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking