Blat 1-2: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin ca o crema
Galbenusurile le frecam cu zaharul. Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam bine de jos in sus pana galbenusurile se incorporeaza. Faina o amestecam cu praful de copt...
Mamaliguta : Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si unt ; Lasam pana apa incepe sa clocoteasca , dam focul mic , adaugam incet , incet malai , amestecand bine cu un tel ; Cand incepe sa se intareasca dam jos de pe foc ;
Afumatura : Taiem bucatile de caltabos si carnat felii , punem...
Clatim cartoful, curatam de coaja si taiem in patru ;
Bucata de carnat o taiem feliute ;
Branza o rupem cu mana ;
Oul il punem la fiert , dupa care il curatam de coaja si il taiem in doua ;
Macaroanele cu bucatile de cartof le punem la fiert ;
Cand au fiert scurgem de apa ,...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Amestecam galbenusurile cu spuma, amestecam bine de jos in sus, adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand bine in timp ce turnam....
Clatim capsunii ;
Frisca o batem spuma tare cu mixerul ;
Adaugam capsunile taiate sau rupte in doua peste frisca ;
Ciocolata o maruntim cu mana si o adaugam peste capsuni ;
Amestecam bine compozitia ;
Pregatim o cutie cu capac. Luam o lingura de lemn si adaugam toata...
Blat: Amestecam faina cu drojdia (nu o dizolvam), adaugam sarea , la inceput punem doar putina apa (jumatate de pahar), 2 linguri ulei, framantam si mai adaugam in timpul framantarii apa. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar sa nu se lipeasca de maini. Acoperim castronul si lasam la...
Spalat curatat , tocat : Clatim bine legumele ; Curatam cartofii , morcovii de coaja , ardeii ii golim de samburi , rosile le taiem in 4 fiecare .
Rosiile le punem in blender cu oregano , chilli , sare , piper , pana devin pasta ;
Ardeii si morcovii ii taiem rondele , morcovii ii...
Aluat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat. Mixam usor pana devine spuma galbuie. Amestecam faina cu praful de copt si turnam peste compozitia de oua, amestecam bine de jos in sus. Separam...
Pestele: Lasam pestele la dezghetat, scurgem de apa, punem in blender, lasam cateva secunde impreuna cu condimentul de peste, sarea si piperul. Turnam intr-un castron si adaugam 7 linguri pesmet, cascavalul, oul si amestecam.
Forma si prajit: Luam in mana o biluta mica din compozitie, dam...
Aripioarele : Clatim , condimentam cu vegeta , piper , chilli si lasam sa stea cca 30 de minute ; Pregatim o cratita cu ulei cat sa acopere carnea , lasam la incins ; Punem aripioarele la prajit bine pe ambele parti , scoatem pe un servetel de bucatarie si lasam sa se scurga uleiul ramas ;...
Punem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ;
Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ;
Adaugam ulei de masline peste cartofi ;
Taiem telemeaua de vaca bucatele mici si asezam peste cartofi ;
Clatim mararul bine , tocam marunt si punem peste carnea tocata ;
Adaugam la carne aprox 1 lingura busuioc uscat , 1 lingura oregano , piper , sare , vegeta , dupa gust , amestecam bine dupa care adaugam orezul si amestecam din nou ;
Pregatim foile de vita ; Le punem la clocotit in apa cu...
Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ;
Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ;
Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ;
Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat...
Clatim bine varza , taiem in doua si tocam marunt ;
Pregatim o oala cu cca 4 litri de apa si adaugam varza ;
Clatim morocovul si dovlecelul ;
Curatam de coaja si taiem feliute ;
Punem cu varza la fiert si adaugam un varf lg sare;
Cand acestea au fiert , scurgem de apa , adaugam 4...
Ciupercile le clatim bine , curatam de pielita si dam la fiert ; Punem apa cat sa le acopere ;
Cand acestea au fiert ,strecuram de apa , le punem in blender si lasam 1 minut;
Pastram 2-3 l apa si ciupercile din blender le adaugam in zeama , condimentam cu sare , piper , vegeta dupa...
Carnea tocata o amestecam cu 6 linguri de pesmet , 1 ou , vegeta , sare , piper , oregano ; Cu o lingura de lemn amestecam foarte bine compozitia si lasam la congelator 15 minute ;
Cand le-am scos , le-am dat prin faina , ou si pesmet ;
Luam o cratita in care punem ulei cat sa acopere...
Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;
Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai...
Clatim bine pulpele si le taiem in 4 pe fiecare in parte ;
Cartofii ii clatim , curatam de coaja si taiem in 4 ;
Strecuram apa de la fasole ;
Intr-o oala punem pulpele , cartofii , fasolea , peste care adaugam apa cat sa acopere si lasam pana s-au fiert ;
Clatim mararul ,...
Blat : Separam albusurile de galbenusuri , galbenusurile le frecam cu zaharul , albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ;
Adaugam compozitia de galbenusuri in spuma de albusuri , mixand usor ; Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa , adaugam peste compozitia de mai sus ,...
Cartofii : Ii clatim in jet de apa rece , curatam de coaja , taiem fiecare in 8 , pregatim o cratita , adaugam cartofii , un varf lg sare , apa cat sa ii acopere si dam la fiert pana acestia devin moi ;
Crochetele: Dam cascavalul pe razatoare ;
Scoatem cartofii si ii lasam sa se scurga...
Taiem aripioarele in doua , condimentam cu vegeta , piper , busuioc , chilli , si lasam 30 de minute la frigider!
Luam o cratita in care punem ulei , uleiul trebuie sa acopere aripile ;
Dam fiecare aripioara prin faina , ou si pesmet ;
Dam la praijit in uleiul incins , lasam sa se...
Pregatim feliutele de ceafa , batem bine cu ciocanul de snitel , condimentam cu vegeta , piper , oregano fiecare bucata ;
Ungem gratarul bine cu slanina ;
Cand gratarul este incins punem fiecare bucata la rumenit ;
Intoarcem pe ambele parti ;
Servim cu mustar , salata de cruditati...
Spargem ouale si le batem bine cu o lingura de lemn
Condimentam dupa gust cu sare si piper
Taiem salamul feliute mici, branza o sfarmam cu mana
Adaugam salamul , branza , peste ouale batute si amestecam cu lingura de lemn ;
Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam omleta in...
L egumele: Clatim legumele in jet de apa rece. Morcovul il curatam de coaja si il taiem felii rotunde, ardeii ii scobim de seminte si ii taiem bucatele marisoare, cartofii ii curatam de coaja, taiem in doua dupa care mai o data tot in doua, radem coaja de la pastarnac si taiem pe lung, apoi in...
Pieptul de pui : Taiem pieptul in doua , dupa care bucatele mici , condimentam cu vegeta , sare , piper , chilli , lasam sa stea cca 30 de minute!
Ciupercile : Curatam ciupercile de pielita , le clatim in jet de apa rece , coditele de la ciuperci eu nu le-am folosit , dar cine vrea poate!...
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la...
Framantam un aluat din: faina, jumatate de lingura sare, oregano 1 lingura, drojdie (nu o dizolvam). Luam o paleta de lemn amestecam compozitia si adaugam putin cate putin lapte rece, amestecand pentru a nu face un aluat moale (trebuie sa rezulte un aluat ca cel de pizza). Tapetam masa de lucru...
Punem cartofii la prajit in ulei pana cand acestia se rumenesc bine!
Pestii ii taiem in trei fiecare bucata , condimentam cu sare , piper , vegeta .
Ii punem la prajit intr-o tigaie subtire fara ulei si lasam la rumenit pe ambele parti!
Curatam un catel de usturoi , ii pisam bine , punem...
Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam faina cu praful de copt si punem peste albusuri. Punem in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit aprox 30 de minute!...
Spalam rosiile, morcovii, ardeii, patrunjelul.Ardeii, morcovii si rosiile le taiem rondele si le punem la fiert in 4 l apa
Fasolea congelata o punem la fiert in 3 l de apa cu sare impreuna cu pasta de tomate
Soia o punem la fiert in 3 l apa
Cand soia e moale o scurgem de apa si o...